Børnekultur

Forbrydelse og straf — Drokles on April 10, 2007 at 4:16 am

For et par år siden røg jeg ud i et heftigt skænderi med en af mine venstredrejede vennner fordi jeg friskt påstod at børnekultur (forståelsen af børn som individer) kun eksisterede i Vesten. Det fik ham til at beskylde mig for eurocentrisme og løgn. Men jeg havde nu nok mere ret end jeg havde frygtet. Fra Politiken

Indiske børn er mere end almindeligt udsat for seksuelle overgreb, viser ny undersøgelse, som den indiske regering har offentliggjort.

Hele 53 procent af de indiske børn fortæller, at de er blevet misbrugt seksuelt. For langt størstedelen gælder, at det er forældre eller andre slægtninge, som står bag de grusomme overgreb.

Derfor ved de færreste, hvad børnene bliver udsat for. Syv ud af 10 børn har aldrig fortalt andre om overgrebene.

De tavse ofre
»Børnemishandling foregår i al hemmelighed, og der er en stiltiende sammensværgelse om hele emnet«, siger Renuka Chowdhury, udviklingsminister for kvinder og børn, til AP.

»Og derfor ender børnene ofte som tavse ofre«, siger hun til Khaleej Times, en engelsksproget avis fra De Forenede Arabiske Emirater.

Hun opfordrer alle indere til at tage et ansvar. Ifølge ministeren skyldes de skræmmende tal, at børn opdrages til at adlyde deres forældre betingelsesløst. Og derfor tør børnene ikke fortælle nogen om det.

Renuka Chowdhury sider desuden til Khaleej Times, at en anden grund er, at sex fortsat er tabu i Indien.

Børnene bliver banket
Undersøgelsen er fortaget blandt 15.000 børn og unge i 13 af Indiens 28 provinser. Den viser desuden, at endnu flere af de indiske børn har været ude for korporlig afstraffelse. 65 procent er blevet banket af på den ene eller anden måde.

Lige som de seksuelle overgreb kender børnene oftest deres overfaldsmænd. I disse tilfælde særligt i form af deres skolelærere og forældrene.

I Indien bor mere end en milliard mennesker, hvoraf en tredjedel er under 18 år. Sidste år forbød den indiske regering, at børn under 14 år blev ansat tjenere på hoteller, restauranter, i private hjem og mindre tehuse.

Loven kom, fordi børnene alt for ofte var udsat for både fysiske og psykiske overgreb i disse positioner.

National skamplet
For tre måneder siden blev landet desuden ramt af yderst grim forbrydelse, som regeringen har kaldt en »national skamplet«.

I en grøft til spildevand fandt politiet 19 lig, hvoraf langt de fleste var børn. Det skete i en forstad til New Dehli, og politiet har anholdt den formodede morder.

Men Indien aftvinger stadig min respekt. Andre kulturer har mindst lige så store problemer men kunne aldrig drømme om at indrømme det fordi Allah har fortalt dem at de er perfekte. Inderne har selvkritik (det fik de fra England, sammen med så meget andet). De skal nok klare sig.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress