Nødhjælp?

Diverse — Drokles on June 3, 2010 at 3:43 am

Rune Engelbrecht Larsen siger

Vi må ikke glemme, at baggrunden for - og nødvendigheden af - humanitær nødhjælp er og bliver Israels blokade, som lægger et langt mere brutalt pres på civilbefolkningen i Gaza end på Hamas.

Njaarhh svarer Steffen Jensen; Problemet er mere mangel på arbejde end på mad.

“Vi har intet”, sagde hun. Vi mangler alt! Fødevarer, drikkevarer… alt!”

Det forstyrrede hende overhovedet ikke det mindste, at hun stod mellem bjerge af grøntsager, frugt, æg, fjerkræ og fisk, mens hun slog sin dommedagsprofeti fast.

En anden kvinde, Rifka Abu Nahal, som oprindelig kommer udefra landdistriktet, er mere i kontakt med virkeligheden. Hun fortæller, at et virkelig afgørende problem er overforbruget af vand, som gør, at grundvandsspejlet synker. Det betyder at Middelhavets saltvand trænger ind og forurener grundvandet, som allerede nu er blevet for salt. Det gør det både ubehageligt at drikke, og på længere sigt vil det ødelægge landbrugsjorden.

Hun siger videre, at det er den dårlige økonomi, der er det største problem.

“Der er en stor arbejdsløshed. Der er intet arbejde at få i Gaza-striben. Det betyder, at mange mennesker ikke har nogen indkomst, men må leve på almisser fra deres slægtninge. Så de har ikke råd til at købe de varer, der faktisk er til rådighed. De kan stå og se på kødet, men de kan ikke købe det”, forklarer hun.

(…)

Denne historie har jeg ikke skrevet for at postulere, at der ikke er problemer i Gaza-striben, for det ville være usandt. Der er problemer. Mange problemer endog. Men det er ikke mangel på fødevarer, der først og fremmest bekymrer folk hernede. Det største problem er manglen på arbejdspladser og en bæredygtig intern økonomi.

14-obesity

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress