Bulgarerer viser initiativ

Diverse — Drokles on March 23, 2007 at 7:38 am

Hvor langt skal man gå for at bevare det gode forhold? Fra Politiken

En gruppe bulgarske kendisser og fremtrædende advokater, akademikere og journalister gør nu et sidste kreativt forsøg på at få landsmænd løsladt fra dødsgangen i Libyen.

Håbet er, at en opstilling af de fem sygeplejersker til Europa-Parlamentet kan få Libyens retsvæsen på andre tanker, og vil føre til en frikendelse og løsladelse af de fem sygeplejersker, skriver AP.

Tilstod under tortur
Sygeplejerskerne blev i 1999 anholdt og anklaget for bevidst at have påført over 400 børn med HIV-smitte på et hospital i Benghazi.

De fik alle dødsdomme i 2004 og fik endnu engang alle dødsdomme, da en libysk domstol stadfæstede dødsdommene i appelsagen i 2006.

Ifølge domstolene har sygeplejerskerne angiveligt tilstået massemordet, selvom sygeplejerskerne siden har hævdet at være blevet udsat for både bank og tortur under afhøringerne.

Alle fem benægter at have påført børn med HIV.

Hvis EU virkelig gerne vil spille en rolle i Verden kunne de starte med at bombe Libyen, indtil retfærdigheden sker fyldest. Det virkede for Reagan. Og hvorfor hører man aldrig formuleringer som

»Dette handler ikke længere blot om sygeplejerskernes personlige tragedie, men er blevet til et spørgsmål om Bulgariens nationale stolthed og selvagtelse«, udtaler Vasil Vasilev, et andet medlem af gruppen.

i den danske debat?

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress