Shariadommer i Tyskland

Forbrydelse og straf, Globalisering, Multikultur, Postmodernisme — Drokles on March 21, 2007 at 5:35 pm

Fra Jyllands-Posten

En 26-årig kvinde ønskede skilsmisse, fordi hendes mand havde slået hende og endog havde truet med at slå hende ihjel, og gik til retten i Frankfurt am Main.

Forbavselsen var stor, da den kvindelige dommer skriftligt afviste ansøgningen. Bl.a. hed det, at “udøvelsen af ret til tugt er ikke en begrundelse for urimelig hårdhed.”

Ægtefolkene er af marokkansk kulturkreds, hed det i dommerens begrundelse for afvisningen, om end kvinden er tysk statsborger.

“Det måtte hun regne med…”

“I denne kulturkreds er det ikke usædvanligt, at manden udøver en ret til tugt over for konen,” hedder det bl.a. i skrivelsen fra dommeren med henvisning til Koranen. “Det måtte den i Tyskland fødte kvinde have regnet med, da hun giftede sig med den i Marokko opvoksede mand.”

Det har hun jo i og for sig ganske ret i. Hvis man ægter en muslim er der en god chance for at man får et par på bærret, især hvis man har en egen fri vilje.

Kvinden anlagde sag mod dommeren med begrundelse i inhabilitet. Hun mente, at dommeren ikke med den begrundelse kunne dømme objektivt.

Dommeren frataget sagen

Dommeren afviser beskyldningen om inhabilitet og om, at hun skulle have tilsidesat menneskerettighederne. Hun erklærer, at hun til sagsanlægget endnu engang må henvise til Koranen, “ifølge hvilken mandens ære i al sin enkelthed er forbundet med kvindens kyskhed, det vil strengt taget sige, at for en islamisk opdraget mand er en kvindes liv efter vestlige kulturregler i sig selv en ærekrænkelse.”

Igen har hun ret! sådan er det!

Domstolen har givet den 26-årige kvinde medhold i klagen om inhabilitet og frataget den kvindelige dommer sagen.

Dette morrads er det multikulturelle samfund i en nøddeskal. Er mennesket et individ overfor staten eller er det en kulturbærer eller svinger det alt efter etnisk tilhørsforhold? Og hvorledesdømme når modsætningerne mødes? Og kan man forestille sig en anerkendt kultur der tror på en gud der påbyder dem ikke at anerkende samfundet……Nå ja, islam!

4 Kommentarer »

 1. Ja, den ramte også mit pandechakra med et ordentligt brag…

  Comment by Anna Lyttiger — March 21, 2007 @ 6:33 pm
 2. Hurra, wir kapitulieren!

  Comment by Drokles — March 22, 2007 @ 1:25 am
 3. # 2

  Aldrig i livet !

  Comment by Vivi Andersen — March 23, 2007 @ 12:22 am
 4. Nogen gør! Hvor fanden er det militaristiske Tyskland når mand står og skal bruge den?

  Comment by Drokles — March 23, 2007 @ 6:08 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress