En fantastisk bemærkning og et stærkt princip

Diverse — Drokles on May 21, 2010 at 7:07 am

Den fantastiske bemærkning: Konfronteret med at flere danskere har tillid til regeringens økonomiske kur end oppositionen svarer Henrik Sass Larsen med disse gyldne ord ifølge Berlingske Tidende

»Bevar mig vel, der bliver spurgt, om det virker. Hvis I spørger folk, hvilken plan de foretrækker, så er jeg helt sikker på, at vi giver regeringen baghjul. Danskerne synes, det er mere sympatisk, at vi allesammen giver et lille nap med og arbejder lidt ekstra frem for, at det skal gå ud over nogle bestemte grupper,« siger han.

Det sympatiske er fritaget fra virkeligheden.

Det stærke princip: Tidligere på ugen kunne man i Berlingske Tidende i Ida Aukens Kronik læse

En anden vigtig del i regeringens frihedskampagne er det ’frie skolevalg’. Meningen er, at forældre skal kunne vælge de bedste skoler til deres børn. Ifølge liberalistisk teori medfører dette en naturlig konkurrence, som gør alle skolerne bedre. I realiteten betyder det dog blot, at de ressourcestærke forældre flytter deres børn væk fra skoler med sociale problemer. Disse skoler får dermed en endnu større koncentration af problemer,,,

(…)

Frihed er et spørgsmål om valg og muligheder, men det er i lige så høj grad et spørgsmål om fravalg og prioriteringer. Der er altid konsekvenser ved et politisk valg, både økonomiske og menneskelige. Vi i oppositionen vil i modsætning til regeringen stå ved konsekvenserne af vores beslutninger.

Khader sagde at politike handlede om mavefornemmelser.

2 Kommentarer »

 1. “Hvis I spørger folk, hvilken plan de foretrækker, så er jeg helt sikker på, at vi giver regeringen baghjul.”

  Sass Larsen foregiver her at sammenligne 2 forskellige planer til at kommune ud af krisen.

  Men i næste sætning dementerer han det igen, for planen om at arbejde een time ekstra er beregnet til et ukendt tidspunkt engang efter krisen:

  “Danskerne synes, det er mere sympatisk, at vi allesammen giver et lille nap med og arbejder lidt ekstra frem for, at det skal gå ud over nogle bestemte grupper”

  Det han ikke siger, er, at han her og nu vil lade underskuddet vokse på statens finanser - for så senere hen at indhente det ved ekstra arbejde, forudsat, at der snart efter den akutte krise kommer arbejdsmangel i det private erhvervsliv, så de kan betale mere i skat til staten.

  Comment by traveler — May 21, 2010 @ 7:24 am
 2. Rettelse kommune => komme

  Comment by traveler — May 21, 2010 @ 7:25 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress