Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » International tegn Muhammeddag


International tegn Muhammeddag

Diverse — Drokles on May 20, 2010 at 1:18 am

Fri Debat har en fantastisk praktisk tidslinie over presset mod Ytringsfriheden. Her er fra en måned tilbage

18/5 2010

En al-Qaeda aktion imod det danske fodboldlandshold i Sydafrika synes afværget. Ifølge irakiske myndigheder er den 30-årige saudiske officer Abdullah Azam Saleh al-Qahtani blevet tilbageholdt for at ville angribe danske og hollandske fodboldspillere under VM som hævn for “fornærmelser” imod profeten Muhammed. al-Qahtani har arbejdet med militante i Irak siden 2004 og mistænkes for adskillige angreb i Bagdad. General Qassim al-Moussawi, en talsmand for sikkerhedstjenesten i Bagdad udtaler: “Han deltog i planlægningen af en terrorhandling i Sydafrika under VM. Han stod i kontakt med terroristen Ayman al-Zawahiri med henblik på organiseringen af en plan udklækket af al-Qaeda.” I et interview med Associated Press beskriver al-Qahtani plottet og siger, at ideen om at angribe VM opstod sent i 2009 i samtale med venner om vestlig presses fornærmelse af muslimer: “Vi diskuterede muligheden for at hævne fornærmelserne af profeten ved at angribe Danmark og Holland.” De anså Sydafrika som lettere at komme ind i end de to lande, de ville angribe. “Målet var at angribe det danske og det hollandske hold og deres fans”, udtaler han. “Hvis vi ikke kunne komme i nærheden af holdene, så ville vi tage fans’ene som mål.” De håbede at bruge geværer og bilbomber. Den irakiske sikkerhedsrepræsentant udtaler, at de endnu ikke har gjort noget for at skaffe sig bombemateriale, ligesom planen stadig afventede accept fra al-Qaedas næstkommanderende al-Zawahiri. (AP, aol)

17/5 2010

Pakistansk-amerikaneren Faisal Shahzad, der anbragte en bilbombe på Times Square i New York, hævdes nu at være motiveret af Jyllands-Postens Muhammedtegninger. Psykiateren Saud Anwar fra det Amerikansk-Muslimske Fredsinitiativ AMPI, offentliggør flere emails, han modtog fra Anwar i februar 2006. Her hedder det bl.a. “Der er ingen tvivl om, at vi muslimer, der følger Islam, er under angreb og er blevet besat af vantro fremmede soldater. Korstoget mod Islam og muslimer er allerede begyndt med tegningerne af vor elskede profet, fred være med ham, som det første tegn på krig.” (JP)

16/5 2010

En 21-årig mand anholdes i Landskrona. Han menes at kunne kobles til brandattentatet mod Lars Vilks’ hjem på baggrund af effekter fundet på stedet. Han mistænkes for forsøg på grov mordbrand. Senere anholdes også en 19-årig mand fra Landskrona, mistænkt for delagtighed i forsøget. (JP)

15/5 2010

Forsøg på brandattentat på tegneren Lars Vilks’ hjem i Nyhamnsläge i Skåne. Ifølge svensk politi er et vindue slået ind, benzin sprøjtet ind og et gardin forsøgt antændt. Også på ydersiden af huset forsøges ildspåsættelse to steder, men branden slår ikke an. Efterfølgende finder politiet en jakke med nøgler og adresse i området, og politiet udforsker sagen som forsøg på mordbrand. (Expressen)

14/5 2010

Ægyptiske advokater kræver “1001 nats æventyr” forbudt. Efter en nylig genudgivelse af den klassiske æventyrsamling finder “Advokater uden lænker”, at den indeholder for meget sex. “Jeg er chokeret over de stødende fraser, som den (”1001 nat”) indeholder”, udtaler Ayman Abduk Hakim fra de fornærmede advokater til tv-stationen Al Arabiya. Advokaterne har derfor anlagt sag ved Ægyptens statsadvokatur og krævet fængsling af fem personer bag udgivelsen, med henvisning til den ægyptiske straffelovs §78, der har en strafferamme på to års fængsel for offentliggørelse af billeder eller tekst, der “fornærmer den offentlige anstændighed.” Mohammed Salmawy fra den ægyptiske forfatterforening protesterer og siger sagen er et angreb på kulturarven. Det arabiske netværk for menneskerettigheder ANHRI betegner sagen som et angreb på ytringsfrihed og kreativitet. ANHRI peger videre på, at advokaterne misbruger det islamiske begreb om “hisba” som man siger har udviklet sig til nem måde at stramme grebet om forfattere, journalister og kunstnere. Hisba giver enhver muslim ret til at rejse en sag mod en anden person for at beskytte det muslimske samfund mod handlinger, som er harmfulde for islam. Tidligere blev denne ret brugt til at diskutere islam, men de seneste par år er det blevet en måde for islamister til at forhindre udgivelser, som de mener skader islam. Mens hisba bl.a. er blevet brugt i Saudi Arabien, er det forholdsvist nyt med hisba-sager i Egypten. Nogle har udtalt, at den nye tendens med at bruge hisba bl.a. hænger sammen med en stigende radikalisering i Mellemøsten. ANHRI opfordrer regeringen til at stoppe misbruget af hisba, da det skader dialog og åbenhed. “De, der bruger hisba, truer retssystemet og borgerrettighederne med henvisning til at beskytte islam”, udtaler Gamal Eid, leder af AHNRI, til lokale medier. (JP)

12/5 2010

Den svenske muhammedtegner Lars Vilks overfaldes på universitetet i Uppsala. Under en forelæsning om ytringsfrihed og kunst med titlen ”Konst kan i själva verket inte vara annat än våld, grymhet och orättvisa” lykkes det en gruppe yngre muslimer fra første række i salen at angribe kunstneren på trods af politibeskyttelse. “Mannen satt på första raden och kom plötsligt rusande mot mig. Han gav mig en “dansk skalle” och jag for in i väggen och tappade glasögonen”, udtaler Vilks. Ifølge politiet misforstår Vilks dette, idet den der rammer ham med hovedet er en civilbetjent, der har held til at lægge sig imellem.. To politibetjente angribes også i forbindelse med overfaldet. Angrebet udløses muligvis af visningen, i forbindelse med forelæsningen, af et videokunstværk ved navn “Allah ho gay bar” af den iranske fotograf Soorah Heera, der bl.a. viser bøsser med Muhammedmasker. Overfaldet udløser tumult blandt publikum, og det lykkes ikke politiet at skabe ro i forsamlingen, hvor ophidsede muslimer råber “Muhammed” og “Allahu Akbar” og jubler, da politiet meddeler, at forelæsningen indstilles. Efterfølgende fører politiet tre anholdte bort.
(Svenska Dagbladet, Expressen, YouTube)

De anholdte i forbindelse med overfaldet på Lars Vilks løslades. En af dem sigtes for forsøg på vold, to af dem for vold mod tjenestemand i funktion. Et ubekræftet forlydende i svensk presse hævder, at SÄPO har krævet forudbetaling af arrangørerne for at beskytte Vilks ved forelæsningen.

Giftangreb på en pigeskole i Kundus, i det nordlige Afghanistan. En maskeret mand trænger ind i klasseværelset og kaster en giftgasgranat. Tredive piger forgiftes, nogle af dem er iføge den lokale sygehuschef bevidstløse og i kritisk tilstand. Ifølge officielle kilder er det tredje giftangreb på en pigeskole inden for den seneste måned. (FAZ)

3/5 2010

ZDF begrunder sin aflysning af programmet med Kurt Westergaard i en pressemeddelelse. Her hedder det: “Der er tale om en redaktionel beslutning hos ZDF. Forslaget om et interview blev afvist med den begrundelse, at et underholdningstalkshow ikke er en egnet platform for en meningsudveksling om dette emne. ZDF har mange gange beskæftiget sig med Muhammedtegningerne i mange andre formater og vil også gøre det fremover.” Der henvises også til, at kanalen arbejder på en dokumentarserie med titlen “Hellig krig”, hvor der behandles historiske perspektiver og aktuelle konflikter. (Politiken)

En kristen gadeprædikant anholdes i England for at hævde, at homosexualitet er en synd. Den 42-årige baptist Dale McAlpine anklages for at forårsage “harassment, alarm or distress” efter Public Order Act, fordi han havde sagt til en forbipasserende på indkøb, at Bibelen henviser til et antal synder, inklusive blasfemi, fuldskab og homosexualitet. Bemærkningen overhørtes af en homosexuel politibetjent, der er forbindelsesofficer angående lesbiske, bøsser, bi- og transsexuelle. Kristne aktivister hævder, at Puhlic Order Act anvendes til at krænke religiøs ytringsfrihed. McAlpine selv siger, at han stilfærdigt opremsede homosexualitet sammen med en række andre synder, der alle nævnes i 1. Korintherbrev. (Telegraph)

Det ægyptiske musikforbund aflyser en koncert med Elton John senere på måneden. Årsagen er popsangerens udtalelser om religion, siger musikforbundets formand Mounir al-Wasimi: “Hvordan skal vi kunne acceptere en bøsse, der vil forbyde religioner, og som hævder, at profeten Eissa (Jesus) var bøsse, og som opfordrer alle lande i Mellemøsten til at lade homoseksuelle dyrke deres seksualitet frit?” Forbundet bestemmer egenrådigt, hvilke udenlandske musikere, der kan få tilladelse til at spille i Ægypten. Elton John har kritiseret homosexuelles manglende rettigheder i Mellemøsten – han udtalte bl.a.: “Prøv at være en homosexuel kvinde i Mellemøsten – så er du så godt som død.” (Ritzau)

1/5 2010

Et tysk tv-interview med Kurt Westergaard aflyses af frygt for tv-medarbejdernes liv og sikkerhed. Det er tv-kanalen ZDFs populære Markus Lanz Show, hvor Westergaard sammen med sin gallerist Erik Guldager skulle have deltaget i programmet tirsdag 4. maj. Guldager udtaler: “ZDF er angiveligt under pres fra fra en eller flere grupperinger. Det er endnu et eksempel på censur og selvcensur grundet frygt for voldelige repressalier, hvilket jeg dybt skal beklage. Fremtiden tegner med hensyn til åbenhed, frihed og debat mere mørk end tidligere.” Han tilføjer: ”Kurt skulle have talt om, hvordan han er kommet videre i sit liv efter truslerne, og jeg skulle have kommet ind på, hvordan det er at have hans tegninger på mit galleri. Men i går ringede en medarbejder fra ZDF for at fortælle, at optagelserne var aflyst. Hun sagde, at man ikke kunne garantere for Kurts sikkerhed og erkendte senere, at man frygtede for medarbejdernes liv og sikkerhed. Det her er en yderligere stigmatisering af Kurt.” (JP)

30/4 2010

Det omstridte South Park-afsnit med Muhammed i bjørnekostume må ikke vises i Sverige, efter beslutning af TV-kanalen Comedy Central, der planlægger at erstatte det med genudsendelse af et ældre afsnit. (Politiken)

29/4 2010

Den 5. maj afgør en domstol i Belgien, hvorvidt tegneseriealbummet “Tintin i Congo” fra 1931 skal forbydes. Albummet, der er blandt Hergés tidligste, er berygtet for sin stereotype fremstilling af sorte. Sagen imod albummet er anlagt af den 41-årige bogholder Bienvenu Mbutu, der er af kongolesisk oprindelse. Han har siden 2007 kæmpet for et forbud imod albummet i Belgien og Frankrig. Kan han ikke få gennemtrumfet et salgsforbud, vil han kræve en advarsel på forsiden – sådan som det allerede er tilfældet for den engelske udgave af albummet. (JP)

27/4 2010

Efter overvældende internet-respons på “Alle-Tegner-Muhammed Dagen” trækker karikaturtegneren Molly Norris sit forslag tilbage. Hun siger nu, at hun kun tegnede en fiktiv plakat, og på et selvportræt på nettet skriver hun blandt andet “I have hit some kind of gigantic NERVE!” og “I am a cartoonist, I never ‘launched’ a day to draw Mohammed.” (MYNorthwest.com)

25/4 2010

Karikaturtegneren Molly Norris fra Seattle lancerer 20. maj som “Everybody Draw Mohammed Day”. Årsagen er, at Comedy Central har censureret en South Park-episode efter dødstrusler fra radikale muslimer. Norris udtaler: “That’s a cartoonist’s job, to be non-PC.” og tilføjer “As a cartoonist I just felt so much passion about what had happened I wanted to kind of counter Comedy Central’s message they sent about feeling afraid.” (MYNorthwest.com)

Tegnefilmserien “Simpsons” sender en hilsen til “South Park”. I dagens afsnit skriver Bart Simpson gentagne gange på tavlen i skolen: “SOUTH PARK - WE’D STAND BESIDE YOU IF WE WEREN’T SO SCARED.” (Politiken)

23/4 2010

Skaberne af tegnefilmsserien “South Park” Trey Parker og Matt Stone siger, at tv-kanalen Comedy Central har fjernet en udtalelse om intimidering og frygt fra deres serie efter dødstrusler fra en radikal muslimsk gruppe. Udtalelsen udgjorde figuren Kyles vanlige afslutningskommentar, der faldt i en 35 sekunders-dialog mellem Kyle, Jesus Kristus og julemanden, der er blevet fjernet. Truslen blev fremsat efter at “South Park” i afsnittet forinden havde vist Muhammed i bjørnekostume. (MYNorthwest.com)

21/4 2010

På websitet revolutionmuslim.com fremsættes trusler mod Matt Stone og Trey Parker, skaberne af den amerikanske tv-serie South Park, efter udsendelsen af seriens afsnit 200. Afsnittet indeholder en satirisk diskussion om, hvorvidt man har lov at vise billeder af Muhammed. Profeten vises til sidst forklædt i et bjørnekostume. På revolutionmuslim.com lyder advarslen blandt andet: »Vi er nødt til at advare Matt og Trey om, at hvad de gør er dumt, og at de sikkert vil ende som Theo van Gogh, fordi de sendte dette show. Dette er ingen trussel, men en advarsel om realiteten af det, som sandsynligvis vil ske dem.« På websitet vises også en video med en taler af den amerikanskfødte imam og Al Qaida-leder Anwar al-Awlaki, der lever i skjul i Yemen. Der bliver ikke nogen dialog, men kun »sværdet«, lyder det, mens der vises billeder af Trey Parker, Matt Stone, Theo van Gogh, Hirsi Ali, Salman Rushdie, Geert Wilders, Kurt Westergaard og Lars Vilks. (JP)

20/4 2010

I sagen USA vs. Stevens underkender den amerikanske højesteret med 8 stemmer mod 1 et føderalt forbud fra 1999 mod videoer med dyremishandling. Højesteret anskuer forbuddet som en unødig indskrænkning af ytringsfriheden eftersom mishandling af dyr allerede er forbudt ved lov. Med afgørelsen annulleres en fængselsdom på 3 år til Robert Stevens, Pittsville, for at have produceret og distribueret videoer med hundekampe. (New York Times)

En radikal muslimsk gruppe fremsætter på internettet voldstrusler mod skaberne af tegnefilmserien “South Park”, efter at seriens 200. afsnit har vist profeten Muhammed iført bjørnekostume. På hjemmesiden RevolutionMuslim.com hedder det om seriens skabere Matt Stone og Trey Parker: “We have to warn Matt and Trey that what they are doing is stupid and they will probably wind up like Theo Van Gogh for airing this show. This is not a threat, but a warning of the reality of what will likely happen to them.” Udtalelsen ledsages af at foto af den dræbte Theo van Gogh. Manden bag truslen, Abu Tihah al-Amrikee siger at han skrev den for at “højne bevidstheden”, og at fotoet af van Gogh skulle “forklare alvoren” i hvad Parker og Stone havde gjort ved at fornærme Muhammed: “It’s not a threat, but it really is a likely outcome. They’re going to be basically on a list in the back of the minds of a large number of Muslims. It’s just the reality.” Han siger, at udtalelsen skal ses som en protest imod den “afskyelige” serie, der også afbildede profeten Muhammed i en episode 4. juli 2001. “This is no small thing. We should do whatever we can to make sure it does not happen again.” Hjemmsiden indeholder også en optagelse af en prædiken af imamen Anwar al-Awlaki, der diskuterer rimeligheden af at myrde personer, der krænker profeten Muhammed - ligesom den indeholder et link til en nyhedshistorie, der indeholder detaillerede oplysninger om Stone og Parkers hus i Colorado. (Foxnews)

Og så videre og så videre og så videre….

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress