At vende sig fra Manhatten

Diverse — Drokles on May 18, 2010 at 1:44 am

I Politiken kan man læse at en muslimsk forening planlægger af opføre et moskekompleks tæt ved Ground Zero på Manhatten. Journalisten har et diskret, men præcist blik for noget meget principielt

Foreningerne planlægger at bygge et 15-etagers islamisk kulturcenter, der blandt andet skal indeholde et kunstakademi, en svømmehal og altså en moské, hvor muslimer kan vende sig fra Manhatten og bede mod Mekka.

Hvilket lægger grunden for følgende ironi

»Det vil skabe en følelse af fællesskab, hvis vi kan fejre pluralismen i USA, såvel som inden for den islamiske religion«, siger direktøren for foreningen Muslim Society til CNN.

Snarere fejre sejren over vesterlandsk tossegodhed. Imens kan man på Jyllands-Posten læse en socialkonstruktivist forklaring under pres

Han havde mistet sit hus, han var tæt på personlig konkurs, og han var fortvivlet.

Det har indtil videre været forklaringen på, hvorfor den pakistanskfødte Faisal Shahzad vendte ryggen til USA og efterlod en potentielt dødbringende bilbombe på Times Square i New York på en travl lørdag aften.

Men nu viser en række emails, at den 30-årige Shahzad allerede fire år tidligere var dybt frustreret over vestens behandling af muslimer.

»Der er ingen tvivl om, at vi muslimer, der følger Islam, er under angreb og er blevet besat af vantro fremmede soldater. Korstoget mod Islam og muslimer er allerede begyndt med tegningerne af vor elskede profet, fred være med ham, som det første tegn på krig,« skrev Shahzad i februar 2006.

Han havde altså vendt sig mod Mekka.

2 Kommentarer »

 1. ” hvis vi kan fejre pluralismen i USA, såvel som inden for den islamiske religion ”

  Hvilken pluralisme er det man fejre inden for i islam?

  Så vidt jeg er informeret, er der udbredt had imellem shia og sunni islam, og denne forskellighed er ikke noget man fejrer inden for islam. Der selvfølgelig hadet til andre religioner som jødedom og kristendom, så man fejre heller ikke disse religioners eksistens. Hinduisme og budisme anses vist nok slet ikke for religioner, men for afgudsdyrkelse. Og dermed til konvertering eller død. Sekter inden for islam, så som Ahmadiyya forfølges som kættere, og frafaldene.Disse slås også ihjel. Her er ikke tale om pluralisme, men om ensretning og underkaldes.

  Det at man skal have sin egen svømmehal, påpeger jo også at man anser det som problematisk at bade i det samme vand som andre troende, eller også kan man ikke presse offentlige myndigheder til at indføre kønsspecifikke badetider. Under alle omstændigheder er det ikke udtryk for pluralisme, men indretning efter islams love.

  Pluralisme er et fremmedord i islam, det er den diametrale modsætning en denne troslære.

  mvh.
  Historyman

  Comment by Historyman — May 18, 2010 @ 7:20 am
 2. Jeg er helt enig Historyman. Fatalistisk lovreligion er ligesom antitesen til pluralisme.

  Comment by Drokles — May 20, 2010 @ 1:26 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress