Aarhus vittighed

Diverse, Multikultur, Postmodernisme — Sobieski on March 20, 2007 at 12:18 am

En flok aarhusianer besluttede sig at bygge det største multikulturhus nogensinde, de endte med en kringle…

Link til misfostret her.

Morsomt? Kun ufrivilligt som så meget andet aarhusiansk.

Læserbrev fra Jyllandsposten Aarhus:

JEG FORSTÅR, at der skal skabes et verdenskulturhus, et kulturelt fyrtårn, et babelstårn for lokale borgere, turister og andre gæster, bygget på den viden og de kompetencer og styrker, Århus og århusianerne i al deres forskellighed og mangfoldighed repræsenterer, som det så svulmende formuleres af bykongen.

Arkitekt ved C.F. Møller, Tom Danielsen mener imidlertid selv, at det ligner en kæmpe klejne, og ud fra de skitser, jeg har set, må jeg give ham ret. C.F. Møller har tegnet en gigantisk klejne, javel.

Indholdet i denne klejne skal, som det igen og igen understreges, være kulturel forskellighed og mangfoldighed.

Jeg aner en dødssejler.

Der skal være multikulturelt motionscenter, verdenseksperimentarium, verdensbibliotek og massere af verdensfester, kan jeg forstå. Et multikulturelt motionscenter ja, forstå det, hvem der kan; hvordan adskiller det sig fra de andre motionscentre?

…Kaospilot og debattør Ouafa Rian mener, at det er et erkendelsesprojekt på kollektivt plan, ja ligefrem en erkendelsesrejse, og advarer om at tale indhold, før stedet er realiseret; man skal bare sige ja, uden at man ved, hvad man får ud af det, udtalte den begejstrede kaospilot.

Ja, dette projekt stinker langt væk af Kaospiloterne, “erkendelsesprojekt på kollektivt plan”; hvad helvede er det for noget Stalinistisk pis.

Ouafa Rian fra JP Aarhus d. 13 marts:

Vi skal være villige til at satse på den erkendelsesrejse. Nogen må sige ja til projektet, uden at man ved, hvad man får ud af det.

Dette er Kaosidioterne i en nøddeskal. Form uden indhold, regninger uden dækning, politik uden ansvar.

I den forstand kunne man også sammenligne babelsklejnen med en art sovjetisk genopdragelsesanstalt

Jeg spår, og mine spådomme er utroligt præcise, jeg spår at babelsklejnen bliver en kolo-enorm fiasko. Tænk Mindship, tænk Images of the Middle East, tænk Stjerner uden Hjerner.

breughellillestor.jpg

7 Kommentarer »

 1. Det er absurd at tro, at der er turister nu til dags, der rejser ud for at se på multikultur. Det er derimod det, de rejser væk fra.

  London overlever som indkøbsmekka. Men turisterne klager over, at autenciteten er væk. Hvor er England? spørger de. “Det var jo det vi kom for at se. Arabere har vi nok af derhjemme”.

  Comment by Universalgeni — March 20, 2007 @ 1:34 am
 2. Præcis! Forleden hørte jeg Klaus Bondam plædere for flere højhuse i København (jeg er ikke imod ideen selv) fordi prestigebyggeri ville tiltrække international opmærksomhed og Klaus argumenterede med, at det var hvad alle andre byer gjorde.

  Jeg hader dog ideen om multikultur så inderligt og så er den oven i købet så provensiel, en metervare der hænger på alle storbyhylder.

  Comment by Drokles — March 20, 2007 @ 1:57 am
 3. Som alt multikulturel ideologi handler dette her projekt om processen og ikke resultatet. Multikultur er alt for diffust til, at man kan fremvise et konkret resultat; derfor passer denne tanketorsk så eminent godt ind i Kaosidioternes™ kram.
  Hvad, mig fremvise resultater!? Ufff nej, jeg er allerede på vej til et seminar med Sai Baba, pøj pøj.
  Universalgeniet har ret, multikultur er noget godtfolk vil væk fra. De rejser til Thailand, Vietnam , Kina, osv.

  Comment by Sobieski — March 20, 2007 @ 9:24 am
 4. Multietnisk er OK. Flere italienske pizzabagere og skomagere, tak. ;-)

  Multikulturelt, derimod, er en opdeling af samfundet i parallelsamfund. Skisma, konflikt, lav-intensitetskrig - det er det eneste, der kommer ud af “multikutur”.

  Comment by Anna Lyttiger — March 20, 2007 @ 1:57 pm
 5. PS: Multietnicitet kan nemlig godt være monokultur - hvilket multikultur i sagens natur ikke kan.

  Comment by Anna Lyttiger — March 20, 2007 @ 1:59 pm
 6. Nu ved jeg godt hvad Anna Lyttiger mener og jeg er enig. Det er ligegyldigt, hvilke lande folk kommer fra og det er ligegyldigt, hvilken farve ens hud har. Jeg tror ikke på, at racer findes for menneskers vedkommende. Vi tilhører alle samme menneskerace.

  Men begrebet etnicitet er ikke synonymt med racebegrebet. Etnicitet omfatter nemlig også religion og kultur. Multietnicitet er derfor til en vis grad lig med multikultur.

  Så den sproglige formulering holder ikke helt.

  Comment by Universalgeni — March 20, 2007 @ 8:42 pm
 7. Anna Lyttiger, we miss your blog, I hope you are OK. Hang in there!

  absurd thought -
  God of the Universe thinks
  the religion of peace rules

  peacefully raping away
  slaughtering thousands weekly
  .

  Comment by USpace — August 20, 2007 @ 5:27 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress