Afgifts-fordel på udånding

miljø — Drokles on March 19, 2007 at 9:16 am

DR var næsten ved at gå op i limningen af begestring i morgenens Radioavis da de kunne falsificere løgne-skurkene Bush, Lomborg og EU’s industri med nyheden om at CO-2 afgifterne havde en positiv virkning på økonomien. Og det er da gode nyheder. Nogen har fået den opfattelse at Monokultur, nok kun undertegnede, har haft den opfattelse at man bare skal svine alt det man vil, men det er ingenlunde holdningen. Jeg er bare dommedagsskeptiker (hvis Jorden skulle gå under vil jeg selvfølgelig stå med røde ører). Men kig en gang på begrundelsen. Fra DR

CO2-afgifter er gode for økonomien viser ny undersøgelse.

Med den udtalelse går en række forskere stik imod både Bjørn Lomborg, USA og EU’s industriministre.
Gamle myter aflives
Tidligere tiders mantra om, at vi ikke har råd til store afgifter på CO2, ser nu ud til at blive aflivet.

(…)

- Vi har kunnet vise nogle reelle dynamikker, som økonomer hidtil har glemt i deres teoretiske beregninger, siger Mikael skov Andersen, fra Danmarks Miljøundersøgelser.
Væksten er blevet skabt fordi, at da der blev indført CO2-afgifter,blev der også indført skattelettelser i forhold til ansatte.
Fordel flere steder
For virksomheder der har mange ansatte, men lavt energiforbrug har det betydet en pæn indtjening. I Danmark har det skabt en vækst på 0,3 - 0,4 procent.
Det er ikke kun Danmark der har mærket fordele af CO2 afgifterne. Fire andre EU-lande har også haft økonomisk

Den slutter rent faktisk midt i en sætning. Men hvad er der sket? Man har lagt afgifterne om, så de rammer hensigtsmæssigt, hvilket er godt, men det siger intet om miljøet. Man kunne også inføre afgifter på industriens øjebæ’er og lette
skatten på de ansatte.

Nuvel, miljøet er vigtigere end æstetikken, men man kender stadig ikke effekten af CO-2 som drivhusgas, der kun udgør en meget lille del af alle drivhusgasser. Men det er for mig at se vigtigere at gøre noget ved pesticider og kunstige hormoner og den slags.

For et par år siden havde jeg gentagne gange besøg af sære mennesker, der ville give mig pamfletter med frelsens skrift og plæderede for dommedags snarlige komme (de holdt op med at komme da jeg begyndte at rage på mig selv, mens jeg talte til dem) og nu har jeg på fornemmelsen at FN har overtaget deres plads.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress