Det store knald

Diverse — Drokles on April 18, 2010 at 3:09 pm

Så lykkedes det mig endelig, at finde en forbindelse mellem 2 af mine besættelser, islam og klimaet. Via Watts Up With That fra Los Alamos National Laboratory

Modern history has its origins in the tumultuous 6th and 7th centuries. During this period agricultural failures and the emergence of the plague contributed to: (1) the demise of ancient super cities, old Persia, Indonesian civilizations, the Nasca culture of South America, and southern Arabian civilizations; (2) the schism of the Roman Empire with the conception of many nation states and the re-birth of a united China; and (3) the origin and spread of Islam while Arian Christianity disappeared. In his book, Catastrophe An Investigation into the Origins of the Modern World, author David Keys explores history and archaeology to link all of these human upheavals to climate destabilization brought on by a natural catastrophe, with strong evidence from tree-ring and ice-core data that it occurred in 535 AD.

Og vi kan forvente mere i den retning ifølge Berlingske Tidende.

Det ser ud som om, at vulkanaktiviteten i Island følger en cyklus på cirka 50 til 80 år. Stigningen i aktiviteten i de seneste ti år antyder, at vi måske er på vej ind i en mere aktiv fase med flere udbrud, siger vulkanologen Thorvaldur Thordarson til det videnskabelige tidsskrift New Scientist.

13253861_11n

1 Kommentar »

  1. Nu du er ved Tanten i Pilestræde, faldt lige over denne her:

    “Da den phillippinske vulkan Pinatubo gik amok i 1991, var udløsningen af partikler og aresoler (dråber) så omfattende, at det skjulte den globale opvarmning i tre år.

    http://www.berlingske.dk/klima/hidsig-dame-kan-koele-kloden

    Comment by Oluf Larsen — April 20, 2010 @ 10:31 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress