Rothstein og den “frie” forskning

Diverse, Postmodernisme, Pædagogik — Sobieski on March 12, 2007 at 12:53 pm

Uddrag af Carsten Breengaards kronik i Jyllandsposten. Stor tak til Hodjas blog.

Jeg var i en årrække ansat ved samme institut som Mikael Rothstein og har derfor påhørt mange glødende - som sagt rødglødende - taler om den frie forskning. Men jeg har også været vidne, ja, vel nærmest kronvidne til hans endeløse forsøg på faglig beklikkelse og mistænkeliggørelse af universitetspersoner, som Rothstein mente at være forpligtet på at frelse verden for. Nemlig især for sådanne, der på et tidspunkt har haft et eller andet positivt forhold til teologiske fakulteter eller til Folkekirken.

Mikael Rothsteins - og med ham Tim Jensens - grundlæggende opfattelse er, at personer med nævnte teologiske eller kirkelige pletter i deres fortid simpelthen har diskvalificeret sig som forskere. Hvorfor de ikke bør have nogen som helst forbindelse til de rene (!) religionsvidenskabelige institutter. Enhver forbindelse vil nemlig besmitte renheden, i hvert fald Rothsteins. Dette syn på, hvad kvalificeret forskning er, svarer ganske vist ikke til det virkelige liv, hvor det uden vanskelighed kan dokumenteres, at disse institutters urene forskere i den sidste menneskealder har præsteret hovedparten af fagområdets anerkendte forskning.

Læs resten på Hodjas blog, det er guldkorn på guldkorn.

4 Kommentarer »

 1. Ja guldkorn på guldkorn. Derfor huggede jeg undtagelsesvis hele kronikken - det var uimodståeligt :D

  Comment by Hodja — March 12, 2007 @ 1:14 pm
 2. Mobbekulturen stor-trives på det kulturradikale overdrev.
  Læs f.eks Jeffrey Cains “Ondskabens Ikon” om kultur “elitens” behandling af Pia Kjærsgaard.

  Comment by Sobieski — March 12, 2007 @ 9:42 pm
 3. Man kan læse en uddybning af Breengaards kronik i hans foredrag: “Det følsomme universitet”. Foredraget ligger: HER

  Comment by Jan Hansen — March 14, 2007 @ 2:27 pm
 4. Undskyld, skulle have været: “Det følsomme universitet”, som ligger: HER

  Comment by Jan Hansen — March 14, 2007 @ 2:29 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress