Mark Steyn og Palæstinenserne

Diverse — hasselbaink on October 28, 2006 at 7:31 pm

Den altid læsværdige Mark Steyn er god for nogle pointer, som mainstream pressen normalt aldrig får øje på. Her fra et interview i National Review:

Lopez: Why is it significant that the median age in the Gaza Strip is 15.8 [years]?

Steyn: Because the best measure of how a state will behave is the people who comprise that state. For the last 30 years, the same bespoke figures have touted the Palestinian cause on the western TV networks — Saeb Erekat, Hanan Ashrawi — and they seem terribly urbane and reasonable. But they are not Palestine. The Gaza Strip has one of the highest birth rates in the world. It has an almost endless supply of teenage boys. If you say “Well, what would you rather have? An economy and a highway system a home in the suburbs? Or waste another three generations trying to take out the Zionist Entity?”, you can make that argument to a middle-aged fellow like Saeb Erekat, but it has no appeal to most 15-year old guys raised in a death-cult society like Gaza. Jihad is way cooler. It’s like a geopolitical version of gangsta pathologies, but with unlimited manpower.

Jeg begynder langsomt at forstå israelernes modvillighed til at indgå i forhandlinger med palæstinensernes såkaldte ledere. Hvem vil for alvor tro, at Mahmoud Abbas eller selv Hamas’s Ismail Haniya virkelig har styr på tropperne? Jeg kender ingen politisk organisme der kan styre en befolkning af islamisk indoktrinerede klar-til-martyr teenagedrenge, der kan få dem til at nedlægge våbnene og tage del i opbyggelsen af et moderne samfund.

Resten af interviewet kan læses her: Nationalreview.com

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress