Anden krænkelse

Diverse — Drokles on February 20, 2010 at 9:12 pm

Anden ifølge Uriasposten

Jeg er så pissetræt, at jeg skal gå rundt på listetå, fordi jeg født som hvid. Det er altså ikke noget som jeg selv har valgt. Jeg er supertræt af, at jeg skal have dårlig samvittighed over en farve. Jeg er blevet hvid, bevares, jeg har ikke selv valgt det, og det er jo en fucking farve. Vi har forskellige farver alle sammen, og hvad så. Vi er vel mennesker alligevel. Men jeg har ikke de samme rettigheder, jeg må ikke sige de samme ting, fordi jeg er hvid – så skal jeg holde lidt igen – gu’ fanden vil jeg ej. Hvis du er en sort mand, så må du gerne rejse dig, og stille dig op på bordet, og sige ‘I am black, and I am proud’. Det er der ingen der tager anstød af – tværtimod, så sidder alle de hvide og klapper i hænderne: ’sådan skal det lyde – rigtigt flot, ja, op og dans, sådan skal det være, slå på tromme -selvforståelse er rigtigt flot’.

Men hvis jeg nu gik ind og startede mit show med ‘God aften – jeg er stolt af at være hvid’, så har det lidt en anden klang over sig. Men hvorfor? Jeg har ikke sagt, jeg synes jeg var hævet over andre. Jeg er altså nu, bare nu engang tilfældigvis ved fødslen gået hen og blevet hvid. Skal jeg så skamme mig resten af livet, eller må jeg også have lov til at være stolt af hvad fanden jeg er? Jeg har haft akne i krydderen siden jeg var atten år, nu er jeg omsider ved at være hvid – må jeg have lov at fejre det. Må jeg lige være her. Jeg er psyko-træt af, at jeg skal have dårlig samvittighed over noget jeg ikke har gjort.

Set hos Ekstrabladet

6 Kommentarer »

 1. Så nyd den her, satire når det er bedst:
  http://www.youtube.com/watch?v=bqca3WveEzw

  Comment by PB — February 24, 2010 @ 7:36 pm
 2. Having read this I believed it was extremely informative.
  I appreciate you taking the time and energy to put this short article together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worthwhile!

  Comment by company website — December 26, 2017 @ 1:31 am
 3. Thank you for the auspicious writeup. It in reality was a enjoyment account it.
  Look advanced to more brought agreeable from you!
  By the way, how could we keep up a correspondence?

  Comment by via — December 26, 2017 @ 2:09 am
 4. Thanks for the good writeup. It actually was a entertainment account
  it. Look complex to more brought agreeable from you!
  By the way, how can we keep in touch?

 5. Fantastic site you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics
  talked about here? I’d really like to be a part of community
  where I can get opinions from other knowledgeable people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

  Comment by certified translator chinese to english — December 26, 2017 @ 3:02 am
 6. Great article. I will be experiencing a few of these
  issues as well..

  Comment by go here — December 26, 2017 @ 6:29 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress