Pittelkow om religiøse hensyn

Multikultur, Postmodernisme — Drokles on February 28, 2007 at 9:54 am

Ralf Pittelkow går nu ind i debatten om det offentliges imødekommenhed overfor islamiske dogmer. Fra Jyllands-Posten

Man giver det udseende af, at man blot vil bekæmpe diskrimination, kriminalitet og andre samfundsonder. Men reelt er det en kamp mod det danske samfunds historiske arv fra Oplysningstiden: Adskillelsen af religion og samfund, med verdslige institutioner. Lige rettigheder og pligter for borgerne, uanset religion. Ytringsfrihed og kritisk tænkning.

Selv om offentlige repræsentanter har deltaget i dialogmøderne, er der ikke antydning af et forsvar for denne arv fra Oplysningstiden. Ikke et ord om religionskritik. Ikke et ord til advarsel mod sammensmeltningen af religion og autoritær politisk ideologi.

Den styrkelse af religionens rolle, som anbefales, vil lægge et voldsomt pres på liberale muslimer, der ikke ønsker at følge de ortodokse normer. Dette kæmpesvigt sættes i relief af, at Demokratiske Muslimer ikke var inviteret til møderne. Det var til gengæld religiøse gæster fra den radikale moské på Grimhøjvej. Århus Byråd afviste i mandags de kontroversielle forslag. Men det er foruroligende, at kommunens politikere har kunnet tro, at dette forum var det rette til at udarbejde forslag til integration. Lige så foruroligende er det, at de deltagende embedsmænd i den grad har ladet stå til.

Foruroligelsen vokser yderligere, når den københavnske S-borgmester Jakob Hougaard ifølge Berlingske Tidende erklærer sig vældigt positiv over for forslagene.

Men bedst var Pia Kjærsgaard’s præcise kommentar i gårsdagens Radioavis: Det er nok nu!

Den erklærede bøsse og socialdemokratiske S-borgmester Jacob Hougaard tænker næppe over, hvordan det går folk som ham, når islam er det regerende paradigme.

iran_1.jpg

To teenage bøsser nåede ikke Gay Pride Parade i Berlin og måtte blive hængende i Teheran.

2 Kommentarer »

 1. Fortæller det ikke noget om hvor parat en sådan politiker er til at sælge ud af den frihed vi har her i landet - blot for at kunne klistre videre på taburetten efter næste valgrunde ?

  Håber virkelig dette vil medføre flere Soc.demokratiske vælgere forlader partiet - hånd i hånd med Radikale vælgere .

  For de Radikales topdogs mener jo som Hougaard !

  Det er ubegribeligt at man overhovedet kan finde på at fremstille sådanne forslag !

  Comment by Vivi Andersen — March 1, 2007 @ 12:50 am
 2. Det er mere bizart end som så. Svøben Mette Frederiksen mente det var en dårlig idé. Jeg ville have det som en særskildt postering at blind høne finder et korn (et bjerg, men forventningerne er jo lave), men jeg fandt det nær ved naturstridigt at rose hende. Men nuvel, det understreger det glade vanvid, Hougaard er ude i.

  Man skulle tro at empirien talte for sig selv, at jo mere islam fylder i det offentlige rum, jo mere rædselsfuldt er det.

  Comment by Drokles — March 1, 2007 @ 4:45 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress