Irak’er os hele tiden ned…

Diverse — Sobieski on February 23, 2007 at 4:09 pm

Hurtig udrykning eller ‘mission accomplished’, faktum er at de danske styrker rykkes ud af det sydlige Irak til august, hvis alt går vel.

Den store Snaphane har ret når han skriver: Irak var “a loosing battle” før Saddam, under Saddam og i uoverskeligt tid efter. Men dette skal selvfølgelig ikke afholde venstrefløjen og det kulturradigale venstre fra at himle op om det enorme ansvar ‘vi’ har for ødelæggelserne i Irak. Nej, ‘vi’ har ikke ansvaret for de lidelser sunnier påfører shiaer og omvendt; det barbari er deres egen skabning og skal ikke lægges for vores dør. Selvpineriet må høre op.

De danske styrker i Irak har opført sig eksemplarisk situationen taget i betragtning, og skal takkes for deres indsats i forsøget på at skabe et demokratisk samfund. Ikke alle kom hjem med liv og lemmer i behold.

Jeg håber at eftertiden vil se på det mislykkede Irak projekt og få alle facetterne med: De uheldige interessesammenfald som beslutningstagerne i Washington aldrig rigtig kunne gøre sig fri af, de manglende masseødelæggelsesvåben OG de formodentlig legitime grunde til at tro at Saddam stadig rådede over dem, det oprigtige forsøg på at skabe stabilitet og demokrati i landet som desværre (og nok lidt forudsigeligt) aldrig vil lykkedes. Danmark har brudt en lanse for demokrati i mellemøsten - vi har intet at skamme os over.

irak-danske-styrker.jpeg

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress