Lasermanden

Pressen — Drokles on February 17, 2007 at 4:50 am

Klaus Rothstein anmelder i Weekendavisen en bog om den svenske racist og terrorist Lasermanden, der i starten af 90′erne begik en række attentater mod udlændinge og han trækker en parrallel til Danmark. Rothstein er aldrig bleg for at politisere og han ser alt i en forestilling om en lurende racisme, der vil stikke sit irationelle hoved frem overalt, ved den mindste anledning.

Historien om Lasermanden er ganske utrolig - og det er ganske utroligt, at den er næsten glemt. Hvem går rundt og husker, at 11 udlændinge i Sverige blev skudt ned på åben gade ved 10 forskellige attentater, hvor en blev dræbt og flere indvalideret for livet? Hvem går rundt og husker at der udbrød folkestrejker blandt indvandrerne på det svenske arbejdsmarked? [som regel er det på arbejdsmarkedet strejkerne udbryder og hvis det kun er en snæver gruppe der strejker, er det lige vel flot at kalde det folkestrejker] Hvem går rundt og husker, at den unge nytiltrådte konservative statsminister, nuværende udenrigsminister, Carl Bildt, måtte holde en tale til nationen? Hvem går rundt og husker, at selv kongen udsendte en appel til befolkningen om at afstå fra racisme?

Vi sætter lige Rothstein på pause. Rothstein siger intet om Lasermanden er glemt i Sverige, som måske nok ville være utroligt, eller i Danmark, hvad der ikke er så mærkeligt. Jeg kan huske bombemanden fra 70′erne og bæmanden fra 90′erne. Jeg kan også huske bombeattetatet mod North-West Orient’s kontor ved Vesterport Station og synagogen i København i 1985. Om Sverige kan jeg huske mordet på Palme. Om det er utroligt ved jeg ikke, men jeg er ikke så præget af svenske nyheder.

Noget andet der irriterer mig ved Rothstein er hans kujonagtige usaglighed. Carl Bildts og Kongens henvendelser til nationen udlægges som nødvendige i forhold til situationen i Sverige. Men hvilken situation? En ensom galning er på fri fod, javist, men er det udtryk for noget generelt? Troede den politiske elite, at det ville have en effekt når man bad folket om at afstå fra racisme? Og hvad siger det om dømmekraften hos det svenske politiske etablissement, som Rothstein læner sig op ad i sin forståelse af den verden, der omgiver ham?

Nej, det går vi danskere i hvert fald ikke rundt og husker. vi husker heller ikke, at der længe før dramaet om Lasermanden havde været en folkeafstemning, hvor beboerne i Sjöbo Kommune afviste at tage imod flere flygtninge.Til gengæld er vi helt sikre på at vi har fat i den lange ende, mens svenskerne undertrykker en uenighed om islam og udlændingepolitik på grund af politisk korrekthed

Men bogen om Lasermanden lærer os noget andet, nemlig at svenskerne for længst har været så ekstremt dybt påvirket af racistisk retotik, vold og drab.

Uden at sige at Danmark allerede er, eller er på mod at blive, “så ekstremt dybt påvirket af racistisk retotik, vold og drab” kæder han alligevel Lasermandens Sverige sammen med Danmark. Et Sverige han ikke beskriver, men kun lader os ane. Han skriver intet direkte og har derfor kun alibi-konklusioner. Det eneste vi får at vide er, hvor godt et menneske Klaus Rothstein er, at han kan være så bekymret over den slemme racisme, der lurer overalt. Klaus Rothsteins anmeldelse hedder En fortælling om Sverige men er kun en fortælling om Rothstein.

Det viser sig i øvrigt at Lasermanden ikke er svensk, men en indvandrer.

3 Kommentarer »

 1. Ja, Tamas er en “tvätt-äkta PK´it” lige ned i Rothsteins lomme. Du kan læse lidt mere om ham her:

  mvh S

  *******************

  En tendentiös och ohederlig bok

  http://www.bgf.nu/fiin/2002/3f.html

  http://www.bgf.nu/berikarna/tamas.html

  http://www.algonet.se/~milld/ms02/v21.html

  Comment by steen — February 17, 2007 @ 10:10 am
 2. Man kunne på et tidspunkt købe en t-shirt med påskriften “Lasermanden, et lyspunkt i tilværelsen”…på svensk forstås!

  Comment by Bøddel — February 17, 2007 @ 9:34 pm
 3. Klaus minder ikke så lidt om sin bror, hvis sande karakter man kan læse om i esayet her:
  Mee, myself and I

  Comment by Sualc — December 6, 2008 @ 2:30 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress