Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Klimaændringer


Klimaændringer

Diverse — Drokles on December 18, 2009 at 5:10 am

Climate Gate har ikke fået meget omtale i de danske medier med mindre, der var tale om at analysere motiverne bag indbruddet i East Anglia Climate Research Units server eller vånde sig over at det gav en uheldig næring til en gruppe mennesker man ikke kunne lide. Klimabenægterne bliver de kaldt eller, som Per Meistrup kalder dem “den sorte lobby”. Tak for det. Jeg er sådan en ond en. Vinklen er at den skepsis, der udtrykkes fra fagfolk over IPCCs konklusioner er en vrangvillig anomali overfor en enig videnskab, et konsensus, skønt noget sådan intet har med videnskab at gøre. Det har det derimod når det foruroligende melder sig at der er fusket med de rå data så klimavariationer tilbage i tiden fremstår afgørende mindre og således fortæller en anden historie om den udvikling man prøver at overbevise os og vores ledere om at handle på baggrund af. Men en lille nyhed blev det til for et par uger siden i Jyllands-Posten, hvor flere danske videnskabsfolk udtrykte en vis træthed over noget der lignede en skræmmekampagne fremført i medierne.

»Næsten uanset, hvad der sker, et det lige nu klimaets skyld. Uanset om det handler om dyr, der uddør, eller mennesker, der bliver syge. Det er dybt frustrerende. Debatten har nærmest fået religiøs karakter.«

Sagde professor Dorthe Dahl-Jensen, isforsker fra Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet. I Weekendavisen i forrige uge kunne man læse om klimaændringer ved Det Tibetanske Plateu, der her meget passende kaldet Asiens Vandtårn (desværre ikke on-line), hvor gletherne smelter og regnen fordeler sig væsentligt anderledes end den plejer, med henholdsvis tørke og jordskred til følge.

Nu truer truer den globale opvarmning med at gøre vandmasserne livsfarlige og siden tørre dem helt ud. Særligt slemt står det til for de gletcher, der vender mod syd, men situationen er forskellig fra sted til sted.

Det skal lige siges at artiklen har et lille interessant eksempel på fejl, der kan slippe igennem peer-review ved at FNs klimapanel regner med at Himaleyas gletchere kan være svundet ind til sølle 20% i 2036 fordi nogen på et tidspunkt sandsynligvis har skrevet for hurtigt af efter en russisk geografs forudsigelse der siger 2360. Det kan jo ske for llea. “Men at noget ikke er som det plejer” er sikkert og selv om skovhugst og andre voldsomme indgreb på naturen, som dæmninger og andet pres på ressourcerne fra den øgede befolkning nævnes konkluderes det til slut i artiklen “Årsager man ikke tør regne med, at de finder en løsning på i København“, som jo handler om Menneskeskabt Global Opvarmning. Men mennesket er altså skyld i ændringerne, der har voldsomme lokale følger for befolkningerne - det er bare ikke vors skyld i den Vestlige Verden kan NASA fortælle

…new research, by NASA’s William Lau and collaborators, reinforces with detailed numerical analysis what earlier studies suggest: that soot and dust contribute as much (or more) to atmospheric warming in the Himalayas as greenhouse gases. This warming fuels the melting of glaciers and could threaten fresh water resources in a region that is home to more than a billion people.

Lau explored the causes of rapid melting, which occurs primarily in the western Tibetan Plateau, beginning each year in April and extending through early fall. The brisk melting coincides with the time when concentrations of aerosols like soot and dust transported from places like India and Nepal are most dense in the atmosphere.

“Over areas of the Himalayas, the rate of warming is more than five times faster than warming globally,” said William Lau, head of atmospheric sciences at NASA’s Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Md. “Based on the differences it’s not difficult to conclude that greenhouse gases are not the sole agents of change in this region. There’s a localized phenomenon at play.”

(…)

 When fossil fuels are burned without enough oxygen to complete combustion, one of the byproducts is black carbon, an aerosol that absorbs solar radiation (Most classes of aerosols typically reflect incoming sunlight, causing a cooling effect). Rising populations in Asia, industrial and agricultural burning, and vehicle exhaust have thickened concentrations of black carbon in the air.

Sooty black carbon travels east along wind currents latched to dust – its agent of transport – and become trapped in the air against Himalayan foothills. The particles’ dark color absorbs solar radiation, creating a layer of warm air from the surface that rises to higher altitudes above the mountain ranges to become a major catalyst of glacier and snow melt.

Vi ser altså her, hvilket gummibegreb “klimaændringer” egentlig er. Efter et ti-år med rimelig stabil temperatur kan man tale om klimaændringer, hvis bare det regner mere til højre for Himalaya end til venstre.

1 Kommentar »

  1. Thanks for finally talking about > Monokultur ? Klimaændringer < Loved it!

    Comment by ferreteria madrid — November 10, 2015 @ 6:48 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress