Kønsregistrering?

Diverse, Pressen — Drokles on November 21, 2009 at 9:57 am

Informations Anna von Sperling skriver

Da de danske vælgere i går gik til urnerne, kunne der kun stå to ting på valgkortet: Mand eller kvinde. Anderledes vil det fremover være i verdens største demokrati, Indien, der også i denne tid går til lokalvalg. I fredags vedtog den indiske valgkommission, at man på sit vælgeridentifikationspapir kan anføre ‘andet’ under kategorien køn.

Lovændringen kommer som følge af massivt pres fra de såkaldte ‘hijras’ - ofte omtalt som Indiens eunukker.

Jeg mindes ikke at have set . Desværre beholdt jeg ikke mit valgkort da jeg inddirekte lagde stemme til Bondam, men sådan så kortet ud til Europa-parlamentsvalget

valgkort

Måske er det hr og fru ud for navnet, der tænkes på? Men dette er vel mere at betagte, som en titulering og ikke en registrering. Med al respekt for Indiens demokrati så er grupperegistrering og grupperettigheder (måske et fremskridt for dem) ikke et ideal. Det er jo trods alt som borger man stemmer.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress