Den hemmelige krig

Diverse — Drokles on January 25, 2007 at 2:35 pm

Kampen om sandhden mellem regeringen og oppositionen, der indkluderer Danmarks Radio, tager til. Fogh retter et usædvanligt angreb mod Danmarks Radio og oppositionspartierne er fløjet op af stolene. Fra DR

Statsminister Anders Fogh Rasmussens ønske om en kritisk undersøgelse af DR’s journalistik har vakt en storm af protester fra oppositionen:

- Regeringen prøver at intimidere DR, siger Socialdemokraternes partiformand, og SF mener, at Fogh prøver at indføre “Berlusconi-tilstande”.

S-formand: Regeringen intimiderer DR
S-formand Helle Thorning-Schmidt siger til Radioavisen, at regeringen som et mønster har en truende adfærd overfor alt og alle, der er kritiske overfor den:

- Han stiller sig i spidsen for en række ministre, der har forsøgt at intimidere Danmarks Radio, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun tilføjer, at Fogh med sit ønske om en undersøgelse af DR’s journalistik omkring Afghanistan-filmen “Den Hemmelige Krig” risikerer at givet stødet til selvcensur i DR og at ødelægge en stærk og mangeårig tradition for kritisk dokumentar.

Byge af spørgsmål fra SF
Hos SF finder medieordfører Holger K. Nielsen det utroligt, at statsministeren, pressens minister, optræder sådan: - Han vil indføre rene Berlusconi-tilstande, siger SF’s ordfører til DR Nyheder.

Og SF’s formand Villy Søvndal bebuder “en byge af spørgsmål” i Folketingssalen til statsministeren:

- Det er kun et år siden, at Fogh svingede sig op på den høje moralske ganger og talte om pressefrihed og ytringsfrihed. Samtidig ser vi det ene intimideringsforsøg på medier og journalister efter det andet., siger Villy Søvndal, der kalder det smagløst.

SF mener, at hvis DR’s materiale skal kulegraves, må en undersøgelse også omfatte udleveringen af 34 fanger i Afghanistan og regeringens handlinger: - Der er tale om to sider af samme sag, mener SFs formand.

Kræver undersøgelse - af udleveringerne
De radikales medieordfører Simon Emil Ammitzbøl vil kræve statsministeren i samråd i Folketingets kulturudvalg. Han kalder det utroværdigt, at Fogh vil undersøge DR, men ikke de fangeudleveringer, hele sagen drejer sig om.

Enhedslisten ser frem til en undersøgelse - men af filmen “Den Hemmelige Krig” og af de danske fangeudleveringer, den fortæller om.

- Men det forudsætter, at regeringen giver adgang til en række centrale dokumenter, og at de danske soldater kan udtale sig uden frygt for repressalier, siger Enhedslistens Frank Aaen. - Spørgsmålet er, om Fogh er villig til at acceptere disse vilkår ?

DF og Konservative støtter Fogh
Til gengæld har statsministeren de Konservative og Dansk Folkeparti bag sig i kravet om en undersøgelse. Til DR Nyheder siger DF’s formand Pia Kjærsgaard, at hun vil bede partiets DR-bestyresesmedlem Ole Hyltoft rejse kravet i bestyrelsen:

- Meget tyder på, at TV-Avisen har manipuleret, siger Pia Kjærsgaard. - TV har endda måttet korrigere sig selv i visse sammenhænge, så jeg synes det er i orden, hvis man begynder at gå lidt dybere ind i det her.

Og hos de Konservative finder medieordfører Jakob Axel Nielsen en undersøgelse helt i orden: - Hvis man siger nej til en undersøgelse, så begynder en sag først at lugte, siger han til DR Nyheder. 

Men regeringen har faktisk støtter i pressen. Fra Politiken

»Lige som alle andre har statsministeren lov til at kritisere, hvem han vil. Det er helt i orden«, siger Berlingske Tidendes chefredaktør Niels Lunde.

At DR står ved sin historie vidner denne overskrift fra DR Nyheder om

Også Tyskland døjer med Afghanistanafsløringer

Det er gode tider for folk der interesserer sig for politik.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress