Ansvar

Diverse — Drokles on October 25, 2006 at 8:59 am

Fra gårsdagens Information kan man læse en historie om belastningen på miljøet. Den skræmmende nyhed er at hvis hele Verden brugte ressourcerne som vi gør i Danmark skulle vi få brug for tre Jordkloder. Hvordan nu det? Jo, for vores forbrug begrænser sig ikke bare til Danmark, men hele Verden

“Hvis vi ser på Danmark isoleret fra resten af verden, ville man tro, at det går nogenlunde på miljøområdet, og at der gøres meget på det miljøpolitiske niveau. Men realiteten er, at Danmarks ressourceforbrug er med til at forurene og sætte negative fodaftryk uden for landets grænser. Det aspekt mangler i dansk miljøpolitik.”

Jeg ville nu mene at det ikke er vores ansvar, at vores samhandelspartnere i den mindre oplyste del af Verden er nogle møgsvin. På Borneo brænder man rask væk regnskoven af, for at få plads til plantager. Det er vi altså skyld i. Men se om man vil boycotte OL i Kina. Gu fanden vil man ej.

I øvrigt, hvis resten af Verden i det hele taget gjorde som os, ville der slet ikke være så mange problemer.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress