Moralisternes vagtparade II

Diverse — Drokles on September 15, 2009 at 9:28 pm

Jeg er langt fra den eneste og langt fra den første og langt fra den skarpeste, der har harceleret over de afsindige forslag om kriminalisering af købesex. I det lys er det ekstra sørgeligt at jeg kan få ret når jeg i Moralisternes Vagtparade argumenterede overfor Mikkel Warming og Anne Vang

En forudsigelig konsekvens af forslaget er at Warmings markedsanalyse holder halvdelen af vejen. Der vil være en stor del af køberne der bliver væk og således skrumper markedet. Hvis Vangs forudsætning, der trods selvmodsigelsen vel også er Warmins motiv, om at de prostituerede ikke er i situation hvor de har et frit valg kan man ikke forvente at de prostituerede forlader branchen alene fordi indtjeningen daler.

Det eneste det betyder er at de i forvejen deaparate prostituerede nu er fanget i købers marked. De prostituerede vil jo stadigvæk stå i en situation hvor de skal hente penge hjem og i den intensiverede konkurence må de derfor arbejde hårdere for det og samtidig underbyde hinanden. Det vil ske i at tilbyde ydelser de ellers anså for grænseoverskridende eller under vilkår hvor de ikke længere kan føle sig sikre (f.eks. stige ind i en bil med en fremmed eller uden kondom).

Og hvilke købere bliver tilbage og hvilke bliver væk? De der bliver væk fra de prostituerede vil vel være alle dem, der på den ene eller anden måde grundlæggende respekterer loven, vel først og fremmest den gennemsnitlige familiefar rundet af samfundets normalitet. De der bliver tilbage som kunder vil følgelig næppe have de samme forbehold overfor normaliteten og man kan jo frygte hvilke andre skrupler de også mangler. Man vil altså med dette forslag flytte de prostitueredes liv fra en kummerlig tilværelse på livets skyggeside over i en lovløs og mørk verden, hvor depraveringen ikke hæmmes af normaliteten. Moralisterne marcherer.

Ræsonnementet er simpelt og selvindlysende, hvorfor en middelmådig intelligens, som jeg kunne foretage det fra sofaen. Forleden kunne man så læse på 180 Grader

I januar blev sexkøb kriminaliseret af den rødgrønne regering, og siden har de prostituerede fået det væsentlig værre. Det viser en ny rapport, hvis resultater understøttes af norske politifolk og flere eksperter, oplyser det danske Seksualpolitisk Forum i en pressemeddelelse.

Utrygheden er steget, stressniveauet er højere, omfanget af prostitution er ikke faldet og tilliden til politiet er svækket. Meningen var, at loven skulle beskytte sexarbejderne, men den har haft den stik modsatte effekt, konkluderer en ny undersøgelse foretaget af Utekontakten i Bergen.

“Kvinderne føler i høj grad, at de er blevet mere stressede, blandt andet som følge af faldende priser. Det har ført til behov for flere kunder for at sikre deres indtægt. Kvinderne oplever desuden et stærkere pres for seksuelle ydelser uden kondom,” står der blandt andet i rapporten, som også lægger vægt på at sexarbejdernes tillid til politiet nu er væsentligt forringet.

For nylig beskyldte jeg på samme konto Peter Humlegaard Thomsen for at være farisær. Det skrækkelige er at det selvindlysende bliver ignoreret til fordel for det selvbefamlende. De mennesker de gode påstår at ville redde er de på ingen må interesseret i. De bruger dem blot, som et billede på nød og elendighed til at tilrane sig lidt mere politisk magt og besmykke sig med godhed. De ofrer ingen tid og energi på at sætte sig ind i andre menneskers vilkår for det er slet ikke, hvad det drejer sig om når de skal have suset af bedrehed. De goder sig ud af virkeligheden og lader hånt om den ulykke de foresager.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress