Dårlige nyheder

Diverse — Drokles on January 21, 2007 at 8:46 am

Fra DR

Den danske udlændingepolitik må ikke blive strammere, mener et stort flertal af befolkningen.
Mens 42 procent siger, at udlændingepolitikken er tilpas, mener 34 procent af danskerne, at den er blevet for stram. Kun 18 procent mener, at den for slap.
Det viser en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten med i alt 1.047 personer over 17 år.
Ved et vendepunkt
Især blandt kvinderne, de højtuddannede og de offentligt ansatte er der en stor andel, som mener, at udlændingepolitikken er blevet for stram, viser målingen.
Omvendt er det blandt vælgere med kort uddannelse og lav indkomst, man især finder det synspunkt, at udlændingepolitikken er for slap.
Resultatet af målingen er opsigtsvækkende, siger flere valgforskere, der vurderer, at danskerne i vid udstrækning er ved at nå et vendepunkt i udlændingespørgsmålet.

Det er kun til der sprænger en bombe. Desuden er udlændingepolitikken et vidt begreb. Mange blander den stramme politik overfor Mellemøstens kulørte kulturer sammen med f.eks. højtuddannede specialister og folk i reel nød.

4 Kommentarer »

 1. Primitiv DR- propaganda

  Jeg antager, at vi har følgende måling:

  Spørgsmål: “Hvad mener du om den danske udlændingepolitik?”

  Svar:
  34% for stram
  42% tilpas
  18% for slap

  Det skulle vel være alt, ikke? Men hvordan skal det så tolkes?

  DR’s tolkning: DR, der som public service organ burde tilstræbe objektivitet, falder her fuldstændig igennem med sin klare politiske dagsorden, idet DR konkluderer: “Den danske udlændingepolitik må ikke blive strammere, mener et stort flertal af befolkningen.”

  Men der kan nemt lægges andre synsvinkler. F.eks. “60% støtter den aktuelle danske udlændingepolitik, som hovedsagelig DF har været arkitekt for.”

  Hvad hvis man nu forestillede sig, at udlændingepolitikken blev strammet 20% (hvad så end det nøjagtig skulle betyde, ved jeg ikke), så kunne man sagtens tænke sig et målingsresultat som:

  42% for stram
  34% tilpas
  18% for slap

  I dette tilfælde ville der stadigvæk være flertal for udlændingepolitikken! Altså kan man med Rambølls måling sagtens argumentere for at stramme den danske udlændingepolitik.

  DR’s journalistik er simpelthen for ringe.

  Comment by Clausovich — January 21, 2007 @ 10:23 am
 2. Rigtigt. DR burde sætte trumf på og sige at 52% (34%+18%) er utilfredse med den nuværende udlændingepolitk mens den kun støttes af 34%.

  Comment by Drokles — January 21, 2007 @ 10:33 am
 3. Undskyld Drokles

  Du misforstår vist:

  Rambølls måling:
  42%+18% = 60% mener at udlændingepolitikken er tilpas eller for slap
  34% mener at den er for stram
  Konklusion: Klart flertal for udlændingepolitikken!

  Min hypotetiske måling hvis man strammede up. 20%:
  34%+18% = 52% mener at udlændingepolitikken er tilpas eller for slap.
  42% mener at den er for stram
  Konklusion: Stadigvæk flertal for udlændingepolitikken!

  Comment by Clausovich — January 21, 2007 @ 10:41 am
 4. Kære Clausovich

  Nej, jeg forstod dig godt og er helt enig i din analyse. Udlængepolitikken afspejler glimrende befolkningens ønsker. Det er altså op ad bakke for Helle, Jelved og Søvndal (jeg er på fornavn med Helle fordi hun har de pæneste ben).

  Jeg prøvede bare at køre DR’s analyse lidt længere ud i hampen fordi jeg troede at det var sjovt. Ideen var at de der synes at udlændingepolitikken er for stram er utilfredse og derfor må man også medtage de der mener den er for slap blandt de utilfredse. Derfor de 52%. Det var en joke og som jeg læser den igen kan jeg godt se at den ikke er særlig god.

  Noget andet er, at Rambøls analyse kommer efter en følelsesladet debat om strandede irakiske børn på danske asylcentre. Man ,å rose folk for at holde hovedet koldt.

  Comment by Drokles — January 21, 2007 @ 10:54 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress