Velkommen i kirken

Godheds-industrien, venstrefløjen — Drokles on September 10, 2009 at 8:03 am

Kristeligt Dagblad skriver om en præst fra Angola, der har suppleret sin uddannelse på det teologiske fakultet i Aarhus, gået på pastoralseminariet og siden er blevet ordineret som præst. Men efter 200 ansøgninger og med 14 ledige præstestillinger kan han ikke få job i Folkekirken.

Hos Landsforeningen af Menighedsråd vil næstformand Gotfred Larsen dog ikke afvise, at Afonso Wacos besvær med at få job som sognepræst faktisk kan skyldes hans anderledes kulturelle baggrund.

– Man kan ikke udelukke, at det har en betydning, at han har en anden kultur. Menighedsrådenes kaldsret er jo noget, der betyder meget, og i en menighed i den danske folkekirke forventer man, at præsten ikke kun kan synge de danske salmer, men også ved noget mere om dem kulturelt og historisk. Og der er jo forskel på at have levet i en dansk kultur altid og så have læst sig til at vide noget om den, siger han.

De fremmede må åbenbart kun stå under den lidende Jesus, hvis de kan befamles.

Absalom Jones, 1746-1818

Absalom Jones, 1746-1818

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress