Paulus brev til københavnerne

Diverse — Drokles on September 5, 2009 at 3:25 pm

Menigheden i København har gennem de tolv og Den Hellige skrevet til ærketeologen Paulus og spurgt ham, hvorledes de som kristne skal forholde sig til en lovgivning, der er ukristelig sat i verden, som den er af de ukristelige. For få timer siden offentliggjorde Paulus sit svar, hvori det blandt andet hedder

Hver Sjæl underordne sig de foresatte Øvrigheder; thi der er ikke Øvrighed uden af Gud, men de, som ere, ere indsatte af Gud, så at den, som sætter sig imod Øvrigheden, modstår Guds Ordning

Monokultur har spurgt Folkekirkens ideologiske ophav Martin Luther om en hurtig kommentar til Paulus Københavnerbrev og han siger blandt andet

This letter is truly the most important piece in the New Testament. It is purest Gospel. It is well worth a Christian’s while not only to memorize it word for word but also to occupy himself with it daily, as though it were the daily bread of the soul. It is impossible to read or to meditate on this letter too much or too well. The more one deals with it, the more precious it becomes and the better it tastes.

Den Hellige påstod ellers igår på TV at Guds lov stod over Grundloven og ifølge Monokulturs kilder blev den Hellige senere på aftenen ringet op af en fortørnet Jesus Kristus, der udbad sig detaljerne i sådan en lov. Samtalen skulle havde udartet til et større skænderi mellem de to, hvor Jesus til slut skulle have hvæset at hans rige ikke under nogen omstændigheder var af denne verden.

2 Kommentarer »

 1. Meget vittigt!

  Sven Ove Gade (JP) har måske ikke direkte kontakt til Vorherre som visse andre, men synes dog, det er på tide, at vore præster og biskopper snart gør noget andet, end de plejer.
  Hvad? - Dette at sjoske den bekvemmeste vej og i ren og skær behagesyge at søge dialog, følge poltitiske modestrømninger, påstå sig fromme iført den højeste moral og markedsføre Folkekirken som et religiøst supermarked, hvor også Islam skal være så hjerteligt velkommen.

  Fra Journalen (1854) citerer han Kierkegaard!
  “Man har reent glemt, at det at være kristen væsentligt er at være Missionær…Kristendom i Ro er eo ipso ikke Kristendom.”

  Med mindst 200.000 uintegrerbare assimilationsresistente muslimer og flere i vente ligger missionen ifølge S.O.G. derfor lige for - og langt fra denne passive laden stå til, som vi er vidne til.

  S.O.G. mener, at Paulus - den første kristne missionær - viste vejen. Han drog ikke ud for at søge dialogen, men for at forkynde KRISTENDOM.

  Jeg er enig med S.O.G. Vore præster og biskopper er ikke kristne. Sentimentale derimod, som Per Ramsdal kan vi alle være. Beskrivelsen af Jesus passer slet ikke på en sentimental mand.
  Paulus var heller ikke sentimental. Per Ramsdal er sentimental og kalder det at være kristen. Jesus selv havde en opgave, som han ville løse - koste, hvad det ville! Det er ikke sentimentalitet. Andre kan fælde sentimentale tårer over hans skæbne - Lacrimosa.

  Sven Ove Gade har så absolut fat i en pointe.

  Med venlig hilsen

  Comment by Emeritus — September 6, 2009 @ 5:53 pm
 2. Deri er jeg også enig. Svend Ove Gade skrev et mindre anklageskrift mod Folkekirkens manglende mod til at tage missionsbefalingen alvorligt. Tag Et Brækmiddel hed den
  http://www.roskilde.folkekirken.dk/Anmeldelser/Boger/Tag%20et%20braekmiddel.aspx

  Comment by Drokles — September 8, 2009 @ 6:10 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress