Skræmmekampagne

Diverse — Drokles on October 24, 2006 at 8:19 pm

I denne uges Weekendavisen har Stine Ethelberg fra Europabevægelsen et læserbrev, hvor hun tror hun hudfletter nej-sidens argumenter mod Euroen (det der engang hed Ecu’en). Hun opremser Euroen store succes, Nemlig at den ikke er kollapset. Sikke et eventyr, det er i sandhed et eksempel på at virkeligheden overgår fantasien.

Og fordi meningsmålinger indikerer at 60% ville stemme for Euro’en, hvis der var valg idag, vil hun have en folkeafstemning pronto. Det er en sikker sejr, det er let at se.
Hun overser flere ting. At dansk økonomi ikke har taget skade af beholde kronen, sådan som hendes fløj, og i særdeleshed hendes bevægelse, argumenterede. Faktisk har Danmark siden afstemningen givet Euroland baghjul. Så i bedste fald er Euroen ligegyldig. Og så overser hun også at Euroen altid er populær når folk har den på afstand. Det var netop udsigten til en nem sejr baseret på gode meningsmålinger at den tidligere Nyrup-regering udskrev afstemningen i 2000.

Vi ved ikke hvad der ville være sket, hvis vi havde stemt ja. Sikkert ikke en skid, men for en person der har troet at hun havde hægtet sig på fremtidens vogn må det være forstemmende at den valutasag er komplet ligegyldig. Det må være lidt ligesom at sidde på en stor samling af film på Betamax-bånd.

www.weekendavisen.dk

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress