Sommerens Israelbashing

Antisemitisme, Forbrydelse og straf, Godheds-industrien, Israel — Drokles on August 11, 2009 at 3:47 am

Hen over sommeren, hvor jeg mest har koncentreret min energi om alle de øller jeg havde sat mig for at drikke (jeg nåede næsten mine mål) kunne jeg besoffen følge med i nye angreb på Israels status, som del af den civiliserede verden. Organisationen Breaking the Silence havde samlet imponerende 34 mestendels anonyme vidneudsagn om systematiske overgreb begået af den israelske hær under den succesfulde opration Cast Lead i Gaza. At beskrive Israel, som satans rektum lader til at være en international folkesport, som Honestreporting beskriver

Now, Israeli non-governmental organization Breaking the Silence has published a new report reliant upon testimonials from  soldiers who served in Gaza during Operation Cast Lead. Once again, allegations of “war crimes” and misdemeanors are based on second-hand evidence and hearsay. Once again, international media outlets rushed to publish a story from another flawed source.

While the BBC gleefully pushed the story to the top of its agenda, The Independent produced a two-page center spread with a screaming headline “Israeli soldiers reveal the brutal truth of Gaza attack“. Others also covered the story, including CNN, The Guardian, Associated Press, Reuters, AFP, Financial Times, Times of London, Daily Telegraph, NPR, Toronto Star and the Globe & Mail.

Også herhjemme var stemingen for lidt Israelbashing god især i en agurketid. Tilbagevisningen fra IDF af de anonyme og uverificerbare vidneudsagn blev trods alt også pligtskyldigt bragt i de fleste dagblade, men under vinklede overskrifter, som Politikens “Kritik preller af på Israels hær“, der udtrykker en solid skepsis i modsætning til Breaking the Silences fremførte kritik, der fik den frejdige overskrift “Soldaters vidneudsagn beskriver krigens gru” eller ved brug af citationstegn når man citerede fra den israelske regering, som Jyllands-Posten i sætninger som “…afviser rapporten fra Breaking The Silence som værende fuld af “rygter”.“. 

Hvorvidt, der blev begået overgreb eller ej er en sag, men at tale om systematik er en anden og langt mere tvivlsom sag. Beskrivelserne af uhæmmet opførsel ægget af rabbinere og trumfet af officereres opfordring til bare at skyde løs på alt, hvad der bevægede sig fulgt af vilkårlig og overvældene brug af kraftige og særligt grusomme bomber harmonerer dårligt med det relativt beskedne antal dræbte palæstinensere (1.200 - 1.400), hvoraf de fleste var Hamas-krigere. Men sådan er det når man stirrer sig blind på en skurkerolle, som His Bobnes sang i firserne i Neighborhood Bully

3 Kommentarer »

 1. Det er saftsuseme en god sang. Ham Bob Dylan er gjort af bedre stof end mange andre.

  Comment by Sobieski — August 11, 2009 @ 9:34 am
 2. Når man tænker på, at Gaza-striben er et af de tættest befolkede områder på jorden, og at kun 25% af de dræbte var uskyldige, er det faktisk imponerende af Israel. Især når man tænker på, at de militante palæstinensere ofte gemmer sig bag kvinder og børn.

  Og er det ikke forunderligt, at det i dag er… ja, en lille forbrydelse at kritisere profeten Muhammed, som alle islamisterne prøver at efterligne. Mon ikke Muhammed havde været en fjende af Vesten hvis han levede nu? Men det tænker man ikke på…

  Og tak for sangen, Drokles! det er efterhånden mange år siden, at jeg hørte nummeret her!

  Comment by Tag-selv Biksen — August 11, 2009 @ 1:22 pm
 3. At Muhammed havde været en fjende af Vesten er vist en underdrivelse. Han var fjende af alt, der var godt.

  Jeg havde faktisk aldrig hørt sangen før, der var en på en debat om Israel på en af avisernes hjemmesider refererede til dens indhold. Og det var en glædelig overraskelse. SOm Sobieski siger er Bobben gjort af et bedre stof end de fleste i hans branche.

  Comment by Drokles — August 11, 2009 @ 2:19 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress