Farvel til Auken

Diverse — Drokles on August 5, 2009 at 7:58 am

Svend Auken er død og Monokultur siger farvel til en af de væsentligste politikere i nyere tid. Det er klart at med denne blogs opfattelse af landets problemer kan vi ikke skrive et helteepos om Svend Auken. Men vi kan heller ikke i disse dage skrive vores mening for familien har mistet deres Svend - og vennerne har mistet ham og partiet har mistet ham og det har modstanderne også.

Svend Auken: 24/5 1943 - 4/8 2009

Svend Auken: 24/5 1943 - 4/8 2009

Men midt i vores politiske uenighed kan vi så forsones ved hans humoristiske side. Mit ynglingseksempel er fra en debat med daværende Udenrigminister Uffe Ellemann Jensen, hvor Auken i dagene forinden havde rodet sig ud i svære politiske vanskeligheder ved at opfinde en samtale med den daværende norske Udenrigsminister Thorvald Stoltenberg, der af Auken var blevet tillagt at skulle ville “lukke kæften på ham Uffe”. Ellemann sad derfor og triumferede med et brev fra Stoltenberg, der stilet til Auken bad ham om at trække sine påstande tilbage. Aukens svar var at Ellemann havde misforstået brevets indhold og det holdt han ved også selv om Ellemann læste hele teksten op. Harmdirrende over at Auken insinuerede at han var enten dum eller uverderhæftig smed Ellemann brevet foran Auken og bad ham selv læse indholdet op for forsamlingen. Det gjorde Auken. Han foldede brevet ud og læste: “Kære Svend!” og rakte det derefter tilbage til en punkteret Uffe Ellemann.

Farvel til Svend Auken.

2 Kommentarer »

  1. Auken var utvivlsomt en begavelse, men var han også politiker ?

    Egtl. tror jeg S.O. Gade har ret: han var blevet en bedre præst.

    Comment by snaphanen — August 9, 2009 @ 11:10 pm
  2. Det er et godt spørgsmål. Hans selvfedme havde nok kvalificeret ham til en eminent imam, hvor han ikke behøvede at skjule at Gud var på hans side.

    Comment by Drokles — August 11, 2009 @ 3:51 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress