Don’t mention the war

Diverse — Drokles on August 4, 2009 at 6:03 pm

Eller islam for den sags skyld. En god ven sendte følgende observationer til en artikel i Politiken med overskriften “Terrormistænkte vil kun rejse sig for Gud

“Islam”, “muslim”, “muslimske” og “Allah” forekommer overhovedet ikke.

De er ikke muslimer, de er “med somalisk og libanesisk baggrund”

De ville ikke kun rejse sig for Allah, men “for gud”

De er ikke islamister, de er “al-qaeda-inspirerede” De ventede ikke på islamisk vejledning, de ventede på “religiøs” vejledning. Som om ganske almindelige folkekirke-lutheranere også kunne finde på det.

Man kan ikke lade være at undres over den boble, som dette Politiken-segment søger tilflugt i. Alt om  skriger til himlen om det der foregå i de unge mænds hoveder og dets ophav og alligevel nævnes det magiske ord, der giver det hele mening og sammenhæng ikke med et ord, som min ven påpeger. Som om virkeligheden bliver bedre af eufemismer, omskrivninger og fortielser. Grimm-brødrenes gamle eventyr om trolden Rumleskaft, der hjælper en stakkels pige mod at få dennes førstefødte medmindre hun kan gætte hans navn rummer løsningen på Politikensegmentets problem. Sig navnet - og det er ikke OMA! - og straks kan du håndtere problemet, hvis det endda ikke går væk.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress