Fra Langballes Grundlovstale

Diverse — Drokles on June 6, 2009 at 10:08 am

Fra Kristeligt Dagblad

Hvad er da sharia? – Ja, prøv at forestil jer, at man samlede hele bibelen og alle de fortolkninger, den med tiden har været udsat for, sammen med straffeloven, ægteskabs- og arveloven og al anden lovgivning i ét kæmpemæssigt system, der punkt for punkt dikterede alle danskere, hvordan de indtil den mindste detalje skulle leve – så ville man have en slags forestilling om, hvad sharia er. - D.v.s. den sammenligning er jo helt umuligt, for sådan ville bibelen aldrig acceptere at blive brugt. Den er en bog, der tilsikrer den enkelte åndelig frihed og kan slet ikke lukkes inde i et sådant system.

Bibelen er ikke en bog, vi skal tro på ud fra en from teori om, at hvert ord er inspireret af Gud. Men bibelen fortæller os om en person, Jesus Kristus, som kom til os med Guds tilgivelse, og Ham skal vi tro. Hvilken forskel er der ikke på at stole på en bog og at stole på en person. Ja, hvilken forskel er der ikke på, at et barn skal stole på og adlyde en detaljeret husorden med flere tusinde regler - og så at barnet skal stole på og adlyde sin far og mor, som elsker barnet. Det sidste er frihed.

Kan det siges bedre?

1 Kommentar »

  1. Næppe.

    Comment by Peter Buch — June 7, 2009 @ 1:29 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress