Svend Auken

Diverse, Godheds-industrien — Drokles on May 19, 2009 at 4:48 am

Svend Auken plæderer i dagens Berlingske Tidende for føre kristen politik. Salvelsesfuldt appelerer han Birthe Røhn Hornbech om at udvise barmhjertighed mod de udviste irakere og påkalder sig en konkret udmøntning af næstekærlighedsbuddet

Du er jurist og kan sikkert identificere dig med den ’lovkyndige’ der spørger Jesus: ’Hvem er min næste?’ Og Jesus svarer med at fortælle om manden der rejste ned fra Jerusalem til Jeriko, blev overfaldet, røvet, gennempryglet og til sidst efterladt blødende. To hellige israelitter kommer forbi, først en præst og dernæst en levit (en slags degn), men flygter uden at hjælpe voldsofferet. Til sidst kommer en samaritaner (en af jøderne foragtet udlænding) den stakkels mand til undsætning. Behandler og lindrer hans sår. Sætter ham op på sit ridedyr. Indlogerer ham på den nærmeste kro og betaler for hans pleje. Hvem er denne stakkels mands næste? Spørger Jesus. Og den lovkyndige svarer selvfølgelig at det er den foragtede fremmede som viste barmhjertighed.

Men det er jo netop, hvad vi gør. Auken og mange med ham ignorerer i genfortællingen af denne historie at sameritaneren ikke tager voldsofferet med sig og forsørger ham til sine dages ende. Og han er end ikke i nærheden til at påtage sig ansvaret for også at forsørge voldsofferets familie, der derfor ikke modtager nogen invitationer. Vi skal hjælpe de nødstedte, men vi skal ikke leve deres liv for vi kan kun leve vores eget - der en klar grænse for, hvilken forpligtelse vi har.

De irakere vi har huset har fået pleje og nu er tiden kommet til at overlade dem ikke bare til den nærmeste kro, men til deres gamle hjem, som vi har brugt store ressourcer på at genbygge så forholdene i Irak er bedre end de har været i tusind år. Vi må skilles for vores liv skal leves, hvor vi hører hjemme. Vi er sameritaneren!

1 Kommentar »

  1. [...] doktrin om kristen politik i hans åbne brev til Birthe Rønn ligeledes i Berlingske Tidende (som jeg øffede over i går). Krarup advarer mod at give efter for et “skammeligt misbrug” af [...]

    Pingback by Monokultur » Krarup og Rønn banker Auken — May 21, 2009 @ 4:06 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress