Nørrebro

Forbrydelse og straf — Drokles on December 16, 2006 at 10:03 pm

Jeg har lige været på en kort tur gennem Nørrebro. Det ser nu ikke ud til at være smadret noget særligt. Der er blevet lavet nogle bål af affald, hvilket lugter slemt og bankerne har fået smadret vinduerne. Hævekortautomaterne var fået en ordentlig tur, der var der lagt kræfter i. McDonalds var også ramt af et par sten og medarbejderne havde lukket biksen, komplet med gitter og de sad og gloede ud på resterne af optrindet. Glascontainere er slæbt ud på gaden, sikkert for at stå i vejen for Politiet, ellers så jeg ikke meget. Åh jo, der lå en del knuste ølflasker og øldåser på gaden. Så burger og penge: Lort. Øl: godt! Ja, drikke kan de. Selvretfærdige og fulde; en god aften. Det virker som om Nørrebros revolutionære energi kommer fra bryggerierne.
Folk gik rundt som enhver Lørdag aften,selv om stemningen var lidt sær. Man spiste shawarma, sad på café eller bodega, var på vej fra den ene fest til den næste og så var der sjovt nok mange udlændinge, Svenskere, amerikanere, tyskere, men næppe Ungdomshusets fæller. Også en del indvandere, alle drenge, gik omkring i store grupper og lignede nogen der var kommet for sent til en fest.
Udenfor Ungdomshuset stod godt hundrede mennesker og ventede på et optrin og hørte en mere eller mindre hysterisk ung mand råbe slagord til fordel for Ungdomshuset. Nogle, mest piger, gav ind imellem sympatiytringer, men det virkede ikke helhjertet, nærmest lidt som ironi. Man var kommet for at se giraffen.

————————————–

Da jeg ca. 0:45 kom kørende forbi Nørrebros Runddel, der ligger får meter fra Ungdomshuset, kunne jeg se at de har lavet et stort bål midt på Jagtvej. Hvad er det med voldelige bøller og bål? De højreorienterede facister er, som deres piercede venner fra Ungdomshuset, også helt tossede med den teutonske stemning der kommer af ild og agressive kampråb.

————————————–

Uriasposten har fulgt slagets gang gennem TV2-News og han dumper nyhedsstationens dækning. Han mener at den er tendentiøs og præget af en venstredrejet sympati. Noget der udmærket kan være belæg for. Her kl. 2:00 er stemningen dog vendt noget idet TV2-News vox-pop har folk der har tabt den rest af sympati for Ungdomshuset og påpeger “de unges” hykleri.

————————————–

Omkring kl. 2 gik jeg endnu en lille tur, denne gang forbi Faderhusets hus. Der var stadig rester af de bål som var tændt i løbet af natten, men nu stod nogle piercede fra Ungdomshuset og prøvede at fjerne resterne.

Resterne indbefattede også et træ, der var blevet fældet i løbet af natten. Det har sikkert ikke huet den by-økologiske fraktion, der også holder til i Ungdomshuset, men sådan er krig vel. Her et foto fra hjemmesiden Billeder af Ungdomshusets hærværk

dsc01903.jpg

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress