Den rette mand til jobbet, uanset køn!

Diverse — Drokles on December 15, 2006 at 6:09 pm

Asger Aamund har ret i mange ting og her får han måske sagt mere end han ville: Fra Business.dk:

“Det er helt hen i vejret med kønskvotering. Det er at hive folk fra 2. division op i 1. division og så tro, at man har gjort noget retfærdigt og kompetent. Nej, det er forkert. Virksomhederne er nødt til at være elitære, hvis vi skal sikre, at danske virksomheder også klarer sig rigtigt godt fremover,” siger Asger Aamund til Business.dk.

Han mener, at bestyrelsesarbejde skal være professionelt, og derfor skal man selvfølgelig vælge bestyrelsesmedlemmer efter kompetence og ekspertise. Og ikke efter om det er en mand eller kvinde.

“Den største diskrimination vi ser, er i fængslerne, hvor der næsten kun sidder mænd. Skal vi så sige, at der skal være ligebehandling og så sende en masse kvinder i fængsel? Det her groteske eksempel er blot for at sige, at mænd sidder i spjældet, fordi de har gjort noget. Og folk der kommer i bestyrelser, de får den tillid, fordi de har gjort noget. Og gør kvinder noget godt som ledere, præsterer de gode resultater, så kommer de selvfølgelig også i diverse bestyrelser,” siger Asger Aamund.

“Som headhunteren Jens Howitz så rigtigt siger, så er lederstillingerne primært besat af mænd, og så er det jo helt naturligt, at også bestyrelserne er besat af primært mænd. Det kræver jo stor erfaring og viden om det at drive en virksomhed, hvis man skal gøre nytte i en bestyrelse,” siger manden bag selskaber som Neurosearch og Bavarian Nordic.

Han forklarer, at hvis man bruger kønskvotering, så sender man det uheldige signal, at ” nu skal kvinderne igen hjælpes.

“Og det er jo et forkert signal. På den måde så vil der altid være tvivl om, hvilket grundlag et kvindeligt bestyrelsesmedlem er valgt på. Og det gør jo kun det hele værre,” siger Asger Aamund, der mener, at hele kønskvoteringen er en farce.

“Jeg har selv ansat mange kvinder i chefstillinger, så jeg har absolut ingen kvindeskræk, tværtimod. En familie med kun far og far, det duer jo ikke.[øh-hø, hø, hø] Vi har brug for både mænd og kvinder - også i ledelsesarbejdet i de danske virksomheder. Men der er altså ikke mange kvinder på topposterne i dag,” siger han.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress