Tyrkiet skal ud af NATO

Multikultur, islam — Drokles on April 7, 2009 at 7:58 am

Man skal angiveligt have truet Erdogan med at Tyrkiets chancer for EU-medlemskab skulle rykke længere væk såfremt de stod i vejen for Anders Foghs formandsskab for NATO. Men, som Daniel Pipes argumenterer burde Tyrkiet slet ikke være medlem af NATO.

The hoops that Fogh Rasmussen had to jump through to win Ankara’s support can be inferred from his cringe-inducing, dhimmi-like remarks on winning the appointment: “As secretary general of NATO, I will make a very clear outreach to the Muslim world to ensure cooperation and intensify dialogue with the Muslim world. I consider Turkey a very important ally and strategic partner and I will cooperate with them in our endeavors to ensure the best cooperation with Muslim world.”We appear to be witnessing the emergence not of a robust NATO following the Claes-Aznar model, one leading the fight against radical Islam, but an institution hobbled from within, incapable of standing up to the main strategic threat for fear of offending a member government.

Nor is Islamism NATO’s only problem with Turkey. In what is emerging as a Middle Eastern cold war, with Tehran leading one faction and Riyadh the other, Ankara has repeatedly sided with the former – hosting Mahmoud Ahmadinejad, advocating for Iran’s nuclear program, developing an Iranian oil field, transferring Iranian arms to Hezbollah, openly supporting Hamas, viciously condemning Israel, and turning Turkish public opinion against the United States.

Noting these changes, columnist Caroline Glick urges Washington to “float the notion of removing Turkey from NATO.” The Obama administration is not about to do that; but before Ankara renders NATO toothless, dispassionate observers should carefully think this argument through.

For mange begår den klassiske fejl af overføre fortidens lære direkte på nutidens udfordringer uden skelen til deres kvalitet. Således konkluderede det franske militær efter 1. Verdenskrig at man hellere i tide måtte udvikle bygge forsvarsværker langs grænsen til Tyskland så man ikke stod i huj og hast og bomberegn og gravede huller i mudderet. Idag konkluderer mange at inklusion af alt er løsningen på modsætningernes problemer ganske fordi de intuitivt tror at inklusionen af almuen, bønderne, arbejderne og kvinderne i samfundet er historien om inklusionens selvskrevne mirakel. Erik Meir Carlsen brugte præcis den fortælling til sit argument da han mente at islamismen (islam) skulle omfavnes uden at tænke på dens essentielle modsætning til civilisationen. Som 2. Verdenskrig ikke handlede om artilleri og maskingeværer, men derimod tanks og fly så handlede demokratiets fødsel om konsekvensen af at anerkende hele folket, som et helt folk, hvis interesser i sidste ende var fælles. Islamisternes interesser deles af ingen og er på bekostning af alle!

1 Kommentar »

  1. Ja, Tyrkiet skal ud af NATO! Tyrkiet skal ingensinde optages i EU. Og Danmark skal ud af FN!

    Comment by Niels Munk — April 7, 2009 @ 5:50 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress