Tamiler og jøder

Antisemitisme, Forbrydelse og straf, Israel, Multikultur, islam, venstrefløjen — Drokles on February 8, 2009 at 8:32 pm

Hans Hauge slår i dagens Jyllands-Posten ned på det maniske fokus, der er på Israel.

Nu kan det undre, hvorfor ingen sammenligner de døde tamilske civile med Gazas. Hvorfor er det singalesiske flertal ikke ligesom jøderne og tamilerne ligesom palæstinenserne?

Hvorfor sammenlignes Sri Lanka ikke med Sydafrika? Det er, fordi konflikten ikke er styret af ubevidste anti-semitiske passioner. Derfor er den ikke forsidestof.

Det tamilske område sammenlignes aldrig med Langland som FN-kolonien Gaza. Konflikten er usymbolsk, og den kan ikke mobilisere nogen i kampen mod regeringen.

Der er ellers ulykke nok at tage af, hvis ens fokus var mennesker i nød. Senest fra Politiken (som venstrefløjen vel læser)

Over 250.000 civile sidder, ifølge FN, lige nu fast i krigszonen i det nordlige område i Sri Lanka, som stadig er under kontrol af De Tamilske Tigre, uden mulighed for at komme væk.

Internationale organisationer appellerer til begge parter i konflikten, om at lade de civile slippe ud.

FN advarer samtidig om en snarlig fødevarekrise i konfliktzonen. Fødevarelagrene i området er ved at være tomme.

Den Sri Lankanske regering har forment de fleste nødhjælpsorganisationer og medier adgang til landet.

Og krigen kæmpes ikke med fløjshansker ifølge Politiken

»Der er både store problemer med miner og ueksploderet ammunition i de områder, der har været kamp om de seneste år. Områder, vi tidligere regnede for fri for miner, er kraftigt minerede nu«, siger Frederik Pålsson.

En FN-talsmand fortæller ifølge BBCnews, at klyngebomber har ramt et overfyldt hospital, som i løbet af tre dage mindst fire gange er ramt af bomber.

(…)

Dansk Røde Kors mener dog ikke, det vil være uden risiko:

»Vi ved, at der i denne omgang af krigen er blevet lagt mange såkaldte booby-traps. Miner forklædt som noget harmløst. En vandmelon blandt andre vandmeloner, der sprænger i luften, hvis man flytter den. De vil gøre oprydningen sværere - og forsinke muligheden for at de fordrevne kan vende sikkert tilbage til deres hjem«, siger Frederik Pålsson.

Som Hauge så rigtigt påpeger har venstrefløjens harme intet at gøre med menneskelig ulykke, men blot et had mod jøder, siden vi ikke ser konflikter, som denne problematiseret. Sudan, Kashmir, Sydthailand osv er jo heller ikke interessante på grund af manglen på jøder, som man kan tøre skylden af på. Imens frikender en undersøgelse Israel for krigsforbrydelser ifølge Israel Today

A survey by the Center for Strategic and International Studies in Washington, DC has determined that Israel committed no war crimes in its recent offensive against Hamas in Gaza, and that all accusations of Israeli violations of international law are little more than propaganda.

The report noted that Israel “deliberately used decisive force to enhance regional deterrence and demonstrate that it had restored its military edge,” which are legitimate military objectives in line with international law considering the attacks on Israel emanating from Gaza.

CSIS released the study in response to a flood of war crimes accusations against Israel and efforts by human rights organizations to bring charges against the Jewish state at the International Criminal Court.

In the study those accusations against Israel were dismissed as “political efforts to manipulate the rules of war and humanitarian considerations” for propaganda purposes in order to “gain political leverage in this type of conflict.”

The chief way of doing that is “exaggerating charges and numbers that cannot be validated by reliable data or methodology.”

The Palestinians’ job in effectively wielding such propaganda as a weapon against Israel is often made easier by the international media’s willingness to accept Palestinian claims at face value.

Non-governmental human rights organizations also play a key role in this effort.

A survey released this week by the Jerusalem-based watchdog group NGO Monitor analyzed 500 statements made by 50 human rights groups during the 3-week Gaza war, and found them to be “characterized by overwhelming condemnation of Israel.”

At the same time, those statements gave “minimal attention to Israeli human rights and casualties.”

Og Ole Sippels, Mogens Lykketofts, Holger K Nielsens Hamas får dette skudsmål i Information

Hadi befinder sig et sted på Sjælland. Hvor præcist vil han ikke have oplyst. Han er bange for, at Hamas-sympatisører i Danmark vil skade ham.

Han er palæstinenser og et prominent medlem af Fatah, den sekulære politiske bevægelse, som Hamas i 2007 tog magten fra i en borgerkrig i Gaza. Halvandet år senere er der endnu engang krig i den tynde landstribe, denne gang mellem Hamas og Israel.

(…)

I løbet af sin tid i Gaza oplevede Hadi en borgerkrig og en efterfølgende talebanisering af det offentlige rum. ’På kommunekontorerne behandlede de kun mænd med skæg’, fortæller han.

Fatah-medlemmer som han selv blev systematisk forfulgt. Mange blev arresteret, tortureret og dræbt. Israels blokade skabte mangel på basale fødevarer, vand og elektricitet. Den smule, der kom igennem, beholdt Hamas, siger Hadi.

’I Europa kender I ikke Hamas’ sande ansigt. Hamas dræber palæstinensere. De kæmper ikke for Palæstina, men for ét stort muslimsk kalifat. De er Irans legetøj’.

(…)

I løbet af en uges kampe dræber Hamas flere hundrede Fatah-medlemmer. Andre tilfangetages og tortureres. En mand kastes levende ud fra 16. etage i en kommunal bygning. Hans fald optages af et kamera på gadeplan.

Hadi er bange. En del venner og et familiemedlem er blevet dræbt af Hamas. I den kommende tid sover han ikke hjemme. Efter deres militære sejr sender Hamas grupper ud og natten for at arrestere flere Fatah-medlemmer.

(…)

Hadi oplever, hvordan landstriben talebaniseres skridt for skridt. På kommunekontorerne vil de ikke behandle hans sag, fordi han ikke har skæg. Al Qaeda-grupper konsoliderer sig ifølge Hadi i Gaza i løbet af denne periode.

Indespærringen er frustrerende. For at få luft for sin vrede begynder Hadi at skrive en rapport om forholdene i Gaza efter juni 2007. Han kalder rapporten Gaza: Land of Black Death where Hamas Exist.

Hadi sender rapporten ud af Gaza, til Vestbredden og til europæiske organisationer, bl.a. i Italien. Den bærer ikke hans navn, men et pseudonym. Det viser sig at være en klog beslutning, da Hamas efterfølgende indleder en eftersøgning af rapportens bagmand.

(…)

I fængslet er tortur en del af hverdagen. Hadi bliver slået over hele kroppen og i ansigtet. Hans hænder bindes fast med reb over hans hoved tre dage i træk, så kroppen udsættes for vedvarende stræk og han ikke kan sætte sig ned. Der bliver skiftesvist hældt kogende og iskoldt vand på hans krop.

Kort før sin løsladelse skyder Hamas-folk Hadi i foden. Han er heldig. Andre bliver skudt i knæskallen og er handicappede for livet. Han kan stadig gå.

(…)

Den 19. december udløber en seks måneder lang fredsaftale mellem Israel og Hamas. Otte dage senere indleder Israel sin tre uger lange krig i Gaza. Hamas-styrkerne smider uniformerne og gemmer sig blandt civile. Krigen koster mindst 1300 mennesker livet.

Fatah og Mahmoud Abbas fordømmer officielt Israel for at starte krigen. Mange gætter dog på, at Fatah uofficielt har givet sit samtykke i håb om, at Hamas vil blive væltet.

Israel og Hamas erklærer ensidige våbenhviler henholdsvis den 17. og 18. januar. Hamas betragter alle Fatah-medlemmer som kollaboratører med Israel, og en henrettelsesbølge begynder.

Læg mærke til at en palæstinensisk flygtning ikke er i sikkerhed i Danmark på grund af andre palæstinensiske flygtninge. Det er umuligt at redde verden kan vi se, men vi kan dog støtte Israel - frihedens frontliniestat.

5 Kommentarer »

 1. En iraker, der havde været tolk for de danske soldater i Irak, opnåede ophold i Danmark. Han var noget chokeret over at erfare, at hans herboende landsmand var islamister eller Saddam-tilhængere eller begge dele, og at han selv skulle bekymre sig om voldelige overgreb fra dem, der tidligere havde opnået beskyttelse i Danmark.

  http://avisen.dk/tolkene-troede-de-var-helte_97405.aspx

  Comment by Elefanten — February 8, 2009 @ 9:33 pm
 2. Ja, man skal ikke invitere alle indenfor, hverken for vores skyld eller flygtningenes.

  Det er også irriterende at man vedbliver med at insistere på at tolkene hjalp os når det var vores soldater, der satte livet på spil for at deres samfund kunne komme til at fungere. De hjap deres eget land!

  Comment by Drokles — February 10, 2009 @ 7:04 am
 3. ”Israel - frihedens frontliniestat.”

  Israel er omgivet af tosser, der vil have dem af landkortet. Jeg kan god forstå de reagerer som de gør, rykker ind i Gaza, og prøver at skyde tosserne, men at kalde dem frihedens frontliniestat, er nok lige i overkanten. De er truet af udslettelse hele tiden! hvis Vesten sagde, at de ikke ville have noget at gøre med hverken Israel eller landene omkring, var Israel blevet invaderet fra alle sider, og til sidst, udslettet… Jeg mener deres måde at føre krig på, er den rigtige måde. De lader ikke fjenderne skyde på dem først, som vi gør i lille Danmark, for at være helt sikre på om de nu ER fjender. Hvorfor de smed fosforbomber over beboelseskvarterer i Gaza har jeg endnu ikke fundet ud af…

  VH
  Tag-selv Biksen

  Comment by Tag-selv Biksen — February 10, 2009 @ 11:37 pm
 4. Måske er det i overkanten, men Israel er ikke desto mindre et demokrati og åbent samfund, der forsvarer sin ret til at eksistere som nation. Og det er den nation, der er under det suverænt hårdeste pres med fjender, der kæmper for Israels udslettelse.

  Comment by Drokles — February 11, 2009 @ 2:18 am
 5. Det har du ret i, Drokles.

  Det virker som om, at krigen mellem Israel og ekstremisterne kun kan endes, hvis én af parterne udslettes totalt. Jeg håber ikke det bliver Israel.

  VH
  Tag-selv Biksen

  Comment by Tag-selv Biksen — February 11, 2009 @ 1:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress