Weekendavisens læsere

Diverse, Israel, islam — Sobieski on February 2, 2009 at 12:43 pm

EN Weekendavis læser har reageret på Martin Krasniks artikel om Gaza aktionen, hvor i Krasnik bl.a. interviewer nogle israelske borgere om deres situation i det sydlige Israel.
Læserbrevet indeholder næsten alle de fejltagelser venstrefløjen og de lyserøde borgerlige kolporterer i MSM. En stærkt koncentreret revy over de mest anvendte apologier for palæstinenserne, og ditto anklager mod Israel.

”KÆRE Martin Krasnik. Som mangeårig abonnent sad jeg desværre tilbage med en flov smag i munden efter at have læst dine to artikler i WA den 9. januar. For hvor er Martin Krasnik? Din journalistiske metode i begge artikler afdækker en kritisk, vestlig og demokratisk journalist, som velforberedt og neutral opsøger og interviewer nogle helt tilfældige (og helt ukendte, ikke repræsentative og personligt ligegyldige) personer, som så kommenterer de tilsyneladende korrekte og velmente politiske spørgsmål om den aktuelle krig i Gaza.”

Jeg kunne selv godt tænke at spørge læge Mogens Elmer, hvorfor de såkaldt ukendte og ikke repræsentative personer er ligegyldige. Det drejer sig om tre israelske indbyggere bosat i Sderot i Sydisrael, som Martin Krasnik har interviewet i forbindelse med Gaza slaget. Hvis det er tilfældet, at omtalte israelere er ligegyldige, må det deraf følge at lignende omtalte palæstinensere også må være ligegyldige, uanset hvad de har at berette, for ellers må hr. Elmer ligge under for en antisemitisk bias.
Reportager består nu engang ofte af disse vox populi, og det er nok noget af det tætteste man kommer på objektiv journalistik (med dertil hørende forbehold). I visse sociologi og antropologi kredse er det ligefrem noget af det fineste, at man sådan ”falder” over sine kilder og objekter.

”Grundsynspunktet hos alle de tre ukendte israelere er en paranoid forestilling om, at krigen og myrderierne skyldes, at Hamas og Hizbollah fjernstyres af Iran i en konspiratorisk koalition, som vil udslette Israel. Årsagen til krigen og myrderierne fremstilles altså som et uundgåeligt resultat af Iranstyrets magt over og samarbejde med Hizbollah og Hamas, og myrderierne af civile kvinder og børn er underordnede, fordi »Irans atomvåben og alle deres drømme om at udslette os« gør krigen og dens omkostninger nødvendige. Jeg deltog i 1988 (første Intifada) på en dokumentationsrejse til Gaza. Forholdene var – som nu – fuldstændig forfærdelige. Den daværende UNRWA direktør, Bernard Mills, kunne berette om underminering, blokade, vejkontrol, bosættelse og obstruktion af det civile palæstinensiske samfund.”

Altså bliver de førnævnt ligegyldige israelere og deres holdning til en af præmisserne for skribentens læserbrev, og derved er de ikke længere ligegyldige. Jeg tror Martin Krasnik sover roligt om natten.

”Den daværende danske hospitalsdirektør på Ahli Arabhospitalet i Gaza, Jørgen Rosenberg, kunne vise os, hvordan hundredvis af børn og unge palæstinensere var indlagt med traumeskader efter vold og skud med gummikugler. Dengang i 1988. Ikke et ord om Iran. Dengang i 1988. Ikke Hizbollah. Ikke Hamas. Men den samme konflikt. Den samme krig. Den samme undertrykkelse. Den samme modstand og chikane og vold mod en palæstinensisk statsdannelse.”

Hov, hov, lad os lige skille tingene ad. Uret står på anno 2008 og ikke 1988, PLO er ikke længere ved magten, men det er Hamas, (Hamas oprettet i 1987 og ærlig talt ikke tids nok til at tage magten i Gaza under den første intifada) og alene derfor er konflikten ikke den samme, men også af forskellige andre årsager. Her er det rimeligt at mindes de palæstinensiske terroraktioner mod israelske busser, caféer, forretninger og lign., alt sammen før den første intifada. Se denne liste for perioden 1981-1992: http://www.johnstonsarchive.net/terrorism/terrisrael-3.html
Det øgede sikkerhedsopbud som Israel har været nødsaget til at foranstalte har resulteret i at mange palæstinensere ikke har kunnet nyde deres ret, som følge deraf. Men dette har sin tydelige og direkte baggrund jf. ovenstående liste.
Apropos de hundrede vis af tilskadekomne stenkastende palæstinensiske børn i den første intifada, så viser det bare endnu engang palæstinensernes villighed til at gemme sig bag børn og lade dem gøre det beskidte arbejde. Det vidner om en vis uhæderlighed, at Mogens Elmer ikke bryder sig om at nævne det faktum, at det var børn der stod i forreste geled.

intifada3.jpgintifada_mini.jpg

palhist4.jpg

intifada.jpg071210-stone-intifada.jpg
intifada4_resize.jpg

”WA burde bidrage med en betydelig mere analytisk og dybdeborende journalistik om den humanistisk katastrofale krigssituation i Gaza: Hvorfor kom krigen netop nu? Der er ikke antydning af akut trussel mod Israels eksistens. De få tåbelige raketter (som selv Krasnik benævner konservesdåse-raketter) er hverken nye eller farlige. Netop kun tåbelige. Endnu mere paradoksalt er det, at USA og Syrien er kommet på et nyt spor i form af en forsigtig politisk dialog, og Barack Obama har endog antydet en begyndende dialog med Iran. Er et af krigens formål at ødelægge denne spæde spire? Eller er krigen et forsøg på at påvirke det forestående valg i Israel? Hvorfor gennemføres krigen med uhørt voldsomhed og inhuman fremfærd? Uanset hvad man mener om Hamas, er denne organisation lovligt folkevalgt og dermed befolkningens eneste legitime repræsentant. Det er logisk, at hverken Martin Krasnik eller israelerne ønsker at snakke proportioner eller »Dødens Matematik«. Men matematik er eksakt og i nærværende stund er de 15 døde israelere prisen for 900 døde palæstinensere, heraf størstedelen civile og 40 procent børn. Det betyder en dødsrate på 1:60! Når man samtidig bomber hospitaler, FN personel og danske udviklingsprojekter, ligner det en krigsforbrydelse.”

Udover Elmers paranoide teori ang. jødernes svigagtige og lumpne planer mod verdensfreden, så er der her samlet så meget vås, at det er svært at vide hvor man skal starte…
Baggrunden for Gaza-slaget er de mere end 1700 raketter affyret mod det sydlige Israel, og et lign. antal artillerigranater i perioden 2008. Hvad skal det nytte at drage 1988 ind i billedet her – med den slags årsagssammenkædninger, kan man altid finde en anledning til at være den forurettede part. Det ville jo være usagligt hvis Israel drog Yom Kippur krigen i 1973 ind i forbindelse med Gaza år 2008, ikke sandt? Tingene skal ses i deres rette sammenhæng.
Endnu et fabelagtigt argument, og med det mener jeg selvfølgelig; et fabelagtigt dårligt argument, er påstanden/fortolkningen om de ”få tåbelige dåseraketter”. Udviklingen er gået fra primitive raketter, til mindre primitive raketter. Fra raketter med lille rækkevidde, til raketter med 20 km Rækkevidde, og nu til 40 km rækkevidde. Hvornår siger man stop? Når rækkevidden er 80 km, præcisionen forbedret, lasteevnen øget, og nedslag i de store israelske byer og tætbefolkede områder hverdag? Regn selv videre herfra, kære læser. Det er en forfærdelig arrogant holdning skribenten lægger for dagen. Disse tåbelige dåseraketter er kun tåbelige og dåse på den sikre afstand af 3.000 km i velfærdsdanmark.
Moralen i argumentet er ligeledes helt grotesk, idet det er ok så længe det kun er min nabo der bliver dræbt af raketterne.
Angående den påståede israelske brutalitet, så tør jeg godt påstå at eftertiden vil bedømme Gaza slaget som en næsten enestående militæraktion hvor hensynet til civilbefolkningen oversteg hensynet til de militære mål. Ud over at de palæstinensiske magthavere bruger kvinder og børn som skjold, så skal der lige gøres opmærksom på at gennemsnitsalderen i Gaza er 15 år. Dvs. at du ikke kan spytte i nogen retning uden at ramme en teenager, og det er de omstændigheder og kulisser krigen udspiller sig i. Israel har ikke bestemt krigsskuepladsen – det har palæstinenserne og deres arabiske fætre.

Apologien for Hamas der kredser om begrebet “lovligt folkevalgt organisation”, som det var en anden guldkalv, skurrer voldsomt i ørene. For hvad fordrer mere ansvar end netop et folkevalg? Tager man Tyskland i 30′erne og 40′erne, så er der ingen tvivl om at befolkningen havde et ansvar før og under krigen, ikke mindst et ansvar for deres egen situation. Og modsat Hamas, som er valgt med stort flertal, så fik nazisterne aldrig absolut flertal ved et valg. Faktisk var nazisterne nødt til at kuppe sig til magten i 1933 da deres popularitet var på vej tilbage. Men palæstinenserne får carte blanche i alle forhold i modsætning til tyskerne.
Skægt at skribenten bruger formuleringen “lovligt folkevalgt” - det åbner muligheden for en ulovligt folkevalgt regering. En sådan kunne være en regering, der har til hensigt at afskaffe demokratiet, som f.eks. øøøh…, Hamas!

”Så derfor dette indlæg Martin Krasnik. Jeg respekter både din begavelse og viden, og jeg håber, at læserne får din egen personlige vurdering af katastrofen i Gaza. Dit personlige indlæg i den danske debat, som meningsdanner og videnformidler, er meget vigtigere for os alle end nogle tilfældige og – undskyld – ligegyldige israelske privatpersoner.”

Jeg kan i hvert fald komme på én privatperson, hvis indlæg i den danske debat, efter Mogens Elmers kriterier, også kan dømmes ligegyldige.

6 Kommentarer »

 1. Please. Du må altså ikke skamme alle Weekendavisens læsere ud. Man kan jo ikke hindre intellektuelt småsvage personager i at læse avisen.

  Men tilsyneladende er det gerne intellektuelt og begrebsmæssigt svage personer, der ligesåvel kunne rubriceres under gennemført uhæderlige, der argumenterer som anmeldte skribent. Foruden asymmetri i krigen, kommer man også til at tænke på intellektuel asymmetri i debatten om krigen. (Uden at ville blære mig).

  Comment by traveler — February 2, 2009 @ 6:47 pm
 2. Vi har et indlæg der hedder “Informations læsere”, derfor denne polemiske overskrift.

  Comment by Sobieski — February 2, 2009 @ 8:47 pm
 3. De fotos der vises her ligner nogen der er taget i Danmark når ‘de unge’ kaster sten efter politi, brandvæsen og Falck folk. Selv partisantørklæderne ligner dem ‘de unge’ bruger i Danmark.

  Comment by Janne — February 3, 2009 @ 7:00 pm
 4. Samme type partisantørklæde der i øvrigt også luftes i den nye børnefilm ‘Karla og Katrine’ som bygger på Reéne Toft Simonsens børnebog af samme navn.

  h t t p://www.karlaogkatrine.dk/

  Comment by Janne — February 3, 2009 @ 7:52 pm
 5. Terrorist-tørklæder kalder jeg dem. Væmmeligt og smagløst. Masser af venstrefløjsere går rundt med dem.

  Comment by Sobieski — February 4, 2009 @ 11:26 am
 6. Lego World har også fået partisantørklæde på. I Legos reklame på TV2 for Basims optræden i Lego World har teenage sangeren det så karakteristiske tørklæde på.

  Comment by Janne — February 7, 2009 @ 2:29 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress