Status over Trumps sejr

Diverse — Drokles on November 10, 2016 at 6:02 am

En af mine gode venner sendte mig disse tanker om det amrerikanske præsidentvalg, som jeg mener fortjener flere læsere

1) Trump er præsident-elect, med flere valgmandsstemmer en nogen republikansk præsident siden Bush d. Ældre i 1988. Trump vinder Wisconsin, Michigan og Pennsylvania, der ikke har været republikanske siden hhv 1984, 1988 og 1988.

En fed fuck-finger til Bush d. Yngre, der nægtede at stemme på Trump.

Det lykkedes Trump at ændre valgresultaterne fra 2012 voldsomt i republikansk favør i arbejderklassestater som Ohio (+11,5%), Pennsylvania (6,4%), Iowa (+15,3%), Michigan (+9,7%), Wisconsin (+7,8%) og West Virginia (15,5%).

West Virginia er et kunstværk i sig selv. I 1996 vandt Hillarys mand Bill staten med en margen på 14,8%. 20 år senere taber Hillary den med en margen på 42,2%.

2) Demokraterne regnede med at overtage flertallet i Senatet, men det kommer ikke til at ske - GOP havde et flertal på 54 senatorer (ud af 100), der reduceres til 52, 53 hvis Kelly Ayotte vinder over Margaret Hassan i New Hampshire - afstanden mellem de to er 0,1% i Hassans favør, men de mangler at tælle ca 18.000 stemmer, hvoraf flertallet er republikanske.

Hvis der ved afstemninger i senatet står 50-50, så afgiver den nu republikanske vicepræsident den afgørende 101. stemme.

3) Demokraterne regnede med at overtage flertallet i Repræsentanternes Hus, og det kommer heller ikke til at ske.
Republikanerne ser ud til at få 239 af 435 sæder, og man skal kun bruge 218 for at have flertal.

4) Der har også været valg til en stribe guvernørposter i USA, og her har republikanerne taget tre oven i dem de allerede havde, nemlig Vermons, Missouri og Indiana. North Carolina er endnu for tæt til at være afgjort.

5) I Højesteret sidder der pt. 4 konservative og 4 venstreorienterede dommere, og der er en tom stol der skal fyldes - det får Trump lov til, så antallet af konservative bliver 5 af 9.

Samtidig er to ud af de tre ældste dommere i Højesteret venstreorienterede - Ruth Bader Ginsburg er 83 og Stephen Breyer er 78 - og den tredje er en “konservativ” dommer (Anthony Kennedy, 80), der ofte er den der tilter en sag til venstrefløjen.

Når det bliver tid for Trump at prøve at blive genvalgt er de hhv 87, 82 og 84. Der er altså en rimeligt stor statistisk chance for at en eller flere af dem dør og skal erstattes med konservative dommere. Sker det, så reduceres den venstreorienterede gruppe i Højesteret til 2 ud af 9.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress