Afghanistan

Diverse — Drokles on December 9, 2006 at 11:10 am

Frank Aaen er for tiden meget oprørt over, at en mand har fået brækket et ribben under en krig og ser denne uhyrlighed som en chance til at vælte regeringen. Hvad der rent faktisk er sket og hvad diverse politikere har vidst og sagt har jeg ikke det store overblik over, men jeg har svært ved at tage den tidligere kommunist, Frank Aaens forargelse alvorligt. Her er et læserbrev fra JP der minder os om hvem Frank Aaen egentlig er.

Men realiteten var, at han [Fank Aaen] sammen med en anden DKPer var på studierejse som loyale partisoldater, der blev belønnet med en audiens hos Afghanistans præsident, Babrak Kamal, der var KGB-agent og brutalt indsat på præsidentposten af Sovjet.

Frank Aaen var på så god fod med Kamal-regimet, sikkerhedspolitiet KHAD, der var den stedlige filial af KGB, og tortur-bødlerne i det berygtede fængsel, at de inviterede ham ud for at lave et langt interview (for nu ikke at sige krydsforhør) af en fange, som fangevogterne mistænkte for at være og det mente Frank Aaen efterfølgende også CIA-agent.

Frank Aaen fik også lov til at tale med andre fanger, herunder to tidligere ministre. Ifølge Mette Herborg vides det med sikkerhed, at den ene af dem kort tid efter blev henrettet. Og det var også almindeligt kendt, hvad der foregik i fængsler som dette.

Amnesty International dokumenterede hvert eneste år rædslerne i de afghanske fængsler og KGB/KHADs torturkamre. Her blev titusindvis af afghanere lemlæstet eller pint til døde, ofte under aktiv medvirken af russisk personel. Alle de klassiske torturmetoder blev anvendt, og ofrenes lidelser var ubeskrivelige.

Men da Frank Aaen kom hjem, påstod han i sit medlemsblad, at alle menneskerettigheder blev forbilledligt overholdt i det ellers så berygtede fængsel. I en avisdebat med Mette Herborg i 2001 har Frank Aaen atter hævdet, at han intet kendte til tortur i Pul-e-Charki-fængslet.

Frank Aaen; et ualmindeligt dumt svin!

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress