Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Uansvarlighed skal stoppe det nationale ræs mod bunden


Uansvarlighed skal stoppe det nationale ræs mod bunden

Information har talt med  leder af University of Michigans Refugee and Asylum Law Program James C. Hathaway om hans bud på en model for en global omfordelingsmekanisme

Vi bør have et system for ’styret flygtningebeskyttelse’, hvor flygtninge bliver retfærdigt fordelt mellem lande, hvor der derfor ikke er incitament til at lukke grænser og behandle flygtninge dårligt for at skræmme dem væk,« forklarer han til Information.

Måden, professoren vil sikre sig det, er ved, at en flygtning – som for eksempel syriske ’Ahmed’ på illustrationen ovenfor – modsat i dag ikke nødvendigvis skal have permanent ophold i det land, hvor han ankommer og får asyl. Her søger han nemlig ikke asyl hos de statslige myndigheder, men hos en udvidet version af FN’s Flygtningeagentur, UNHCR.

Og opnår han flygtningestatus, vil han på sigt muligvis blive omfordelt og genhuset i et andet land. Det vil blandt andet forhindre, at modtagerlandene lukker grænser og presser flygtninge ud på farefulde ruter.

Så lad os hilse på syriske Ahmed, hvis situation altså illustreres i en tegneserie, som man virkeligt skal se for at tro den

flygtningetegneserie

Som man kan se bliver Ahmeds hus bombet og uden et hjem, må han flygte til grønnere egne. Hans forstående kernefamilie, en kvinde, en lille dreng og et spædbarn, vinker farvel til Ahmed. Ahmed ser tilbage på det hjem, hvor det nu synes umuligt for ham at leve - og vinker til sin familie, hans kone, hans lille søn og den lille ny. Der er ingen grund til at sidde lårene af hinanden, når hjemmet er udbombet, så afsted bliver der travet, en lysere fremtid lokker

»Hvis der ikke var nogen indvandringskonsekvenser for den stat, som flygtningen rejser mod – hvis det bare var et sted, hvor flygtningen kunne få adgang til et internationalt system – så ville staten ikke have nogen interesse i at forhindre hendes ankomst,« som James C. Hathaway formulerede det i et oplæg til et forum for EU’s agentur for fundamentale rettigheder i juni.

(…)

Ligesom Thomas Gammeltoft-Hansen støtter også adjunkt ved Global Refugee Studies på Aalborg Universitet Martin Lemberg-Pedersen en omfordelingsmodel a la Hathaways.

»Kvoteordninger og internationale organer, der kan sætte sig ud over det nationale ræs mod bunden, er vejen frem. Jeg mener ikke selve modellen er urealistisk, der mangler bare politisk vilje,« siger han.

Hvis den enkelte stat ikke mærker konsekvenserne… De idealistiske herrer er altså helt med på at der er tale om konsekvenser for modtagerstaterne ved migration. Så det gælder om at lave et system, hvor alle opfører sig uansvarligt, fordi skønt man kommer til at mærke konsekvenser, så vil man ikke mærke konsekvenserne af sine EGNE handlinger. Et system af gensidig uansvarlighed uden ende.

Ahmed mærker heller ikke konsekvenserne af at flygte fra sin familie. Han flygter videre til Jordan, og “Det skal understreges, at flygtninges illegale grænsekrydsninger og ophold ikke må straffes. Det vil bl.a. ødelægge markedet for menneskesmuglere”. Modtagerlandende vil bl.a. blive ødelagt. I Jordan møder Ahmed så en repræsentant fra en udviddet version af FNs flygtningeagentur, hvorfra han modtager penge og vejledning i uddannelse og integration.

Ahmed skal blive i Jordan i 6 år. Hvis ikke Ahmed er vendt tilbage til sin familie, der nok efterhånden skulle være færdige med at bygge huset op igen, vil FNs flygtningeagentur genhuseham i et nyt modtagerland, afgjort af det internationale kvotesystem ud fra en fordelingsnøgle med parametre, som BNP/indb., befolkningens størrelse og Ahmeds oprindelsesregion.

Det ender lykkeligt for Ahmed, der med kufferten fuld af, hvad ved jeg, modtages med jubel fra venligboerne - eller er det den første bølge, der fejrer forstærkninger? Og familien? Hans kone, hans søn, som nok er i puberteten og det lille spædbarn, der nu venter på sin syvårs fødselsdag? Det skal man nok ikke bekymre sig om, Ahmed er stadig i den våbenføre alder og kan stifte en ny.

ahmed-med-sin-kuffert

59 Kommentarer »

 1. I as well as my buddies have been going through the excellent strategies located on the website then then got an awful feeling I never thanked you for those secrets. These young boys came as a consequence joyful to learn them and have now without a doubt been loving them. Many thanks for truly being so considerate and then for deciding upon this sort of useful issues millions of individuals are really needing to understand about. My personal honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

  Comment by pg shoes — February 16, 2023 @ 11:20 pm
 2. I just wanted to type a note to express gratitude to you for those splendid ways you are giving on this website. My particularly long internet search has finally been recognized with brilliant points to share with my family and friends. I would state that that many of us site visitors actually are very much endowed to be in a good site with many marvellous professionals with beneficial solutions. I feel rather lucky to have encountered your entire webpages and look forward to plenty of more fun moments reading here. Thank you once more for all the details.

  Comment by air jordan — March 14, 2023 @ 5:39 am
 3. I have to voice my passion for your generosity supporting individuals that should have guidance on the concern. Your real commitment to passing the solution around has been extraordinarily informative and have usually helped employees like me to arrive at their aims. Your personal useful facts implies so much a person like me and further more to my office colleagues. Thank you; from each one of us.

  Comment by jordan shoes — March 20, 2023 @ 4:54 pm
 4. I wish to convey my affection for your kindness giving support to individuals who require guidance on this one issue. Your special dedication to passing the solution along appears to be astonishingly invaluable and has surely empowered many people just like me to arrive at their aims. Your valuable recommendations denotes so much a person like me and even more to my mates. Warm regards; from all of us.

  Comment by jordan off white — March 22, 2023 @ 8:43 pm
 5. My wife and i felt very thrilled when Ervin could do his investigations while using the precious recommendations he discovered in your web page. It’s not at all simplistic to just possibly be making a gift of information and facts which usually some other people might have been selling. And now we realize we need the blog owner to give thanks to for this. Those illustrations you made, the easy blog menu, the friendships you will assist to foster - it’s everything impressive, and it is leading our son in addition to us do think that content is entertaining, which is certainly truly vital. Thanks for the whole thing!

  Comment by Golden Goose — March 23, 2023 @ 4:20 am
 6. My spouse and i were very peaceful Louis managed to do his web research through the ideas he made through the site. It’s not at all simplistic to just possibly be handing out key points which usually others may have been trying to sell. Therefore we discover we have got the writer to thank for that. The specific illustrations you’ve made, the straightforward web site menu, the friendships you make it easier to promote - it’s everything amazing, and it’s letting our son in addition to the family do think this situation is brilliant, which is incredibly vital. Thank you for all the pieces!

  Comment by yeezy shoes — March 23, 2023 @ 1:36 pm
 7. My husband and i ended up being joyous Ervin could deal with his homework while using the ideas he made out of your web pages. It is now and again perplexing to just find yourself giving out helpful tips other people may have been selling. And now we fully understand we have got the blog owner to appreciate for that. The main illustrations you made, the easy website navigation, the friendships you will make it easier to create - it’s got most excellent, and it’s assisting our son in addition to the family reckon that this content is satisfying, and that’s unbelievably vital. Many thanks for everything!

  Comment by air jordan — March 24, 2023 @ 12:01 am
 8. I must express my thanks to this writer for bailing me out of this type of challenge. Just after looking out throughout the internet and coming across ideas which are not pleasant, I was thinking my entire life was done. Being alive without the presence of approaches to the problems you have fixed through this site is a critical case, and the ones which may have adversely affected my career if I hadn’t encountered your web page. Your know-how and kindness in dealing with all areas was crucial. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a subject like this. I am able to at this time look forward to my future. Thank you so much for the expert and result oriented help. I will not be reluctant to endorse your web site to any individual who desires counselling on this situation.

  Comment by jordan 13 — March 26, 2023 @ 8:02 am
 9. I am just commenting to make you understand what a fabulous experience my wife’s daughter obtained checking your webblog. She discovered so many issues, not to mention what it is like to possess a wonderful helping spirit to let many people clearly know just exactly selected impossible issues. You actually did more than visitors’ expected results. I appreciate you for rendering the priceless, trustworthy, informative and even fun tips about that topic to Lizeth.

  Comment by kd shoes — March 26, 2023 @ 7:04 pm
 10. I’m writing to let you understand of the outstanding discovery my wife’s girl enjoyed viewing your site. She noticed so many issues, which included what it is like to possess an awesome coaching spirit to get many more completely master several tortuous issues. You really exceeded her expectations. Thanks for rendering these informative, trustworthy, educational as well as unique tips about this topic to Sandra.

  Comment by golden goose sneaker — March 27, 2023 @ 12:36 pm
 11. I want to express thanks to the writer just for rescuing me from this particular matter. After looking through the online world and finding thoughts which are not productive, I believed my life was done. Being alive without the presence of solutions to the difficulties you’ve sorted out by means of your main review is a critical case, as well as those that could have negatively affected my entire career if I hadn’t encountered your blog. That training and kindness in maneuvering a lot of stuff was very useful. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a solution like this. I can at this point look forward to my future. Thanks for your time very much for the reliable and sensible guide. I won’t think twice to propose the website to any person who requires tips about this subject.

  Comment by yeezy 500 — March 27, 2023 @ 10:54 pm
 12. I and my guys were found to be going through the nice secrets and techniques on the website and before long I got an awful feeling I never thanked the web blog owner for those strategies. All of the guys are already absolutely glad to read them and now have in fact been loving them. Thank you for really being well accommodating as well as for obtaining varieties of great information millions of individuals are really eager to be informed on. My personal sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

  Comment by off white — March 31, 2023 @ 2:32 pm
 13. Thank you for your own hard work on this web site. My niece loves setting aside time for research and it’s easy to understand why. A lot of people notice all regarding the compelling manner you make great information on this web blog and increase contribution from visitors on the subject so my girl has always been discovering a lot. Have fun with the remaining portion of the year. You have been doing a remarkable job.

  Comment by kyrie 9 — April 2, 2023 @ 4:10 am
 14. My wife and i felt really glad that Michael could finish off his web research out of the ideas he got out of the web site. It’s not at all simplistic just to choose to be giving out techniques other folks could have been trying to sell. We really discover we have got the writer to thank for that. Most of the illustrations you made, the straightforward site navigation, the relationships you can help to instill - it’s all powerful, and it is leading our son in addition to our family do think this article is brilliant, and that’s exceedingly essential. Thank you for everything!

  Comment by nike dunks — April 2, 2023 @ 2:20 pm
 15. I want to express thanks to the writer just for bailing me out of this type of instance. Because of browsing throughout the world-wide-web and finding proposals that were not powerful, I was thinking my entire life was over. Existing without the approaches to the problems you have solved all through your write-up is a critical case, as well as the ones that would have in a wrong way damaged my career if I had not come across your blog. Your good competence and kindness in handling all things was very useful. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a step like this. I am able to at this moment relish my future. Thanks a lot very much for the impressive and results-oriented guide. I won’t think twice to recommend the website to anybody who will need care about this issue.

  Comment by goyard online store — April 3, 2023 @ 9:38 am
 16. I wish to show my admiration for your generosity for those who actually need help on in this concern. Your special commitment to passing the solution throughout had been pretty helpful and has continuously empowered employees just like me to get to their dreams. Your own useful help entails so much a person like me and substantially more to my peers. Thanks a ton; from each one of us.

  Comment by off white nike — April 3, 2023 @ 10:11 pm
 17. I and my friends happened to be reviewing the good secrets and techniques found on your website and all of the sudden I got a terrible suspicion I had not expressed respect to the site owner for those tips. Most of the people were as a consequence stimulated to read them and have undoubtedly been having fun with them. Many thanks for turning out to be very thoughtful and then for going for varieties of good ideas most people are really desirous to know about. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to earlier.

  Comment by off white jordan — April 11, 2023 @ 1:04 pm
 18. I really wanted to write a simple message to appreciate you for all of the nice steps you are writing on this website. My rather long internet search has at the end been recognized with extremely good points to go over with my family members. I ‘d tell you that we readers are definitely blessed to live in a perfect place with very many special professionals with helpful tips and hints. I feel rather blessed to have encountered your entire website page and look forward to some more entertaining times reading here. Thanks once more for a lot of things.

  Comment by bape official — April 12, 2023 @ 8:20 am
 19. I want to express my appreciation to this writer for rescuing me from such a setting. Just after surfing throughout the the net and coming across suggestions which were not beneficial, I believed my life was gone. Existing without the solutions to the difficulties you have resolved as a result of your entire posting is a crucial case, and those that might have negatively damaged my entire career if I had not come across the blog. Your primary capability and kindness in taking care of every part was tremendous. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a step like this. I can also at this point look ahead to my future. Thanks a lot so much for your specialized and results-oriented help. I will not be reluctant to suggest your web blog to any person who wants and needs care on this topic.

  Comment by palm angels t shirt — April 13, 2023 @ 4:26 am
 20. Aw, this was a really nice post. In thought I want to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances appear to get something done.

  Comment by golden goose stardan — April 13, 2023 @ 11:44 pm
 21. I have to point out my passion for your generosity giving support to men and women that need assistance with the subject matter. Your personal dedication to getting the solution throughout was quite useful and has regularly made guys and women just like me to reach their desired goals. Your own helpful key points entails a lot to me and still more to my office workers. Regards; from each one of us.

  Comment by golden goose sneakers — April 14, 2023 @ 9:03 pm
 22. Thanks for all your efforts on this website. My niece loves doing investigation and it’s simple to grasp why. Most of us notice all regarding the lively manner you offer informative tricks through this web site and as well strongly encourage contribution from other ones on that subject plus our own daughter is always starting to learn so much. Take pleasure in the rest of the new year. Your performing a great job.

  Comment by stephen curry shoes — April 15, 2023 @ 4:43 pm
 23. A lot of thanks for your entire work on this site. Debby takes pleasure in managing investigation and it is easy to see why. A lot of people notice all regarding the powerful ways you present powerful information by means of your website and as well as boost response from others on this topic while my girl is without a doubt studying a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You have been carrying out a first class job.

  Comment by kyrie 8 — April 16, 2023 @ 12:21 pm
 24. WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ?

  Comment by golden goose stardan — April 16, 2023 @ 8:34 pm
 25. Thank you so much for giving everyone a very special chance to read in detail from this web site. It is often very good and also stuffed with a great time for me and my office co-workers to visit your web site not less than thrice a week to read through the latest items you have. And lastly, I’m also usually pleased concerning the astounding advice served by you. Certain 2 points in this posting are surely the very best we have ever had.

  Comment by supreme t shirt — April 17, 2023 @ 8:28 am
 26. My wife and i have been absolutely cheerful when Jordan managed to finish off his researching from your ideas he obtained using your weblog. It’s not at all simplistic to just always be giving away information and facts that people could have been selling. So we grasp we need the blog owner to thank for this. These explanations you made, the simple web site menu, the relationships your site make it easier to promote - it’s got many terrific, and it’s really assisting our son in addition to our family reckon that this content is enjoyable, and that is especially pressing. Thanks for the whole lot!

  Comment by off white nike — April 18, 2023 @ 11:32 pm
 27. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If potential, as you change into expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Huge thumb up for this weblog publish!

  Comment by golden goose platform sneakers — April 19, 2023 @ 4:09 pm
 28. A lot of thanks for your entire effort on this website. My mum take interest in going through investigation and it’s really simple to grasp why. Many of us know all about the compelling mode you produce invaluable secrets by means of this website and recommend contribution from the others about this issue while our own princess is truly learning so much. Enjoy the rest of the year. You’re conducting a wonderful job.

  Comment by supreme — April 19, 2023 @ 7:20 pm
 29. A lot of thanks for all your work on this web site. Kate delights in engaging in investigations and it is easy to understand why. My spouse and i know all of the lively medium you render both useful and interesting strategies via this blog and strongly encourage contribution from website visitors on that area while our favorite princess is truly being taught a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You are always doing a very good job.

  Comment by fear of god — April 30, 2023 @ 4:31 pm
 30. Thank you for all of the work on this website. My aunt enjoys conducting research and it is simple to grasp why. I know all of the dynamic method you produce precious thoughts by means of your web blog and in addition encourage participation from some other people about this concern while our own daughter is really studying a whole lot. Enjoy the rest of the year. You have been doing a powerful job.

  Comment by jordan shoes — May 2, 2023 @ 10:42 pm
 31. I am just writing to make you be aware of what a magnificent experience my friend’s child experienced viewing your site. She came to understand too many issues, most notably what it is like to possess an incredible giving character to make the mediocre ones just learn about selected complicated subject matter. You truly did more than our own desires. Thank you for coming up with these powerful, trustworthy, informative and in addition fun tips about the topic to Sandra.

  Comment by yeezy shoes — May 3, 2023 @ 12:14 pm
 32. I as well as my friends came checking the excellent helpful tips from the website and quickly developed an awful suspicion I never expressed respect to the blog owner for those tips. All of the young men became as a consequence thrilled to read them and have in effect very much been using them. Appreciate your actually being quite kind and for selecting this form of really good things millions of individuals are really needing to be aware of. My honest regret for not saying thanks to earlier.

  Comment by jordans — May 4, 2023 @ 2:03 am
 33. Aw, this was a very nice post. In thought I wish to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and certainly not appear to get one thing done.

  Comment by golden goose sneakers men — May 4, 2023 @ 11:50 am
 34. Thank you for every one of your efforts on this web page. Gloria really likes managing investigations and it’s really simple to grasp why. A lot of people know all regarding the lively method you offer informative secrets on the website and even invigorate participation from other ones on this topic and my child is without question studying a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re carrying out a really good job.

  Comment by kyrie 8 — May 5, 2023 @ 7:55 pm
 35. I’m also writing to make you understand what a notable experience my wife’s child gained reading your webblog. She learned numerous things, which include how it is like to possess an amazing coaching nature to get others quite simply have an understanding of several impossible issues. You actually surpassed my expectations. Thank you for imparting the insightful, healthy, informative and even fun thoughts on the topic to Gloria.

  Comment by jordans shoes — May 6, 2023 @ 9:13 am
 36. It? onerous to find knowledgeable folks on this subject, but you sound like you understand what you?e speaking about! Thanks

  Comment by golden goose stardan — May 6, 2023 @ 2:06 pm
 37. I’m writing to let you understand of the really good experience my child gained visiting the blog. She discovered plenty of issues, not to mention how it is like to possess a marvelous teaching nature to get others really easily have an understanding of chosen impossible topics. You undoubtedly exceeded our expected results. Many thanks for offering these important, healthy, informative not to mention fun thoughts on your topic to Gloria.

  Comment by bape clothing — May 6, 2023 @ 11:18 pm
 38. I wish to show some appreciation to you just for rescuing me from such a setting. Right after looking out throughout the world-wide-web and seeing strategies which were not productive, I figured my entire life was over. Living minus the strategies to the issues you have solved as a result of the guide is a critical case, and those that might have negatively affected my career if I hadn’t noticed your blog. Your main mastery and kindness in controlling all areas was precious. I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such a step like this. I can at this point relish my future. Thank you so much for the specialized and sensible help. I will not think twice to propose the sites to anyone who should get recommendations about this problem.

  Comment by bapesta — May 7, 2023 @ 12:55 pm
 39. I precisely had to thank you so much yet again. I am not sure the things that I would have implemented without the entire ways contributed by you relating to such subject. Certainly was an absolute fearsome situation in my circumstances, however , spending time with a professional fashion you processed it forced me to weep for gladness. Extremely thankful for the work and as well , believe you realize what an amazing job that you’re accomplishing instructing the others via your website. I’m certain you have never got to know all of us.

  Comment by bape clothing — May 8, 2023 @ 2:44 am
 40. I needed to create you a very small note in order to say thank you as before relating to the awesome basics you have shared in this article. It was really strangely generous of you in giving without restraint precisely what a lot of people might have marketed for an electronic book to earn some bucks for their own end, chiefly considering that you could have done it in the event you considered necessary. The smart ideas additionally served like a good way to recognize that other people online have similar dreams much like mine to understand very much more related to this problem. I am sure there are a lot more fun times in the future for people who look into your blog.

  Comment by goyard bag — May 8, 2023 @ 4:19 pm
 41. I want to show some thanks to the writer for rescuing me from this instance. Right after surfing throughout the the web and getting ways that were not powerful, I believed my life was gone. Being alive without the strategies to the difficulties you’ve fixed through your article is a serious case, as well as ones that could have badly affected my entire career if I had not noticed your blog. Your own natural talent and kindness in touching every part was very helpful. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a thing like this. It’s possible to at this point relish my future. Thanks for your time very much for your professional and result oriented guide. I won’t hesitate to refer your web page to any person who requires direction on this subject matter.

  Comment by kd13 — May 9, 2023 @ 5:37 am
 42. My spouse and i have been quite satisfied when Peter managed to round up his researching via the precious recommendations he made from your very own web page. It is now and again perplexing to simply find yourself releasing procedures people today have been making money from. Therefore we grasp we need the writer to be grateful to because of that. The most important explanations you’ve made, the easy blog navigation, the friendships your site make it possible to create - it is mostly incredible, and it’s really helping our son in addition to us imagine that this concept is enjoyable, and that’s pretty indispensable. Many thanks for all!

  Comment by kd 12 — May 9, 2023 @ 7:51 pm
 43. I am also commenting to make you be aware of what a brilliant experience my cousin’s child developed studying yuor web blog. She discovered many things, most notably what it’s like to possess a great giving character to let the others without hassle know just exactly a variety of hard to do subject areas. You really surpassed our own expectations. Many thanks for showing these important, trustworthy, educational and easy guidance on this topic to Mary.

  Comment by cheap jordan shoes — May 10, 2023 @ 11:17 pm
 44. I have to show my gratitude for your generosity supporting visitors who must have guidance on the concern. Your personal dedication to passing the solution along appears to be surprisingly useful and has continuously permitted associates like me to attain their targets. Your own important useful information denotes a great deal to me and much more to my office workers. Regards; from everyone of us.

  Comment by kyrie spongebob — May 12, 2023 @ 3:02 am
 45. My spouse and i were so more than happy when Louis managed to do his investigation because of the precious recommendations he made out of your site. It is now and again perplexing to just continually be offering tricks which a number of people have been making money from. And we all remember we have got the writer to thank for that. The specific explanations you made, the easy site menu, the friendships you can give support to create - it’s everything great, and it is leading our son in addition to our family believe that the content is enjoyable, which is certainly particularly indispensable. Thanks for all the pieces!

  Comment by ball star golden goose — May 14, 2023 @ 1:12 pm
 46. I actually wanted to write a small note to be able to appreciate you for some of the magnificent techniques you are sharing here. My time-consuming internet investigation has at the end been compensated with wonderful suggestions to exchange with my colleagues. I would mention that most of us site visitors are very much fortunate to be in a really good site with so many perfect professionals with good tips. I feel very lucky to have seen your site and look forward to so many more pleasurable minutes reading here. Thanks once again for everything.

  Comment by yeezy boost 350 — May 14, 2023 @ 2:19 pm
 47. Thank you for your whole labor on this website. Debby take interest in making time for investigations and it is easy to understand why. Many of us hear all concerning the lively ways you produce both useful and interesting tricks by means of your web blog and in addition boost response from some other people on this subject then our own simple princess is undoubtedly understanding so much. Take advantage of the rest of the new year. You are doing a really great job.

  Comment by hermes — May 16, 2023 @ 7:43 pm
 48. I happen to be commenting to make you know what a terrific encounter our girl undergone visiting your site. She discovered such a lot of things, which include how it is like to possess a wonderful giving mindset to make others without problems understand chosen advanced matters. You really exceeded her expected results. Thank you for imparting such warm and friendly, dependable, explanatory and even unique thoughts on this topic to Julie.

  Comment by off white clothing — May 17, 2023 @ 7:15 pm
 49. I would like to point out my love for your generosity in support of women who really need assistance with in this matter. Your real dedication to getting the solution all around came to be remarkably productive and have specifically enabled professionals just like me to arrive at their pursuits. Your informative suggestions denotes so much a person like me and even further to my colleagues. Thank you; from all of us.

  Comment by air jordan travis scott — May 20, 2023 @ 8:04 pm
 50. My wife and i felt absolutely satisfied John could carry out his preliminary research from your ideas he discovered from your very own web pages. It is now and again perplexing to simply find yourself handing out information that many some other people could have been trying to sell. We realize we have got the writer to thank because of that. Those explanations you’ve made, the easy blog menu, the friendships your site assist to foster - it is mostly incredible, and it’s really assisting our son and our family reckon that that concept is satisfying, and that is pretty vital. Thanks for all!

  Comment by bape hoodie outlet — May 21, 2023 @ 9:40 pm
 51. I simply had to thank you so much once more. I’m not certain the things that I could possibly have sorted out in the absence of the entire points provided by you directly on my concern. It previously was an absolute difficult circumstance in my view, nevertheless being able to view the well-written strategy you solved that made me to jump for fulfillment. Now i’m happy for this guidance and have high hopes you know what an amazing job that you are getting into instructing many people using your webblog. I am certain you’ve never got to know all of us.

  Comment by golden goose — May 22, 2023 @ 10:46 pm
 52. Thank you for all of the efforts on this web page. Betty enjoys carrying out internet research and it is obvious why. Many of us notice all relating to the dynamic means you make both interesting and useful tactics via this website and boost contribution from the others on that article plus our princess is undoubtedly understanding a whole lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re doing a superb job.

  Comment by bape outlet — May 28, 2023 @ 6:43 am
 53. My husband and i have been happy when Jordan managed to conclude his basic research through the precious recommendations he grabbed while using the web pages. It is now and again perplexing just to find yourself making a gift of thoughts which often people could have been trying to sell. And now we understand we have got the blog owner to appreciate for that. All of the explanations you’ve made, the easy web site navigation, the relationships your site give support to create - it’s got all overwhelming, and it is assisting our son and our family understand that theme is amusing, which is certainly particularly vital. Many thanks for the whole lot!

  Comment by kobe — May 29, 2023 @ 9:50 am
 54. I was more than happy to search out this web-site.I wanted to thanks on your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

  Comment by hermes outlet — May 31, 2023 @ 3:42 pm
 55. I just wanted to develop a small remark to be able to appreciate you for those wonderful concepts you are showing on this site. My time-consuming internet look up has finally been recognized with wonderful details to talk about with my neighbours. I ‘d declare that we readers actually are quite endowed to exist in a useful place with very many special individuals with valuable pointers. I feel really fortunate to have come across your entire web page and look forward to some more fun times reading here. Thanks a lot once again for all the details.

  Comment by russell westbrook shoes — June 4, 2023 @ 4:42 pm
 56. I enjoy you because of every one of your effort on this blog. My mom takes pleasure in setting aside time for internet research and it’s really easy to understand why. A number of us notice all relating to the lively ways you render important items through this blog and even foster contribution from website visitors on the topic while our princess is becoming educated a lot. Enjoy the rest of the new year. You’re the one doing a stunning job.

  Comment by bape sta — June 5, 2023 @ 7:35 pm
 57. My spouse and i felt quite happy Michael could finish off his basic research from the precious recommendations he discovered when using the web page. It’s not at all simplistic to simply continually be making a gift of tactics that many some others may have been selling. And we all see we have the website owner to thank for this. All the illustrations you have made, the straightforward website menu, the friendships you can assist to engender - it’s mostly excellent, and it’s really helping our son and us imagine that the topic is exciting, which is highly mandatory. Many thanks for all!

  Comment by hermes belt — June 16, 2023 @ 1:02 am
 58. Thank you for your entire hard work on this web page. My niece enjoys getting into investigation and it is easy to see why. A number of us notice all regarding the dynamic tactic you provide helpful tips and hints via this web blog and as well as encourage contribution from the others on this situation plus my daughter is starting to learn a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You have been performing a glorious job.

  Comment by supreme clothing — June 19, 2023 @ 10:36 am
 59. I and my friends appeared to be reading the great tricks from your site and before long got an awful feeling I never thanked the web site owner for those techniques. All of the young boys were for this reason warmed to study them and already have actually been enjoying these things. Appreciation for genuinely quite thoughtful and for choosing these kinds of brilliant information most people are really wanting to understand about. My honest regret for not expressing appreciation to you earlier.

  Comment by kd shoes — June 20, 2023 @ 1:04 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress