Kampen om sandheden

FN, islam — Drokles on January 7, 2009 at 1:20 pm

I krig er sandheden det første offer lyder en klog en læresætning og jeg tør ikke fra det fredelige Danmark gøre mig til ekspert på Gaza-krigens gang. Men med nogle forbehold kan man dog godt tage i et forsigtigt bud på nogle basale realiteter. Man kan konstatere at alle parter har en interesse i at fremstille virkeligheden i et lys, der passer deres interesser og man kan konstatere at mulighederne for manipulation er afhængig af forholdene for den enkelte aktør. Dette kan man sammenholde med de desværre rigelige erfaringer man har fra tidligere konflikter.

Det er dog ikke nok at konstatere en interesse i at lyve fordi løgn modvirker langsigtede interesser i tab af troværdighed. Dette gælder dog ikke ligeligt for alle parter da en regering for en demokratisk stat står til regnskab for et åbent samfund, en kollektiv og civil samvittighed og en konkurrerende opposition. Det er deres dom, som er deres mandat. Terrorbevægelser, diktaturer og revolutionære tilhører derimod antitesen til de civile realiteter og har deres mandat fra frygt, vold, selvretfærdighed, massesugesion osv, som de dyrker deres drømme og idealer og visioner om døden og paradis og den endelige fred. På den baggrund må vi regne med at de israelske myndigheder er mere troværdige end Hamas.

De fleste medier udtrykker ganske forståeligt en stor irritation over den israelske hærs udelukkelse af journalister i kampområderne og efterlader alle til gætterier, hvilket ikke nødvendigvis er til Israels fordel. Forsmåede journalister er måske farlige. Men erfaringerne bekræfter israelernes troværdighed langt hen ad vejen. Da man således nedkæmpede terrorfortet i Jenin i 2002 hørte man påstande om en kæmpe massakre og i hundredevis, hvis ikke mere end tusinde dødsofre og krav om ensidig fordømmelse af Israel for hendes brutale og arrogante fremfærd. Sandheden var at 56 palæstinensere mistede livet, næsten alle bevæbnede terrorister, mod 23 israelske soldater. Det for den israelske hærs standard meget høje tabstal var et kraftigt indicium på det besværd man havde gjort sig for at ramme de “rigtige” istedet for blot at være blevet på afstand og bombet hele dynen med den overlegne ildkraft de havde til rådighed, som påstanden var. Det samme gjorde sig gældene i krigen mellem Israel og Hezbollah i 2006.

hamas.jpg

Tegningen udtrykker nok mere sandheden end de mange interesseorganisationer, der føler sig kaldet til at lindre de af den palæstinensiske ledelse påførte smerter på det palæstinensiske folk. Den store historie i disse dage er den FN-skole, der blev ødelagt da granater slog ned i nærheden og dræbte mange børn. Det typiske for den slags historier er ikke blot den menneskelige tragedie, men altid vanhelligelsen af et eller andet fælles symbol. Af en eller anden grund ramte amerikanerne altid en babymælksfabrik i Libyen eller et andet sted, hvor de troede at, der blev fremstillet masseødelæggelsesvåben eller uddannet terrorister. Ellers er det gerne moskeer eller skoler eller som her begge dele, en FN-skole. Hvor uhellige og udskildte kan jøderne egentligt være når de angriber et sådan symbol på hele verdens fælles værdier - en skole bygget af FN! Fra IDF Spokesperson

A missile launcher and a number of anti tank missiles were discovered hidden in a Palestinian school yard in Sajalya, northern Gaza Strip, during an IDF operation against terror threats. The IDF force returned fire at an armed Palestinian gunman who opened fire at the soldiers and identified hitting him.

Fra Haaretz

Israel is considering submitting a complaint to the United Nations of Hamas’ use of the world body’s facilities for terror purposes, after 30 people were killed when an Israeli army artillery shell struck a UN school in Gaza. Israeli troops say that they were fired on from the building.

The Israel Defense Forces soldiers attacked the UN-run girl’s school near the Jabalya refugee camp in self-defense, saying militants barricaded inside began firing mortar rounds at them.

“Initial checks … show that from inside the school mortars were fired at Israeli forces,” an IDF spokesman said. “In response, the forces fired a number of mortar rounds into the area.”

The army also said that the bodies of Hamas militants were found inside the school following the attack. Troops identified two of the casualties at the site as Imad and Hassan Abu Askhar, who served as heads of the Hamas mortar units in Gaza.

Prime Minister Ehud Olmert, Defense Minister Ehud Barak and Foreign Minister Tzipi Livni met Tuesday evening to discuss how the incident at the Jabalya school would be investigated.

“Hamas is making every effort to cover up the details of the incident,” defense establishment officials said. 

Alligevel er tragedien åbenlys når civile dør. Så åbenlys, at man ukritisk overser Hamas spekulation i europæernes særlige kombination at selvkritik og antisemitisme, der kendetegner synet på Israel når, der skal placeres skyld. Fra Haaretz

An Israeli air strike yesterday killed a high-ranking Hamas official in Gaza along with nine women, including at least four wives, and 11 of his children, in the first major assassination since the Israel Defense Forces launched Operation Cast Lead.

(…)The IDF has code named such operations “roof knocking,” in which the army informs the residents of s suspected building that they have 10 minutes to leave the premises. In some cases, residents of suspected houses have been able to prevent bombing by climbing up to the roof to show that they will not leave, prompting IDF commanders to call off the strike.

Sources familiar with Ghayan’s record said he was one of the people who encouraged Gazans to climb on rooftops to prevent bombings.

It appears that the “roof knocking” technique was used in the assassination, but Ghayan decided to stay indoors with his family, and the army opted to bomb the house anyway.

Mens Israel, som en hvilken som helst anden anstændig nation søger at sikre sine borgere ofrer terrorister, diktatorer og revolutionære gerne masserne for den store drøm. Døden er midlet og målet.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress