Dalgaard om Euroen

Diverse — Drokles on January 2, 2009 at 7:59 am

Fra Jyllands-Posten

 Eurozonen kører med underskud i samhandelen med omverdenen. Eurolandene fik i 2008 et underskud på betalingsbalancen på 3,3 pct. af BNP. Korrigerer man for eurolandenes indbyrdes samhandel, er underskuddet væsentligt mindre, men dog stadig et underskud. I Danmark var der i 2008 et overskud på betalingsbalancen på 0,6 pct. af BNP, og Danmark har haft permanente overskud på betalingsbalancen de sidste 10 år. Det samme har Sverige, hvor overskuddet i 2008 kom helt op på 8,6 pct. af BNP.

De offentlige budgetter i eurozonen fremstår som en åbenlys fiasko. Der var i 2008 underskud på de samlede offentlige finanser i eurozonen, mens der var store overskud i både Danmark og Sverige. Hertil kommer, at den offentlige gæld i eurolandene udgør mere end 60 pct. af BNP. Hele syv af eurolandene - herunder Tyskland og Frankrig - har efter seneste opgørelse en offentlig gæld på over de 60 pct. af BNP, som efter euro-reglerne er det maksimalt tilladte. Den danske gæld ligger på det halve, og også i Sverige og Storbritannien er den offentlige gæld væsentlig lavere end i euroområdet.

Læs den hele.

3 Kommentarer »

 1. Det er glimrende med nogle kendsgerningsdetaljer om underskudene på de offentlige finanser, som ’statsmaniken’ herhjemme også vil have gang i nu. Ren J. M. Keynes betragtninger anno 1935. I England og USA hedder det altså Milton Friedman nu og har gjort i henved 30 år, hvilket intet har med noget fælt at beflitte. Friedmans monetarisme kører i en SF-økonomi eller i Venstre-økonomi - det drejer sig hvilke variable, der spiller en rolle ved økonomibetragtninger og intet andet. Resten er ren volapyk og propaganda fra medierne. Hermed vil blot fremhæve, at ’statsmaniken’ i DK er langt bagud.

  EU’s Euro-konstruktion er en misforståelse blandt gesvinte, overfladebehandlere af politisk tilsnit. DEN VIRKER STIK IMOD DERES EGNE ØNSKER, hvis ikke den bruges til ny-merkanlisme, der går ud på at holde den oppe gennem olieverdenshandel og en forsømt Europa-realøkonomi til skade for europæerne.

  Grækenland, Italien, Spanien er helt ude i tovene, nu også Frankrig og Tyskland. Det bliver meget værre med at holde den poltiske stabilitet, som det kaldes, med ballade i gader væk.

  Problemstillingen er, at Euro ikke kan nedskrives uden tumpepolitikerne blander sig. Det at den et tvangselement eller obligatorisk medfører en ren statsdannelse, og når det kombineres med at politikerne kan blande sig, er det virkelig skæbnesvangert uden ny-merkantilisme og herfor immigration til Europa. Araberne skal nok vide at holde sig betalt for indsatsen med kapital:

  Dette bliver på mellemlangt sigt til et smukt flersproget Europas ruin og har været det flere gange tidligere i andre forklædninger:
  http://danmark.wordpress.com/2009/01/01/statsmaniken-har-talt-han-kan-kun-tale-ikke-handle/

  Virkninger af Euro i den store tegning kan du læse på:
  http://danmark.wordpress.com/2008/11/02/euroen-unionen-mod-kriser-og-virkninger-af-den-internationale-konkurrence/

  Vi lyver ikke og holder os til det ved noget om, sådan er det!

  J. E. Vig, Danmark

  Comment by J. E. Vig — January 2, 2009 @ 11:18 am
 2. [...] Det går den vej hønsene skraber i Europa [...]

 3. Frank Dalgaard er opdraget til J. M. Keynes budskab fra 30-erne, og os bekendt er han fortsat af denne gamle indoktrinerings-skole, der pr. automatik fører direkte til liberalisme-internationalisme via bevidst fastholdt gældsætning af nationer. Von Mises
  og Milton Friedman kommer sandheden meget nærmere.

  Det har I så kun ord for, men jeg lyver ikke, og udtaler mig ikke noget jeg ved. Selvfølgelig er hele miseren ‘antagelseslogik’ eller i værste fald volapyk på stylter, fordi
  vore begreber, der relative, hvorimod livet er absolut. Vi tilstræber at optræde som både subjkt og objekt på samme tid uden blive egocentrerede af den grund.

  SANDHEDEN SKAL FRA FREM.
  Vi skriver fra firmaet: “Der Blive Lys”

  Ikke som Dalgaard og tidl. Øko-Bent-Betjent, der fortsat kører i heksekunst, sidstnævnte ved absolut INTET relevant i denne sammenhæng, han dog fin skuespiller:

  Vi ve’ ha’ lys over de’ her land, ve’ vi.

  ‘Vi vil have blo-hævn’, men ikke i opførelse i Nyborg Voldspillene. Det lyder særegent med tendens til det morsomme i fynsk dialekt. Ved en lejlighed på Nyborg Slot holdt F. Dalgaard en keynsianertale om sin modstand mod EURO, der ikke gerne skulle modsiges af kompetente tilstedeværende. Det bliver den så her.

  DETTE LÆGGER VI EJ SKJUL PÅ.
  Hvorfor skulle vi da det! Vi ve’ lys over Guds verden.

  Niels

  Comment by Niels Gyldensten — January 2, 2009 @ 11:57 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress