Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Kønsidentitet


Kønsidentitet

Diverse — Drokles on August 24, 2016 at 10:03 am

Der findes indtil videre 30 forskellige kønsidentiteter ifølge LGBT Danmark, fortæller Kristeligt Dagblad.

Demiguy betegner en person, der er tildelt et mandligt køn ved fødslen, men ikke i særlig høj grad identificerer sig med identiteten ”mand”.

Dobbeltkønnede føler, at deres køn både er fuldstændig mandligt og fuldstændig kvindeligt.

Flydende kønsidentitet er en oplevelse af, at ens kønsidentitet kan variere og skifte gennem hele livet.

Genderfuck er et udtryk for en person, der leger eller eksperimenterer med de traditionelle opfattelser af køn for at udfordre stereotyperne for køn.

Og så er der en specifik etnisk kønsidentitet, nemlig “two-spirit”, der “bruges om nordamerikanske indianere, som udfylder både traditionelle kvindelige og mandlige kønsroller.” Det er så forvirrende at selv Politiken skribenter kan blive forvirrede og se sig selv i rollen som “den onde”. Det i sig selv kunne man spinde en hel pointe over - At Ditte Giese gerne vil se en samlet feministisk bevægelse som et hold og ikke indser at der er en reel uenighed, selv efter at være castet som den onde. Virkelighedens brudlinier er hun blind for, som hun traver kustodens rute i et museum af forne tiders fjendebilleder.

Men Giese skal prise sig lykkelig over at ‘bevægelsen’ ikke har samme momentum, som i USA, hvor West Virginia University har sine elever om, at det er et brud på loven, ikke at titulerer folk efter deres foretrukne kønsopfattelse, skriver Breitbart

That policy means if a biological man — for example, famous transgender athlete Bruce Jenner — says he “identifies” his gender as female, then all other students must refer to the man as a “she,” or else be treated as a law-breaker.

WVU says using the wrong pronouns is a crime because the United States departments of justice and of education insist that transgender people are protected by decades-old sexual discrimination law.

The new claim is imposed in a university statement that defines the rights of the relatively few students who are confused about their gender. Because it is a list of “rights,” it doubles as as a list of diversity commandments for all normal students;

 • You have the right to be treated according to the gender you identify with. Your school cannot require you to provide legal or medical evidence in order to have your gender respected.
 • You have the right to be called by the name and pronouns consistent with your gender identity.
 • You have the right not to be bullie d [sic]or harassed because you are transgender or gender non-conforming. If you are bullied or harassed contact your Title IX Coordinator, James Goins, Jr. at 304.293.5600 or James.Goins@mail.wvu.edu. You may also file a complaint online at titleix.wvu.edu

skc3a6rmbillede-2016-08-21-kl-115203

South Africa’s Caster Semenya, right, competes in the Women’s 800m semifinal at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro. Photo: fabrice coffrini/Agence France-Presse/Getty Images

Metroexpress er også interesseret i mennesker, der ikke vil være sig selv og lader Silas, der “blev født med et kvindeligt kønsorgan og fik derfor oprindeligt navnet Kia”, stille spørgsmålet: Hvis ikke jeg er en pige, hvad er jeg så? Og så fortælles der om, hvorledes Silas selv måtte bekoste at få sine struttende ungpigebryster fjernet i udlandet, fordi sundhedsmyndighederne i Danmark ikke anerkender dette vanvid som en sygdom (eller noget, jeg læste det kun løseligt) - og hvad hvis de gjorde - mens han er på hormoner og overvejer “hvorvidt han skal beholde sit kvindelige kønsorgan eller få det fjernet” og “er bange for, at det vil føles for kvindeligt at være gravid”.

Men jeg kan glæde Silas og alle andre forvirrede og forvirrende størrelser med et simpelt svar. Silas og alle jer andre; hvis du er født som en pige så er det det du er. Dine tanker om, at du er alt muligt andet, er blot det, tanker. Læg nogle skemaer, lær noget mestring, hvad ved jeg, men du er, hvad du er. “The American College of Pediatricians (ACP) has released a position paper denouncing popular approaches to transgender, declaring that the current protocol is founded upon “unscientific gender ideology,” which lacks any basis in real evidence” skriver Breitbart nemlig

The physicians argue that the assumption that gender dysphoria (GD)—a psychological condition in which people experience a marked incongruence between their experienced gender and their biological sex—is innate contradicts all relevant data and is based on ideology rather than science.

Studies have shown, the authors contend, that the “perspective of an ‘innate gender identity’ arising from prenatally ‘feminized’ or ‘masculinized’ brains trapped in the wrong body is in fact an ideological belief that has no basis in rigorous science.”

“GD is a problem that resides in the mind not in the body. Children with GD do not have a disordered body—even though they feel as if they do,” the doctors note. “Likewise, although many men with GD express the belief that they are a ‘feminine essence’ trapped in a male body, this belief has no scientific basis.”

“Conditioning children to believe the absurdity that they or anyone could be ‘born into the wrong body,’ and that a lifetime of chemical and surgical impersonation of the opposite sex is normal and healthful is child abuse,” the paper argues.

The largest study ever of twin transsexual adults found that only 20 percent of identical twins both identified as transgender. Since identical twins contain 100 percent of the same DNA from conception, and develop in exactly the same prenatal environment, if gender identity were innate, the concordance rates would be close to 100 percent—rather than 20 percent.

Det er altså en ideologisk dyrkelse af identitet. Men ikke alle dyrkelser af identitet og krop og selvdefinering er lige fine. Blot som en illustration, The Village Voice havde dette portræt at TV trans-fænomenet Jazz Jennings

In 2007, the American public was introduced to a transgender child for the first time when Barbara Walters interviewed Jazz Jennings, who was then six years old. That was nearly a decade ago, when the cultural awareness of trans people was dim at best. But the interview was a breakout success: By innocently and eloquently explaining who and what she was, Jazz forced us to realize that children can define themselves. Simply by being herself, she proved that breaking the supposedly serious, impassable blockade between male and female is kid’s play.

Today Jazz has become a celebrity and activist. Last year saw the premiere of her own reality program on TLC, I Am Jazz, which followed her through kitchen table conversations, friendships, parties, and all manner of drama at school. America has watched kids grow up on TV before, but Jazz is the first to do it while trans, making her an increasingly important figure. This year she will be one of three grand marshals in New York City’s gay pride march — and the youngest in its history.

Jeg er det ene og det andet, men det er transkønnetheden jeg er stolt af og det er transkønnetheden der hele grunden til at jeg har mit eget show. Så hvad er jeg, når jeg siger at jeg er Jazz? Men hvad med Caitlin?

Caitlins identitet er sørger hun selv for, ingen operationer, ingen hormoner eller kemikalier, blot føde - og meget af det. Hun angriber sine ambitioner, som en sportsmand, helt uden doping. Ja, en modellernes Rolf Sørensen kunne man sige, ren som nyfalden sne på en nypudret babynumse. Caitlin kræver ikke specielle definitioner og tiltaleformer, så hendes identitet er ikke paradeværdig.

2 Kommentarer »

 1. Denne tid er fyldt med moro. En stor tak til dig, Drokles, for at bringe et potpourri af nøgne aber.

  ACP får ikke et ben til jorden i humanoira-psykologi-akademia, da sidstnævnte forlængst har foretaget deres reifikation af gender-kategorierne.

  Måske ville et armbånd hjælpe de kønsudsatte i dette patriarkalske, heterohegemoniske samfund.

  P.s. Ditte Giese er ond…ved mine øjne.

  P.p.s. Er der læsere i samme situation som’Silas’, så giv besked - jeg vil gerne købe dine/jeres bryster til konservering og montering på en opsatsplade.

  P.p.p.s. Er et genderfuck og en hipster synonymer? Eller har sidstnævnte nødvendige og tilstrækkelige karakteristika, såsom tynde ben og mullahskæg?

  Comment by Stirner — August 24, 2016 @ 9:49 pm
 2. [...] at ved siden af opdele mennesker på baggrund af race, etnicitet, alder og kultur i findes 30 forskellige kønsidentiteter. Som minimum vil det altid være uretfærdigt for de [...]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress