Lillelund citerer Henning Koch

Godheds-industrien, venstrefløjen — Drokles on December 19, 2008 at 6:50 am

Henning Koch fik for nylig beklikket sin ære.

“Hvis jeg ofte tager fejl, hvorfor bruger Justitsministeriet mig så løbende,” spørger professor Henning Koch.

Ja det må guderne vide. Men Justitsministeriet er jo ingen guldstandard. Niels Lillelund fremdrager i Jyllands-Posten nogen bemærkelsesværdige kommentarer fra Henning Koch.

»Jeg mener, det er på tide at få en debat om, hvorvidt det er rimeligt og anstændigt at bygge regering på et parti, der tilsyneladende næres af en ideologi, som i yderste konsekvens kan åbne for en både antisemitisk og islamofobisk flodbølge.«

 

Citatet skyldes professor, dr.jur. Henning Koch, og vi lader det stå et øjeblik, så vi får tid til at nyde denne landvindig inden for den juridiske forskning, som her gøres tilgængelig for folk. Men når den er fordøjet, så kommer der mere, for Koch er en flittig forsker, han er ligefrem ekspert i forfatningsret, og han gør ingen røverkule af sit hjerte: »Hvis den politiske og moralske debat udebliver, så er det nødvendigt med et retligt værn. Blasfemiparagraffen skal blive, for når man ter sig politisk og moralsk, som Tidehverv gør det, så er det simpelthen nødvendigt at kunne dæmme op for dem.« 

Tidehverv er, skylder vi at sige, den teologiske retning, som både Søren Krarup og Jesper Langballe tilhører, så forfatningsretsligt set er det nærmest det samme som Dansk Folkeparti. Og forfatningsret viser sig at være et bredere område end som så og synes især at vedrøre Dansk Folkeparti.

»Partiet rummer destruktive kræfter, som er farlige for demokratiet. Et sprængfarligt potentiale, som jeg frygter kan udløse panik over for indvandrere og flygtninges synlige anderledeshed. Det er for mig uforståeligt og gådefuldt, at danskerne kan falde for den retorik. I 1930,erne og under krigen havde vi høj arbejdsløshed og dårlige økonomiske forhold. I dag er vi et af verdens rigeste lande. Måske skyldes Dansk Folkepartis medvind, at vi i dag ser flere anderledes udseende i gadebilledet end dengang. Udgrænsningen af jøderne var ikke så nem, som udgrænsningen af muslimerne er i dag.« 

Tænk sig. Det var ham og konsorter, der svang taktstokken over den offentlige debat for mindre end ti år siden. Nogen er forsvundet siden da andre har, som Henning Koch holdt sig flydende. Og hvorledes er det lykkedes dem det? Fra Jyllands-Posten

Dansk Folkepartis næstformand og retsordfører, Peter Skaarup, har netop udtalt, at Henning Koch gentagne gange har beskyldt Pia Kjærsgaard for at handle i strid med grundloven.

»Det er ganske enkelt ikke rigtigt. Jeg er netop meget tilbageholdende med at bruge den vending,« siger Henning Koch.

Ja, den vending er han meget påpasselig med ikke at bruge. Han er jo ikke ekspert for ingenting.

2 Kommentarer »

  1. Jeg ved ikke, om Henning Koch er medlem af de radikale, men hans meninger deles i hvert fald af de 3-4 % af befolkningen, som stemmer på dette parti. De så ingen problemer med den gryende nazisme, og nu heller ikke med den ekspanderende islamisme.

    Comment by Cykelsmeden — December 19, 2008 @ 11:24 am
  2. Niels Lillelund er en af de sidste grunde til at jeg stadig køber Jyllands Posten,i løsvægt, en af de sidste, der er selvfølgelig også andre lyspunkter,det er stadig en god avis og feks. er kronik og debat niveauet relativt højt og så kan man jo altid bladre forbi Per Nyholm, hvis dagformen ikke lige er til det.

    Comment by PB — December 19, 2008 @ 6:53 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress