Shocknyhed: Kloge ord fra Arzrouni

Diverse — Drokles on December 2, 2008 at 8:52 am

Det er ikke hver dag at man oplever liberalister, der forstår dagens værdidebat, men søreme om ikke den ellers letbenede Christopher Arzrouni har forstået noget som er meget værd. Fra Jyllands-Posten

 Af politiske årsager er jeg dybt bekymret for afkristningen af Danmark. Jeg er politisk liberal, men jeg anerkender traditionernes betydning for et frit samfund. Den politiske frihed, vi har vundet i Danmark kommer ikke ud af den blå luft. Den hviler på et kulturelt grundlag, som vi gør klogt i at pleje. »Desværre har vi med vores begejstring for de idealistiske menneskerettigheder slået os selv for munden, fordi vi antager, at en rationel demokratisk orden lige let lader sig forene med enhver religion og kultur,« sagde filosoffen Kai Sørlander forleden.

Det var kloge ord. Klogere end det vrøvl, som den såkaldt konservative Søren Hviid Pedersen skrev om kristendom i antologien ”Den borgerlige orden”. Her påstod han, at kristendommens ”lighedsideologi” er konservatismens fjende. »Kristendommen taler til det enkelte menneske qua at være en skabning af den kristne gud (?) Der findes kun én gud og én sandhed, noget man roligt kan sige er opskriften på en universalistisk og dermed også totalitær ideologi.«

Interessant! En ”konservativ” dansker, der fornægter kristendommen.

Hviid Pedersen ved tydeligvis ikke, at kristendommen grundlæggende åbner for forskellige tolkninger. Tag bare de fire evangelier, som jo handler om den samme historie. Hvorfor kunne man ikke nøjes med én evangelist? Og hvorfor tillader man, at beretningerne afviger fra hinanden? Fordi Guds sandhed netop ikke bare kan indehaves af ét menneske eller én Muhammed, om man vil.

Godt at Sørlander når ud over rampen.

2 Kommentarer »

 1. “Jeg anerkender traditionernes betydning for et frit samfund”

  Jamen så lad os skynde os og få genindført hekseafbrænding og tilsvarende herligt kedsomhedsfordrivende og for et “frit” samfund altså så “nødvendige” såkaldte “traditioner”!

  PS:

  Den såkaldte “afkristning”, dvs. det forhold, at lidt færre overtror på trolde, nisser, opstandelser og jødiske landsbytosser med forkærlighed for anale 12-kanter og omtågede løgnehistorier, er naturligvis en god nyhed, selvom begejstringen dæmpes betydeligt, når landet synkront hermed har været så tåbelig at overkompensere for denne øgede grad af tænkeevne ved at storimportere religiøse Islam-tosser fra Mellemøsten og Afrika.

  Comment by Gert petersen — December 10, 2008 @ 12:38 am
 2. Gert Petersen du mener ikke selv det er useriøst at slå ned på det med hekseafbrændinger? Hekseafbrændingerne fandt sted i en periode på 150 år ud af Danmarks 1000 år med kristendom, så man skal anstrenge sig en del hvis man gør hekseafbrændinger til noget gængs for dansk kristendom i gennem tiderne.

  Og hvorfor skal trolde og nisser nu blandes ind i det hele? Nisser og trolde er ikke en kristen opfindelse og selv hvis det var, så er det nok kun få der har ødelagt deres liv ved at tro på sådanne små væsner.

  Den oplysning jeg fornemmer du higer efter virker ærlig talt noget fantasiforladt og snæversynet. Protesterer du også over at små børn til jul bildes ind at julemanden eksisterer ??

  Comment by Angantyr — December 11, 2008 @ 7:10 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress