Oh Sverige

Diverse, Sverigetanic, venstrefløjen — Drokles on November 24, 2008 at 4:24 pm

Det går ned ad bakke for broderfolket og man skulle tro at man kunne slippe med en stille fryd over fodboldrivalernes selvvalgt skæbne, men så tænker man på hr og fru Jönson, der blot prøver at være civiliserede og yde deres til Folkehjemmet. Ak, ak, ak. Den næste flygtningebølge kommer over broen og de skal være mere end velkomne - hvis de altså klarer sindelagskontrollen, for vi skal ikke have Liza Marklund og konsorter ind og forplumre Danmark, der har vi nok i vore egne fjolser. Fra Ekspressen

I Danmark är “feminist” ett skällsord.
Att säga att män och kvinnor fortfarande inte är jämställda i Skandinavien framkallar samma reaktion bland danskarna som om man släpper en offentlig brakskit: folk ryggar tillbaka i fasa, de tror inte sina öron.

Är det sant? Sa hon det verkligen? Är hon verkligen en SÅN? En… ja, ni vet, F-ORDET!?!
De senaste tio åren har jag tillbringat tid i Danmark och blivit intervjuad på olika scener och i diverse tv-program. I alla år har de danska journalisterna fokuserat på samma fråga: det faktum att jag naturligtvis tillstår att jag är feminist. Jag har ju hjärna.Från början var jag fascinerat road över danskarnas aningslöshet.
Hur kunde ett trevligt, upplyst och begåvat folk vara så rasande okunniga i de mest basala samhällsfrågor?

Feminist bliver ikke mindre skældsord når man læser den svenske fortolkning i Politiken

Landets Etiske Råd mod Kønsdiskriminerende Reklame har hæftet sig ved et annonce, der viser et pigeværelse - i lyserødt. Og med en sminkedukke, blomstermønstre og en hvidmalet seng.

Det er »utvivlsomt et skabelonbillede«, mener rådet, der imidlertid ikke vil gribe ind over for den formastelige annonce. Årsagen er, at der på billedet optræder en lille pige, der glad og begejstret hopper løs.

En pige i aktiv leg følger ikke det traditionelle kønsrollemønster. Følgelig er der ikke grund til at rejse sag mod Jysk’ annonce, mener rådet ifølge den svenske avis Sydsvenskan.

Jeg tror jeg tager på Burgerking og i Magasin for at udtrykke min dybeste medfølelse til servicepersonalet.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress