Slaveri berøres

Diverse — Drokles on November 9, 2008 at 5:57 am

Fra Kristeligt Dagblad

Verden er stadig fuld af slaver. Rigtige slaver, der holdes fanget, bliver mishandlet og bruges som kvæg til hårdt fysisk arbejde. De findes i tusindvis overalt på jorden, men kun få er klar over det, og endnu færre gør noget ved det. Det var derfor, at bogen skulle skrives – uanset hvor smertefuldt, det ville blive.

Mende Nazer har et ansigt som en dronning, men det skifter til en skræmt, ung kvindes, når hun fortæller om det, der skete den nat i 1993. Arabere angreb hendes landsby ved Nubi-bjergene i Sudan, myrdede mange af de voksne og tog i alt 31 børn med sig, heriblandt Mende. Hun var cirka 12 år. De følgende år tilbragte hun som slave hos en rig, arabisk familie, som misbrugte hende og holdt hende fanget i et skur, hvor hun levede af familiehundens rester. Hun blev solgt til en arabisk familie i London, hvor slaveriet fortsatte, indtil det i 2000 lykkedes hende at undslippe. 

“De findes i tusindvis overalt på jorden, men kun få er klar over det….” står der i artiklen og derefter følger ingen oplysninger om slaveri andet end hvad der berører Mende Nazer personligt.

1 Kommentar »

  1. Hvad skal jeg sige… Det var dog ærgeligt

    Venlig hilsen
    Tag-selv Biksen

    Comment by Tag-selv Biksen — November 16, 2008 @ 6:35 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress