Barack Obama, Acorn og McCains idealisme

Diverse — Drokles on November 1, 2008 at 12:10 pm

Det amerikanske valg ser ud til at være afgjort til Obamas fordel og da der derfor ikke længere er større risiko for at jeg skulle kunne påvirke udfaldet vil jeg gerne rette lidt op på den Obamani, der til tider præger den danske presses dækning.

I løbet af amerikanske valgkampe er der altid gensidige beskyldninger om svindel og pengemagt, der korrumperer resultatet (oven i de velkendte politikerløgne). Fordi den europæske konsensus (er det rigtigt Emeritus?) ligner det demokratiske parti mere end det republikanske, har vi en tendens til at fokusere på splinten i broders øje…. Men to partier konkurerer ikke om magten uden at smide fløjshandskerne. Fra Pittsburgh Tribune Review

Thousands of allegedly fake voter registrations by a nationwide organization are being investigated. At least nine states are reviewing voter paperwork, and Allegheny County police are looking into similar accusations.

Employees of the Association of Community Organizations for Reform Now, commonly known as ACORN, are under investigation in Indiana, Michigan, Missouri, Nevada, New Mexico, North Carolina, Ohio, Pennsylvania and Wisconsin since local election officials started noticing irregularities among the thousands of registrations submitted by ACORN.

The ACORN organizer in one state said the organization had no way of checking all registrations.

Officials in Missouri, a hard-fought jewel in the presidential race, are sifting through possibly hundreds of questionable or duplicate voter-registration forms.

Charlene Davis, co-director of the election board in Jackson County, where Kansas City is, said the fraudulent registration from ACORN were bogging down work Wednesday, the final day Missourians could register to vote.

“I don’t even know the entire scope of it because registrations are coming in so heavy,” Davis said. “We have identified about 100 duplicates, and probably 280 addresses that don’t exist, people who have driver’s license numbers that won’t verify or Social Security numbers that won’t verify. Some have no address at all.”

Jess Ordower, Midwest director of ACORN, said his group hasn’t done any registrations in Kansas City since late August.

Michelle Malkin skriver i New York Post

SYSTEMIC corruption of our election process continues. Barack Obama and his old friends at ACORN and Project Vote are leading the way. This radical revolution is taking place in your backyard. And as I’ve reported before, this voter-fraud racket is on your dime.

On Monday, the two groups announced the wrap-up of a 21-state voter-registration drive targeting low-income people and minorities in such battleground states as Ohio, Pennyslvania, Colorado, Florida, New Mexico and Wisconsin.

What’s wrong with that? For starters, these two groups are militantly partisan outfits purporting to engage in nonpartisan activity. And their campaign comes amid an avalanche of fresh voter-fraud allegations involving ACORN in many of those same states.

ACORN has helped register over 1.27 million people nationwide. It gets 40 percent of its revenues from the taxpayers, with the rest coming from left-wing heavyweights like billionaire George Soros and the Democracy Alliance.

Lefty lawyer Sandy Newman founded Project Vote, a 501(c)(3) organization, to register voters in welfare offices and unemployment lines with the explicit goal of turning back the Reagan revolution.

The two groups are inextricably linked - and at their nexus is Barack Obama. Despite his denials of any association with the group, Obama’s political DNA is encoded with the ACORN agenda.

Vi hører for en gangs skyld meget lidt om hvorledes store kampagner til millioner af dollars køber de amerikanske vælgeres stemmer i de danske medier. Fra Newsmax

More than half of the whopping $426.9 million Barack Obama has raised has come from small donors whose names the Obama campaign won’t disclose.

And questions have arisen about millions more in foreign donations the Obama campaign has received that apparently have not been vetted as legitimate.

Obama has raised nearly twice that of John McCain’s campaign, according to new campaign finance report.

But because of Obama’s high expenses during the hotly contested Democratic primary season and an early decision to forgo public campaign money and the spending limits it imposes, all that cash has not translated into a financial advantage — at least, not yet.

The Obama campaign and the Democratic National Committee began September with $95 million in cash, according to reports filed with the Federal Election Commission (FEC).

The McCain camp and the Republican National Committee had $94 million, because of an influx of $84 million in public money.

But Obama easily could outpace McCain by $50 million to $100 million or more in new donations before Election Day, thanks to a legion of small contributors whose names and addresses have been kept secret.

Unlike the McCain campaign, which has made its complete donor database available online, the Obama campaign has not identified donors for nearly half the amount he has raised, according to the Center for Responsive Politics (CRP).

Federal law does not require the campaigns to identify donors who give less than $200 during the election cycle. However, it does require that campaigns calculate running totals for each donor and report them once they go beyond the $200 mark.

Surprisingly, the great majority of Obama donors never break the $200 threshold.

“Contributions that come under $200 aggregated per person are not listed,” said Bob Biersack, a spokesman for the FEC. “They don’t appear anywhere, so there’s no way of knowing who they are.”

The FEC breakdown of the Obama campaign has identified a staggering $222.7 million as coming from contributions of $200 or less. Only $39.6 million of that amount comes from donors the Obama campaign has identified.

It is the largest pool of unidentified money that has ever flooded into the U.S. election system, before or after the McCain-Feingold campaign finance reforms of 2002.

Ja det er den McCain, der lægger navn til McCain-Feingold Act. Internet afstemninger viser i tide og utide at Obama er “Verdens Kandidat” og det er måske ikke det sundeste for USA’s demokrati.

7 Kommentarer »

 1. Du skriver: ‘…da der derfor ikke længere er større risiko for at jeg skulle kunne påvirke udfaldet’

  WJ leger smart-ass: Hvornår var der nogensinde risiko for at du kunne påvirke udfaldet?

  Comment by WilliamJansen — November 1, 2008 @ 3:46 pm
 2. http://www.berlingske.dk/article/20081015/valgiusa/81015084/
  Her kan man selv se om man er mest enig med den ene eller anden eller uenig med begge i lige mål.
  Personligt var jeg mest enig med hr. McCain ca. 60 %.

  Comment by Peter Buch — November 1, 2008 @ 4:59 pm
 3. 70% Obama, 42.5% McCain hos Berlingske

  Politiken har en lignende leg: http://politiken.dk/udland/valgiusa/valgfakta/article572952.ece

  Der er jeg 76% Obama, og 30% McCain

  Comment by WilliamJansen — November 1, 2008 @ 11:42 pm
 4. William Jansen, mht at påvirke udfaldet er du sikkert ikke bekendt med at jeg er den mest læste og mest indflydelsesrige blogger på det Nordamerikanske kontinet og især tvivlere ser mod Monokultur for vejledning. Dagligt får jeg i tusindvis af mails fra rådvilde amerikanere, der spørger hvem de dog skal stemme på.

  Jeg scorede i øvrigt 49-51 i McCains favør, men mange af spørgsmålene kunne jeg ikke tage stilling til fordi de angik specifikke amerikanske forhold, så som skattereformer, som jeg ikke har en mening om.

  Comment by Drokles — November 2, 2008 @ 12:03 am
 5. Sandhedsværdien i samtlige fire kommentarer er så overvældende, at jeg ikke kan få ét eneste ord frem på skærmen.
  Med venlig hilsen

  Comment by Emeritus — November 3, 2008 @ 6:53 pm
 6. Barack HUSSEIN Obama

  Comment by Thomas — November 4, 2008 @ 11:09 pm
 7. Herligt amerikansk, når en efter dansk målestok ultrakonservativ som Obama hadefuldt omtales som en “radical”.
  Men hvad kan man forvente af en nation, der fortsat hellere beskæftiger sig med totale non-issues og rent pladder såsom religion, abort og homoægteskaber end de utallige virkelige problemer, der gennemsyrer det amerikanske stenaldersamfund.

  Comment by Gert Petersen — November 8, 2008 @ 2:12 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress