Om EU, embedsstandens rådgivning og at være så åbensindet at hjernen falder ud

Diverse — Drokles on November 29, 2015 at 5:21 am

I Adam Wagners anbefalelsesværdige Danskhed i Middelalderen hedder det på side 138:

Midt under kirkens skisma, hvor den tyske kejser støtter en pavekandidat, der ifølge Saxo er falsk, og gerne vil have den danske konge over på sin side, indbyder han ham til at komme til sig. Valdemar drager med sine folk afsted til kirkemødet i kejserriget, og det ender med, at Danmark giver den falske pave sin støtte, og desuden må kongen lægge lensed til den tyske kejser. Alt dette (…) er jo i Saxos øjne meget uheldigt, og måske har han villet forklare kongens rene hensigter, men i hvert fald giver han følgende forklaring på kongens lyst til at drage afsted på denne færd (som kongen gennem sin sekretær, Radulf, var blevet inviteret til):

“Og kongen tog mere villigt end viseligt imod sin tjeners ord, og fik lyst til at besøge kejseren - ikke så meget for at løse kirkens problemer som af trang til at lære fremmede folkeslag og deres skikke at kende”

Det er glimrende at lære af fremmede folkeslag, men man skal altid være i stand til og villig til også at give dem en lektion.

svantevit

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress