Den vej hønsene skraber

Diverse — Drokles on October 4, 2008 at 5:22 pm

Frederik Stjernefelts og Jens-Martin Eriksens bog Adskillensens Politik, der varmt kan anbefales, indeholder en tidslinie over presset på ytringsfriheden. Presset på ytringsfriheden kommer overvældene fra islam og fra en bekymring over at uheldige kommentarer skulle kunne komme til at vælte de multikulturelle samfund. Inspireret af denne tidslinie kommer her et snapshot fra den sidste uges tid.

Fra Kristeligt Dagblad

Sammen med internationale menneskerettighedsorganisationer følger Irans kristne og landets store bahai-samfund nervøst udviklingen omkring et lovforslag, der skal gøre frafald fra islam til en kriminel handling, som skal straffes med døden.

Den 9. september vedtog et overvældende flertal i parlamentet loven, der nu venter på endelig godkendelse fra Vogternes Råd, landets øverste myndighed. Lovforslaget opfordrer også til dødsstraf for handlinger som prostitution, korruption og etablering af hjemmesider på internettet, der “fremmer” prostitution, korruption og frafald fra islam.

Iran har straffet frafald eller konversion fra islam med dødsstraf tidligere, men denne gang skal lovforslaget gøre dødsstrafen til den obligatoriske form for straf.

Fra Kristeligt Dagblad

Da Kosovo udråbte sin selvstændighed den 17. februar i år, var det et væsentligt element i det internationale samfunds støtte til det nye land, at Kosovo skulle være et multietnisk samfund, hvor de forskellige folk levede og ledede landet sammen.

I dag, lidt over et halvt år efter, er det langtfra tilfældet. Faktisk lever serbere og albanere, de to største etniske grupper i Kosovo, mere adskilt end før selvstændigheden. Og serberne er ved illegalt at opbygge deres eget parlamentariske system. Det skriver Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, i en rapport.

– Forskellige etniske grupper lever side om side i Kosovo. Men et multietnisk samfund er et samfund, hvor forskellige grupper lever sammen og gennem integration og gensidig forståelse skaber fælles værdier og regler. Det ser vi ikke her, siger Tim Guldiman, som er chef for OSCE i Kosovo, der siden 1999 har bistået myndighederne med at opbygge civilsamfund og demokrati i den tidligere serbiske provins.

Til trods for, at der i kølvandet på selvstændigheden ikke er sket den massive udvandring af kosovoserbere, som mange iagttagere frygtede, har flere serbiske familier forladt landet, ifølge det serbiske nyhedsbureau Tanjug. Og stort set ingen af de mere end 200.000 serbere, som flygtede under og efter krigen i 1999, er vendt tilbage.

Fra Metro News

A Muslim worker is suing Tesco for discrimination after being asked to transport beer on his forklift truck.

Mohammed Ahmed claims he was in eff­ect forced from his job because managers ref­used to accept that handling alcohol offended his beliefs.

The 32-year-old, raised in Saudi Arabia, told a tribunal he had never visited a Tesco store and had no idea it sold alcohol when he took on the role.

Fra Europe News

More than 150 people have signed petitions imploring Luton Borough Council to deny the new Tesco Express in Bury Park an alcohol licence.

The bid from the supermarket giant has upset Muslims living in the area, some of whom say they find the idea of alcohol being sold offensive.

Next Tuesday councillors will make a decision on the application, which, if successful, would see the store permitted to sell alcohol from 6am until 11pm every day (…)

Fra Berlingske Tidende

Den iranske regering har startet redaktion for en ny, verdensomspændende satellit-station Press TV på Nørrebro i København. Stationen er en 24 timers nyhedskanal, der til forveksling ligner CNN og BBC-World og henvender sig til et internationalt engelsktalende publikum.

Det danske kontor ledes af dansk-iraneren Taleb Khallas og ligger på Hejrevej på ydre Nørrebro. Herfra skal en håndfuld danske journalister og fotografer dagligt lave indslag. »Danske nyheder med et internationalt perspektiv«, som det formuleres.

Fra Jyllands-Posten

Den danske regering har endnu ikke afgjort, om den vil tage imod nogle af de mange tusinde irakiske flygtninge, som EU har erklæret sig villige til at tage imod.

Efter et EU-møde i sidste uge vurderede EU-formandslandet Frankrig, at unionen kan tage imod et sted mellem 5000 og 10.000 irakiske flygtninge, der er strandet i Jordan og Syrien. Danmark har dog indtil videre blot støttet ved at sende en EU-delegation til Iraks nabolande.

Fra Kristeligt Dagblad

Muslimer over hele verden fejrede i denne uge afslutningen på ramadanen, men i Danmark kan det være svært at fejre årets mest hellige dag for muslimerne, hvis den ligger midt i en arbejdsuge.

Det har alle FN-organisationer, heriblandt Unicef, nu rådet bod på ved at give alle medarbejdere fri på den muslimske helligdag eid. Til gengæld skal alle arbejde på Kristi himmelfartsdag, da Unicef Danmark har afskaffet den som fridag for medarbejderne.

Uanset hvor man stiller sig er mønsteret klar. Ingen udover Natacha Kampusch vil for eftertiden kunne påstå at de ikke vidste, hvad der skete med Europa.

3 Kommentarer »

 1. Man kan undre sig over, at nogen ansvarlig europæisk politiker overhovedet kan nære den mindste smule bekymring for, at uoverlagte ytringer skulle kunne destabilisere ‘de multikuturelle samfund’. Overalt i den muslimske verden skal der da meget mere end en uheldig kommentar til. Ja, men hvor er tilliden henne?

  Jeg var ikke klogere end, at den velforberedte, hemmelige, massive opbygning af det muslimske befolkningselement i Europa til nu påståede 53 millioner tværtimod er udtryk for en ubekymret selvsikkerhed og fast beslutsomhed, en urokkelig tro på, at det skal nok gå, at desto flere muslimer i Europa, jo mere multi-kulti og desto mere værdifuldt og stabilt vil samfundet bestemt blive, indtil den muslimske oversvømmelse endegyldigt repræsenterer det efterstræbte komplette multi-kulturelle samfund, ideelt, urokkeligt stivnet og superberiget, det himmelske tusindårsrige, som hverken den tysk-romerske kejser, Karl d. Store, Napoleon, Stalin eller Hitler nåede at opleve

  Med venlig hilsen
  Emeritus.

  Comment by Emeritus — October 5, 2008 @ 4:59 pm
 2. Et fint kig rundt i mediejunglen du spenderer på os. Man kunne have forventet en kraftigere reaktion end mine to kommentarer. Det havde posten sådan set fortjent. Det er bestemt en god idé at kommentatorer har flere muligheder for at (af)reagere.

  Med venlig hilsen
  Emeritus.

  Comment by Emeritus — October 6, 2008 @ 5:11 pm
 3. Jeg er ikke så begejstret for den ros, som man kunne tro. Mit sind hæmmes en del af ukontrollabel selvbevidsthed.

  Men det er sandt, at den selvmodsigende holdning til det naturligste projekt, der ikke tåler dagens lys er mildest talt bizar. Jeg begynder også at fornemme at denne dobbelthed efterhånden bliver tydeligere i den offentlige debat. Pendulet svinger skam, men om det går hurtigt nok er en anden sag.

  Comment by Drokles — October 6, 2008 @ 5:27 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress