Krarup kalder Jean Monnet for en opblæst nar

EU, Historie — Drokles on August 27, 2008 at 1:04 pm

Egentlig kan jeg nu meget godt lide Søren Krarup. Fra Kristeligt Dagblad

 1962 VAR JEG medlem af bestyrelsen af Studenterkredsen i København, og i samme år udsendte vi en fælles udtalelse mod dansk tilslutning til Fællesmarkedet.

Vi havde læst Rom-traktaten, der var vedtaget i marts 1957 af de såkaldte seks: Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg og Italien, og nogle af os havde også stiftet bekendtskab med de visioner, som franskmanden Jean Monnet havde udkastet. Blandt andet kendte i hvert fald jeg hans voluminøse sætning: “For at freden virkelig kan få en chance, må der først skabes et Europa”.

Hvilket oppustet bavl! Som om Europa ikke var skabt. Som om Jean Monnet skulle genskabe, omskabe, nyskabe et Europa, som i tusind år havde været skabt. En opblæst nar.

(…)

Da protesten mod EF-domstolens oprørende reducering af dansk lovgivning lyder i Danmark og blandt andet Dansk Folkeparti beder statsministeren om at stå fast på dansk lov, så svarer Anders Fogh Rasmussen (V), at dette er uansvarligt, for i en retsstat skal man jo rette sig efter domstolens tale.

Jamen, Herre Jemini, hedder retsstaten ikke Danmark? Er det ikke dansk lov, som en dansk statsminister skal værne og hævde? Er dette ikke et rystende vidnesbyrd, hvor langt ude vi efterhånden er kommet i Danmark i forhold til den overnationale union, der uden ophør gøres stadigt snævrere?

Læs ham for han er altid god, hvis ikke den bedste.

2 Kommentarer »

  1. Hvis du vil vide noget reelt om Jean Monnet og ikke bare nogle floromvundne karakteristika i pæn ord-dekoration er vejen denne her:

    http://www.lilliput-information.com/mon.html

    Jeanne

    Comment by Jeanne — August 28, 2008 @ 9:10 am
  2. Tak, det var meget interessant.

    Comment by Drokles — August 28, 2008 @ 5:32 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress