Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Brian Esbensen benægter folkemord på kristne


Brian Esbensen benægter folkemord på kristne

christian-homes-marked

Med Bent Jensens nederlag til Jørgen Dragsdahl i Højesteret forleden skal man passe ekstra på hvad man kalder andre mennesker uanset, hvor sandt det måtte være. Så jeg vil ikke bruge nogle som helst specifikke ord om Politikens faste blogger og Melløst ekspert ved Ræson Brian Esbensen blot fordi han benægter folkemordet på de kristne i Mellemøsten. Men det gør han på sin Facebook side. Ja, han anerkender end ikke at kristne forfølges

Forfølges de kristne i Mellemøsten? Nej, er det korte svar. Det lidt længere og uddybende svar følger her:

Kan I huske da kampe i det nordlige Irak, tæt på kristne og kurdiske byer og områder, havde det meste af verdens bevågenhed for et lille års tid siden? Civile - hvoraf mange var kristne - blev drevet på flugt, og begivenhederne blev af uforstandige personer set som (endnu) et bevis på, at kristne bliver forfulgt i Mellemøsten.

Det er sådan set rigtigt nok. De kristne forfølges og flygter; ligesom dem med brune, grønne, grå og blå øjne; og ligesom sunni-muslimerne, shia-muslimerne og dem der ikke tror på en skid; og ligesom de høje, de lave og dem midt imellem.

Irak (og er par andre steder i regionen) er et stort f**king anarki og folk flygter.

Lige nu kæmpes der i og omkring byen Ramadi og det er en rigtig god case til at illustrere, hvorfor ‘amatør-eksperterne’ som fx. Niels Ivar Larsen og Søren K. Villemoes fuldstændig fejllæser regionen, når de sidder i deres trygge kontorstole i København og fremfører ‘de-kristne-forfølges’-tesen.

Ramadi består næsten udelukkende af (sunni-) muslimer. Indtil USA, DK, UK o.a. besluttede sig for at bombe Irak tilbage til stenalderen i 2003 boede der cirka 700.000 mennesker. Da de nuværende kampe startede var tallet cirka 500.000 (altså var ca. 200.000 muslimer allerede flygtet). Indenfor den seneste måned melder UNHCR at 114.000 (muslimer) er flygtet og indenfor de seneste dage er det eksploderet med yderligere titusinder (muslimer) på flugt.

Summasummarum og pointen skåret ud i pap: Skillelinjen går ikke mellem kristne på den ene side og muslimer på den anden. Den går mellem de få radikale - hvoraf mange er tilrejsende tosser - og så alle andre, herunder de mange mange millioner moderate muslimer, der flygter i den største globale flygtningekatatrofe siden 2. verdenskrig.

I kommentarfeltet uddyber han sin pointe

Jeg kunne med udgangspunkt i data over flest døde i trafikken lave en lignende liste. Thailand er det farligste sted i verden for bilister. Jeg kunne med 100% sikkerhed lave en statistik, der illustrerede at ejere af grønne biler dør som fluer i trafikken i Thailand. Og, ja, det ville sådan set være helt korrekt, men det ville på samme tid også være uendelig uinteressant, da det samme gælder for ejere af røde, blå, hvide (you name it) biler. Det er i stor udstrækning det samme med ‘den kristne forfølgelse’ i Mellemøsten. En selektiv liste, hvor én religion (i et land i kaos) eller én bilfarve (i et trafikalt helvede) er udvalgt, fortæller os tæt på ingenting.

Esbensen argument er altså at fordi andre, inklusive andre muslimer, også forfølges af kalifatet så forfølges kristne ikke særskilt. Men dette er selvfølgelig forkert. Med varierende nidkærhed forfølges alle der opfattes som islams fjender og her forfølges kristne ikke blot for ikke at være muslimer, men for at være kristne.

Esbensens beskriver sine kompetencer

Faglig kompetence:
Demokratisering i en arabisk, muslimsk kontekst
Menneskerettighedsforståelser – kulturrelativisme, universalisme
Religion og kultur
Palæstinensiske flygtninges historie og situation
Konflikt, oprør og civilsamfund
Postmoderne udviklingsteori
NGO advocacy, lobbyisme
Regional kompetence:
Libanon, ophold og arbejde, 2002-2003 og 2005, 2012, 2013
Syrien, ophold og arbejde, 2004 og 2012
Jordan, ophold og arbejde, 2003-2004
Godt kendskab til Libanon, Syrien, Jordan, Israel, Palæstina, Balkan

Uddannelse og kurser

Cand.scient.soc., samfundsvidenskab, udvikling og internationale relationer, Aalborg Universitet
Tillægsmodul i skriftelig journalistik, Danmarks medie- og journalisthøjskole
“Modern history of Jordan and the M.E.”, University of Jordan

Ansættelser og anden arbejdserfaring

Journalist, kronikør og udviklingspolitiks kommentator, Kristeligt Dagblad m.fl. (for nuværende)
Foredragsholder, Det arabiske forår, Mellemøsten, Konflikten i Syrien (for nuværende)
Brian Esbensen er Mellemøst-redaktør, Magasinet RÆSON (ophørt august 2013)
Rådgivende Konsulent, Aarhus kommunes internationale kontor, Nis, Serbien (ophørt maj 2011)
Projektansvarlig, Arab NGO Network for Development, Beirut, Libanon (ophørt juni 2004)
Projektkoordinator og praktikant, Norwegian People’s Aid, Beirut, Libanon (ophørt jan. 2003)
Underviser, Dansk Røde Kors asylafdeling (ophørt sep. 2002)

Bestyrelser, tillidsposter og netværk

Tidligere medlem af Dansk Flygtningehjælps bestyrelse i Aalborgs frivillig-afdeling
Tidligere aktiv i diverse græsrodsarbejde

Produktion

Udgivelser:

Flere bidrag til e-bogen “Efter det Arabiske Forår”, RAESON, 2012 Se: http://raeson.dk/2012/ny-ebog-fra-r%C3%A6sonefter-det-arabiske-forar-%E2…

Kronikker, analyser, internationale kommentarer og baggrundsartikler i div. magasiner og dagblade, bl.a.

Artiklen “På flugt til fredens by”, Kristeligt Dagblad, om syriske flygtninge i Tyrkiet: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/460378:Udland–Paa-flugt-til-fr…

Kronikken “De islamiske partier har vundet – skal vi være nervøse?”, Kristeligt Dagblad, om de første frie valg efter det arabiske oprør: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/448338:Kronik–Deislamiske-part…

Personligt tilbageblik på Syrien-reportage tur, Politiken: http://politiken.dk/debat/profiler/brianesbensen/ECE2065475/sidste-aar-e…

International kommentar vedr. situationen i Syrien, Information: http://www.information.dk/313042

Kronik i Berlingske, Civilisationernes sammenstød er en farlig myte: http://www.b.dk/kronikker/civilisationskrig-er-en-farlig-myte

Sprog

Dansk - Modersmål
Engelsk - Beherskes flydende
Tysk - Godt kendskab
Arabisk - Noget kendskab

Opfordringer fra Brian Esbensens FB-vennerkreds til at sætte sig ind i virkeligheden, som ved at læse  Klaus Wivels: Den sidste Nadver eller læse Amnesty Internationals rapporter afviser Esbensen med at han allerede “har læst wivels makværk af en ‘bog’”. Jacob Mchangama kalder Esbensen for en skændsel og forsøger at højne debatten med nogle artikler fra BBCThe Guardian,CNNThe Independent, og The New Statesman, der alle utvetydigt beskriver muslimsk forfølgelse af kristne fordi de er kristne. Tidligere har jeg også henvist til BBC og Raymond Ibrahim. Men man kan også blot google det. De kristne bliver forfulgt fordi de er kristne. Esbensen har ingen undskyldning for ikke at vide det og ingen undskyldning for at benægte det.

57 Kommentarer »

 1. “Tillægsmodul i skriftelig journalistik,”

  ‘Skriftelig journalistik’?!?! Er det et kursus i at opfinde nye ord, så man kan være hip med de hippe?

  Comment by Mikael — June 6, 2015 @ 7:23 pm
 2. Ha, ha, Mikael, det havde jeg ikke set.

  Comment by Drokles — June 7, 2015 @ 4:00 pm
 3. I just wanted to write a quick message in order to say thanks to you for those stunning pointers you are posting at this website. My time consuming internet look up has at the end been paid with useful facts and techniques to write about with my good friends. I would say that many of us website visitors actually are very endowed to exist in a good place with so many brilliant individuals with interesting hints. I feel extremely happy to have come across your web pages and look forward to so many more thrilling minutes reading here. Thank you again for everything.

  Comment by golden goose — April 10, 2023 @ 6:30 pm
 4. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If doable, as you change into expertise, would you mind updating your weblog with more details? It’s extremely helpful for me. Large thumb up for this weblog put up!

  Comment by golden goose ball star — April 11, 2023 @ 10:29 am
 5. I must show some appreciation to this writer just for rescuing me from such a challenge. As a result of looking out through the world-wide-web and coming across strategies which are not powerful, I figured my entire life was done. Existing minus the approaches to the problems you have solved through your short post is a critical case, and ones that might have adversely damaged my entire career if I had not come across your web page. That know-how and kindness in touching all the stuff was crucial. I am not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a stuff like this. I can also at this time look forward to my future. Thank you very much for the professional and sensible help. I won’t hesitate to propose your web sites to any individual who needs counselling on this subject.

  Comment by bape — April 11, 2023 @ 1:14 pm
 6. I and my pals were found to be checking out the best techniques on your site and so unexpectedly developed an awful feeling I had not thanked you for those tips. My men happened to be certainly glad to read through all of them and have pretty much been having fun with these things. I appreciate you for turning out to be indeed kind and then for picking out this kind of quality areas millions of individuals are really wanting to discover. My very own honest regret for not expressing appreciation to sooner.

  Comment by bape — April 12, 2023 @ 8:30 am
 7. There are some interesting cut-off dates in this article however I don? know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as properly

  Comment by golden goose sabot — April 14, 2023 @ 12:12 am
 8. A lot of thanks for your own hard work on this site. My daughter enjoys doing investigations and it’s really easy to see why. Most of us hear all of the lively way you produce invaluable things via this web site and as well as cause response from other people about this topic then our own girl has always been being taught a lot of things. Take pleasure in the rest of the year. You’re performing a stunning job.

  Comment by supreme clothing — April 14, 2023 @ 12:30 am
 9. I truly wanted to post a simple comment so as to express gratitude to you for the precious ways you are sharing at this website. My incredibly long internet search has at the end been rewarded with high-quality facts and strategies to share with my family. I would assume that many of us site visitors actually are unquestionably endowed to live in a fabulous community with so many outstanding people with valuable secrets. I feel really fortunate to have come across the website page and look forward to many more cool minutes reading here. Thank you once more for all the details.

  Comment by off white — April 14, 2023 @ 9:12 pm
 10. I must show my appreciation to this writer for rescuing me from this difficulty. Right after exploring throughout the the net and meeting proposals which are not productive, I figured my entire life was done. Living without the strategies to the issues you’ve resolved as a result of your entire article content is a crucial case, as well as ones that might have in a negative way damaged my entire career if I had not discovered your web site. Your main talents and kindness in taking care of the whole lot was helpful. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a point like this. I’m able to at this moment relish my future. Thanks very much for the high quality and results-oriented help. I won’t hesitate to refer your web blog to anyone who would need recommendations on this subject.

  Comment by air jordan — April 15, 2023 @ 4:55 pm
 11. A lot of thanks for all your valuable work on this blog. My daughter enjoys carrying out internet research and it is easy to see why. A number of us notice all concerning the lively means you deliver very useful tricks by means of the blog and in addition attract response from other people on that theme plus our princess is in fact being taught a whole lot. Take pleasure in the rest of the new year. You have been performing a really great job.

  Comment by kyrie 6 — April 16, 2023 @ 12:33 pm
 12. After examine a couple of of the weblog posts on your website now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website record and might be checking back soon. Pls try my web site as effectively and let me know what you think.

  Comment by golden goose sabot — April 16, 2023 @ 9:08 pm
 13. I simply wanted to say thanks once more. I am not sure what I would have handled in the absence of the actual methods shared by you about such industry. It was actually a real terrifying difficulty in my circumstances, but being able to view this well-written style you processed that made me to weep over contentment. I am happier for your information and even wish you know what a great job you are always providing instructing the mediocre ones through a site. I know that you haven’t encountered any of us.

  Comment by yeezy 350 v2 — April 17, 2023 @ 8:39 am
 14. I just wanted to make a word to be able to say thanks to you for the marvelous guides you are placing at this website. My time intensive internet lookup has at the end been compensated with wonderful facts to exchange with my pals. I would express that many of us site visitors actually are rather fortunate to live in a good network with many awesome individuals with insightful guidelines. I feel rather lucky to have used the webpage and look forward to really more entertaining moments reading here. Thank you once again for all the details.

  Comment by palm angels clothing — April 18, 2023 @ 4:16 am
 15. I simply wanted to write a small comment in order to appreciate you for these stunning suggestions you are placing at this website. My time consuming internet research has finally been paid with sensible tips to exchange with my visitors. I ‘d assert that most of us website visitors actually are very much blessed to exist in a perfect community with very many awesome professionals with great strategies. I feel quite grateful to have used the website page and look forward to some more cool moments reading here. Thanks a lot again for all the details.

  Comment by paul george shoes — April 18, 2023 @ 11:41 pm
 16. I wanted to draft you a very small word so as to give thanks again for your personal breathtaking techniques you have provided here. This has been certainly pretty generous of you to provide unreservedly precisely what a few individuals might have distributed as an e-book to generate some money on their own, specifically given that you might have tried it if you ever decided. These good tips as well acted to provide a fantastic way to be aware that other individuals have a similar passion similar to my own to grasp great deal more concerning this problem. I know there are some more enjoyable situations ahead for people who read your blog.

  Comment by kd shoes — April 19, 2023 @ 7:31 pm
 17. I want to show my appreciation to this writer for rescuing me from this type of problem. After scouting throughout the online world and seeing proposals that were not beneficial, I was thinking my entire life was well over. Existing minus the strategies to the problems you’ve solved through your good short post is a critical case, as well as the ones that would have badly damaged my career if I had not come across the blog. Your actual talents and kindness in playing with every part was precious. I am not sure what I would have done if I had not come across such a solution like this. It’s possible to now look ahead to my future. Thanks for your time very much for the specialized and amazing guide. I won’t hesitate to endorse your site to any individual who needs to have tips on this topic.

  Comment by kyrie irving shoes — April 22, 2023 @ 9:22 am
 18. I happen to be writing to let you know of the perfect discovery our child enjoyed reading through your site. She noticed a good number of issues, which include what it’s like to have a marvelous teaching style to make others easily know chosen complicated matters. You actually did more than readers’ expectations. I appreciate you for providing the practical, safe, educational and cool tips on the topic to Gloria.

  Comment by palm angels hoodie — April 26, 2023 @ 8:04 pm
 19. Thanks for your own hard work on this site. My mom takes pleasure in managing investigations and it is easy to understand why. Most people learn all of the dynamic tactic you provide both interesting and useful suggestions on your website and in addition increase response from some other people on the subject plus my princess is without a doubt understanding a whole lot. Have fun with the rest of the new year. You are doing a useful job.

  Comment by supreme clothing — April 27, 2023 @ 11:03 am
 20. I enjoy you because of your entire effort on this blog. My niece really likes managing investigation and it’s really easy to understand why. My partner and i notice all of the powerful means you present informative tips and hints on your web site and as well as foster contribution from visitors on that subject plus our favorite simple princess is really studying so much. Have fun with the remaining portion of the year. Your doing a brilliant job.

  Comment by hermes outlet online — May 2, 2023 @ 10:48 pm
 21. Thank you so much for providing individuals with such a marvellous chance to read from this blog. It can be very sweet plus jam-packed with amusement for me and my office mates to visit your website at a minimum thrice a week to learn the fresh stuff you have. Of course, we’re actually fulfilled concerning the striking tactics you give. Selected 2 areas in this posting are essentially the most effective we have all had.

  Comment by jordans shoes — May 3, 2023 @ 12:21 pm
 22. I together with my buddies have already been looking at the nice helpful tips on your web blog and so all of the sudden I had an awful suspicion I never thanked the blog owner for those strategies. My young boys had been so happy to read through all of them and have seriously been taking pleasure in them. Thanks for turning out to be so kind and then for figuring out this kind of extraordinary things most people are really needing to learn about. My very own sincere regret for not saying thanks to you sooner.

  Comment by bape clothing — May 4, 2023 @ 2:09 am
 23. Your house is valueble for me. Thanks!?

  Comment by golden goose store — May 4, 2023 @ 12:17 pm
 24. I am only writing to make you understand of the awesome experience my friend’s daughter developed viewing your web site. She discovered too many things, with the inclusion of how it is like to possess an excellent coaching spirit to let others just know precisely specified tricky matters. You undoubtedly exceeded our desires. I appreciate you for displaying these essential, trustworthy, explanatory and as well as cool guidance on the topic to Janet.

  Comment by off white — May 4, 2023 @ 4:13 pm
 25. I’m commenting to let you be aware of of the perfect discovery my cousin’s princess obtained checking your web page. She mastered lots of details, including how it is like to possess an excellent helping spirit to get the others very easily understand a variety of very confusing subject areas. You really surpassed our desires. Thank you for supplying the great, trustworthy, educational and unique tips on that topic to Tanya.

  Comment by bape — May 5, 2023 @ 5:35 am
 26. Thanks for every one of your labor on this web site. My mom take interest in going through investigations and it’s obvious why. My partner and i notice all about the lively manner you give great things by means of your blog and encourage response from people on this point plus my child is truly studying a lot of things. Enjoy the rest of the year. You have been doing a splendid job.

  Comment by jordan outlet — May 5, 2023 @ 8:02 pm
 27. I precisely needed to say thanks once again. I’m not certain the things that I would’ve achieved without those concepts provided by you directly on such subject matter. It seemed to be a depressing scenario in my view, however , coming across this specialized manner you handled it took me to jump over delight. I’m just thankful for this service and thus wish you really know what a powerful job you are accomplishing educating people today via your web page. Most probably you have never come across all of us.

  Comment by off white hoodie — May 6, 2023 @ 9:20 am
 28. I simply wished to thank you very much once again. I do not know the things that I would have accomplished without the smart ideas shared by you relating to such a field. It was an absolute frustrating condition for me, however , being able to see the very professional tactic you processed the issue forced me to weep with delight. I’m just happy for this service and then believe you are aware of an amazing job that you are carrying out instructing the mediocre ones through the use of your websites. I am sure you haven’t come across all of us.

  Comment by golden goose sneaker — May 6, 2023 @ 11:25 pm
 29. I intended to send you this very little note so as to give thanks over again considering the extraordinary techniques you’ve shared above. It was quite unbelievably open-handed with you to allow extensively all that a number of people could have distributed as an e book to end up making some dough for themselves, most importantly given that you could possibly have done it if you ever considered necessary. Those strategies likewise served as a fantastic way to be certain that some people have a similar zeal just as mine to figure out way more with reference to this problem. I believe there are several more pleasurable situations in the future for many who go through your website.

  Comment by birkin bag — May 7, 2023 @ 1:03 pm
 30. My spouse and i ended up being now ecstatic when Raymond managed to deal with his studies through the entire precious recommendations he received when using the site. It is now and again perplexing to simply happen to be offering hints that many others may have been selling. We really recognize we now have the website owner to be grateful to for that. All the explanations you made, the simple web site navigation, the friendships you can make it possible to foster - it’s many excellent, and it is letting our son and us feel that that theme is fun, which is very mandatory. Many thanks for everything!

  Comment by supreme outlet — May 8, 2023 @ 2:51 am
 31. The following time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I actually thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you might repair when you werent too busy looking for attention.

  Comment by golden goose running shoes — May 8, 2023 @ 4:25 pm
 32. I as well as my buddies were checking out the best guidelines located on your web blog and then all of the sudden developed a horrible suspicion I never expressed respect to the website owner for them. All of the ladies happened to be joyful to see them and have now in reality been having fun with these things. Appreciation for indeed being considerably thoughtful as well as for deciding upon this sort of quality things most people are really desirous to know about. My personal honest regret for not saying thanks to sooner.

  Comment by bape clothing — May 8, 2023 @ 4:26 pm
 33. I and my pals have been reading the best recommendations on your web blog then then I had a horrible suspicion I had not expressed respect to the website owner for those strategies. All of the guys are already consequently thrilled to see them and have in effect sincerely been using them. I appreciate you for being quite considerate and then for making a choice on certain fabulous guides most people are really desperate to be informed on. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to you sooner.

  Comment by Golden Goose Deluxe Brand — May 9, 2023 @ 5:44 am
 34. I would like to express my gratitude for your generosity for people that should have assistance with this concept. Your very own commitment to passing the message all through was unbelievably powerful and has continuously made professionals like me to achieve their ambitions. Your insightful guidelines implies much to me and somewhat more to my peers. With thanks; from all of us.

  Comment by jordan off white — May 9, 2023 @ 7:58 pm
 35. I want to show my thanks to this writer for bailing me out of this particular issue. Just after scouting throughout the online world and coming across solutions which were not helpful, I thought my life was gone. Existing minus the approaches to the issues you have fixed all through this article content is a serious case, and those which might have in a negative way damaged my entire career if I hadn’t come across your blog post. That natural talent and kindness in maneuvering all the pieces was vital. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a step like this. I’m able to at this point look forward to my future. Thanks a lot so much for this skilled and sensible guide. I won’t be reluctant to endorse your web sites to any individual who would need support on this topic.

  Comment by jordan 1 high — May 12, 2023 @ 12:33 pm
 36. I am also commenting to let you be aware of what a notable encounter my cousin’s daughter enjoyed reading your web page. She figured out so many issues, not to mention how it is like to have an ideal helping character to get many more really easily comprehend selected advanced subject matter. You undoubtedly exceeded our expectations. Thank you for rendering such essential, safe, edifying and cool thoughts on that topic to Janet.

  Comment by off white hoodie — May 13, 2023 @ 8:05 pm
 37. I would like to express my appreciation to you just for rescuing me from such a matter. As a result of checking throughout the the web and meeting opinions which were not helpful, I assumed my life was gone. Living without the presence of strategies to the difficulties you have solved through this short post is a crucial case, as well as those which may have in a wrong way damaged my entire career if I had not discovered your web blog. Your personal understanding and kindness in taking care of all the stuff was vital. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a solution like this. It’s possible to at this point look forward to my future. Thanks for your time very much for your specialized and result oriented guide. I won’t hesitate to propose your blog to anybody who would like counselling about this topic.

  Comment by golden goose outlet — May 15, 2023 @ 12:53 am
 38. Thanks so much for giving everyone an exceptionally marvellous chance to read articles and blog posts from this web site. It is always so nice and also stuffed with fun for me and my office peers to visit the blog more than thrice in a week to find out the new things you will have. And lastly, we are certainly satisfied concerning the tremendous things served by you. Selected 1 facts in this article are really the most beneficial I have ever had.

  Comment by hermes outlet — May 16, 2023 @ 2:59 am
 39. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily brilliant opportunity to check tips from this site. It is often very terrific plus stuffed with a good time for me and my office mates to search your site not less than thrice every week to read the fresh issues you have got. And definitely, I am always pleased with your unique techniques you give. Selected 4 tips on this page are truly the most suitable we’ve had.

  Comment by golden goose superstar sneakers — May 17, 2023 @ 10:27 am
 40. I must convey my love for your kindness in support of those who require help with your idea. Your very own commitment to passing the solution all-around had been pretty important and has regularly allowed guys and women just like me to arrive at their goals. The warm and friendly tips and hints signifies a lot a person like me and a whole lot more to my office colleagues. Thank you; from each one of us.

  Comment by bape — May 18, 2023 @ 2:56 am
 41. I’m writing to make you understand what a great encounter my wife’s daughter encountered going through your blog. She even learned a wide variety of issues, most notably what it is like to have an amazing giving heart to let other individuals with ease completely grasp various multifaceted subject matter. You undoubtedly surpassed my desires. Many thanks for churning out such valuable, safe, revealing not to mention fun tips about this topic to Sandra.

  Comment by kevin durant shoes — May 19, 2023 @ 2:24 am
 42. Thanks for all your valuable efforts on this web site. My mum takes pleasure in managing investigation and it’s easy to see why. Most of us hear all concerning the dynamic manner you produce reliable tricks on this blog and as well as recommend participation from people on this article plus our favorite princess is certainly discovering a lot. Take pleasure in the rest of the new year. You are always doing a glorious job.

  Comment by jordan shoes — May 20, 2023 @ 3:06 am
 43. I must point out my respect for your kindness giving support to those people who really want help on your subject. Your very own commitment to getting the solution up and down became certainly effective and have empowered guys and women much like me to reach their pursuits. Your new important recommendations implies so much to me and even more to my office colleagues. Best wishes; from all of us.

  Comment by nike off white — May 21, 2023 @ 4:17 am
 44. I have to express some thanks to you for bailing me out of such a issue. Because of searching through the online world and getting solutions which are not pleasant, I was thinking my entire life was over. Living without the presence of answers to the difficulties you’ve solved by way of your main website is a crucial case, and ones which might have negatively damaged my entire career if I had not come across your web page. Your personal understanding and kindness in playing with the whole lot was useful. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a step like this. I can also at this time relish my future. Thanks a lot so much for this reliable and effective guide. I won’t hesitate to propose the sites to any person who ought to have guidance about this subject matter.

  Comment by off white t shirt — May 25, 2023 @ 10:02 am
 45. I precisely desired to appreciate you yet again. I do not know what I could possibly have worked on in the absence of the entire tips and hints contributed by you about such a problem. It became a very terrifying dilemma in my opinion, nevertheless noticing a new skilled mode you handled the issue made me to cry for fulfillment. I’m thankful for this information and even sincerely hope you recognize what a great job that you’re getting into teaching the mediocre ones through the use of your website. More than likely you haven’t met any of us.

  Comment by off white outlet — May 27, 2023 @ 2:02 pm
 46. I precisely wanted to appreciate you once again. I’m not certain the things that I would have gone through without those points provided by you concerning this industry. Previously it was the challenging problem in my view, but considering this well-written approach you managed that forced me to jump over gladness. I am just thankful for this help and expect you really know what an amazing job you happen to be putting in training the rest all through your websites. More than likely you’ve never met all of us.

  Comment by jordan — May 28, 2023 @ 5:00 pm
 47. I needed to create you the tiny word in order to give thanks again just for the beautiful concepts you have shown at this time. It’s generous of you in giving openly all that a lot of people could possibly have distributed for an electronic book to get some dough for themselves, chiefly now that you might have tried it in case you considered necessary. Those pointers as well served like the fantastic way to fully grasp that other individuals have the same interest like my very own to know the truth a good deal more when considering this condition. I am certain there are some more pleasant times up front for people who view your website.

  Comment by off white outlet — May 29, 2023 @ 7:55 pm
 48. I want to express my appreciation to the writer for bailing me out of this issue. After searching throughout the search engines and seeing opinions which are not productive, I was thinking my entire life was well over. Living minus the strategies to the difficulties you’ve fixed as a result of your good review is a serious case, and those that might have in a negative way damaged my career if I had not discovered your web site. That ability and kindness in controlling a lot of things was tremendous. I am not sure what I would’ve done if I had not come upon such a solution like this. I can also at this time relish my future. Thank you so much for this high quality and sensible guide. I will not be reluctant to suggest your blog post to anybody who should have care on this situation.

  Comment by yeezy boost 350 — May 31, 2023 @ 7:30 pm
 49. I needed to write you the little note to be able to thank you so much yet again about the awesome information you’ve shown on this page. It is quite generous of you to convey extensively all that a number of us might have distributed as an e book to help with making some money on their own, most importantly since you might well have done it in case you decided. Those thoughts as well worked like a easy way to fully grasp other people have similar fervor really like my own to figure out a great deal more in respect of this matter. Certainly there are a lot more enjoyable opportunities up front for people who looked at your website.

  Comment by yeezy shoes — June 3, 2023 @ 11:47 pm
 50. I have to express my respect for your kindness giving support to men who really want guidance on in this idea. Your personal commitment to passing the message throughout came to be unbelievably practical and has encouraged associates like me to arrive at their aims. Your amazing helpful help entails a lot a person like me and a whole lot more to my office workers. With thanks; from all of us.

  Comment by supreme — June 5, 2023 @ 1:26 am
 51. I together with my guys happened to be taking note of the excellent tricks located on the blog and so suddenly got a terrible suspicion I never expressed respect to you for those tips. All the young boys happened to be absolutely joyful to read all of them and have in effect in actuality been taking advantage of those things. Thanks for actually being indeed kind and then for selecting these kinds of ideal tips most people are really desperate to be informed on. Our own honest apologies for not saying thanks to sooner.

  Comment by supreme — June 6, 2023 @ 3:22 am
 52. I wanted to write you one very small observation in order to say thanks a lot once again considering the splendid opinions you have shown on this website. This has been tremendously open-handed of people like you to present publicly what exactly a number of us would’ve sold as an e book to earn some money on their own, particularly considering the fact that you might have done it in case you considered necessary. The points as well acted like a good way to recognize that many people have the same zeal similar to my very own to know the truth very much more pertaining to this issue. I am certain there are a lot more fun sessions ahead for many who read carefully your blog post.

  Comment by bapesta — June 7, 2023 @ 6:07 am
 53. I happen to be commenting to let you know what a wonderful encounter our daughter developed going through your blog. She even learned a wide variety of pieces, including what it is like to possess a great helping character to let folks without hassle understand specific extremely tough things. You really exceeded our own desires. I appreciate you for coming up with these essential, trustworthy, edifying as well as fun tips on that topic to Tanya.

  Comment by hermes handbags — June 14, 2023 @ 3:17 am
 54. I must express my appreciation to this writer for bailing me out of such a setting. Right after checking through the the web and meeting views which are not powerful, I assumed my life was gone. Being alive without the approaches to the difficulties you’ve resolved as a result of the write-up is a crucial case, and the ones which might have in a negative way affected my career if I hadn’t encountered the website. Your good understanding and kindness in playing with all the details was useful. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a subject like this. I’m able to at this moment relish my future. Thanks very much for this expert and results-oriented help. I won’t hesitate to suggest your web page to anybody who requires guide about this problem.

  Comment by supreme sweatshirt — June 19, 2023 @ 9:16 pm
 55. Thank you so much for giving everyone such a superb opportunity to read from this site. It’s always very kind and stuffed with fun for me and my office friends to visit the blog at minimum three times a week to learn the fresh items you will have. And indeed, I am just actually amazed with all the outstanding ideas you serve. Some 1 areas in this posting are undeniably the very best we have ever had.

  Comment by supreme — June 20, 2023 @ 10:49 pm
 56. I constantlpy spent myy half an hourr to read
  this weblog’s content every day alopng with a muug of coffee.

  Comment by 8935 — October 30, 2023 @ 7:59 pm
 57. This article is a perfect blend of informative and entertaining. Well done!

  Comment by windshield replacement shop near me 28224 — March 23, 2024 @ 3:56 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress